Košarka
Roman Lisac verjame, da bo s svojimi poznanstvi in zvezami omogočil Olimpiji igranje v Evropskem pokalu. Foto: www.alesfevzer.com
Z dobrimi 14 točkami na tekmo je bil v Ligi ABA prvi strelec Olimpije Jordan Morgan, ki jih je proti Zadru dosegel 25. Foto: www.alesfevzer.com
       Če bi bili kadrovsko malce bogatejši in če ne bi imeli toliko težav s poškodbami, mislim, da je bila že letošnja sezona priložnost za kaj takega, saj so bile razlike res majhne. Na koncu smo tudi pokazali, da lahko igramo z vsemi. Letos ni bilo daleč od tega, kakšna bo situacija drugo leto, pa je težko govoriti, saj ne vemo, kako močni bodo preostali klubi. Letos smo bili z izjemo Budućnosti, Zvezde in Cedevite vsi zelo izenačeni. Le MZT je izstopal pri dnu, preostali od četrtega do 11. mesta, pa smo bili večji del sezone v razliki zmage ali dveh. Priložnost je zagotovo letos bila, če bo pa drugo leto tudi, pa težko napovedujem.       
 Zoran Martić o možnostih Olimpije za boj za prva štiri mesta v Ligi ABA
Zoran Martić
Z delom Zorana Martića je vodstvo kluba zadovoljno. Foto: www.alesfevzer.com
Od prihoda Martića je Olimpijin kapetan Domen Lorbek, na klopi pa je bil nekajkrat tudi že njegov brat Erazem, ki je zaigral na eni tekmi državnega prvenstva. Foto: www.alesfevzer.com

Dodaj v

Cilj Olimpijine sezone – saniran dolg – že kmalu odkljukan

Pregled iger slovenskih košarkarjev
12. marec 2018 ob 14:40
Ljubljana - MMC RTV SLO

Po zadnji tekmi košarkarjev Petrola Olimpije v Ligi ABA je direktor kluba Roman Lisac znova zatrdil, da so letos osredotočeni predvsem na poravnavo dolgov, kar naj bi jim kmalu tudi uspelo.

Zmaji so jadransko sezono sklenili z zmago nad Zadrom (90:85), neposrednim tekmecem na sredini regionalne lestvice, ki pa ima boljši medsebojni izkupiček. Zato so Ljubljančani na sedmem mestu, v primeru zmage FMP-ja nad Budućnostjo pa bi lahko napredovali na šesto, kar je bil tudi cilj pred sezono. Zadnji dvoboj proti Dalmatincem so Ljubljančani odigrali precej oslabljeni, saj je tik pred tekmo zbolel Mirza Begić, Jan Špan je bil po nenavadni poškodbi pred kratkim operiran, še vedno ni pripravljen Jan Barbarič, Mitch McCarron, ki je v zmajevo gnezdo prišel kot menjava za nesrečnega Talorja Battla, v Ligi ABA ni imel pravice nastopa, s klopi pa je soigralce spodbujal Erazem Lorbek, ki je do zdaj zaigral na eni tekmi.

"Zadnja tekma je bila težka iz več razlogov. Imeli smo težave s poškodbami in zdravjem. Na začetku sezone so bili Špan, Battle in Barbarič predvideni za vlogo organizatorja igre, pa tokrat nismo imeli na voljo nobenega od njih. V vsakem primeru je zmaga lep zaključek Lige ABA. Če bi, kar smo vsi pričakovali, Partizan doma izgubil proti Budučnosti, bi bili šesti, kar smo si želeli. V vsakem primeru pa mislim, da smo potegnili, kar se je dalo. Moramo vedeti, da smo z izjemo MZT-ja v tem času igrali praktično samo z ekipami, ki so v zgornji polovici. Hkrati so bila to še štiri gostovanja in le tri domače tekme. Razpored ni bil lahek. Težko je bilo pričakovati, da bi recimo zmagali v Podgorici ali Baru, še posebej v tistem času, ko sta bili obe moštvi v vrhunski formi," je dejal Zoran Martić, ki je Olimpijo vodil na sedmih tekmah Jadranske lige.

Šesto mesto cilj, a glavna sanacija dolga
Znova so imeli zmaji v Ligi ABA kar nekaj težav. Veliko je bilo ob napornem urniku, ko so imeli po tri tekme na teden, nihanj. Tudi s poškodbami jim ni bilo prizaneseno. Vmes so bili celo nekaj časa predzadnji, a ob koncu so se le približali želenim mestom. Po porazih proti obema črnogorskima kluboma so pod vodstvom Martića slovenski prvaki nanizali pet zaporednih zmag: "V teh tekmah smo rotirali bistveno več igralcev. Tisti, ki so imeli prej manjšo minutažo, so igrali več. Preprosto v tem ritmu ne moreš igrati s sedmimi ali osmimi košarkarji. Minute smo razdelili, igralcem pa sem poskušal dopovedati, da ne bodo igrali po 30 minut in se nimajo kaj varčevati. To pomeni, da so bili pripravljeni v igro vlagati več energije, potem pa samo iščeš peterko, ki je v napadu najbolj razpoložena, da konča tekmo. Vedno je lahko boljše, a sem zadovoljen s tem, kar smo v tem času naredili. Mislim, da je glede na okoliščine blizu optimuma."

Z delom Martića, ki je bil pred dejanskim prihodom že dalj časa njegov adut, je zadovoljen tudi Lisac: "Mislim, da je izkupiček zmag po novem letu, ko je moštvo prevzel Martić, soliden. Škoda, da Zadra nismo premagali za 23 točk, kar je bil načrt. Zbolel je Begić in pozna se odsotnost organizatorja igre. Verjamem, da bi, če bi se malce drugače poklopilo, bili lahko višje. Ne mislim komentirati polemik z določenimi ljudmi, a mislim, da se na igrišču, v delu in v igri vidi občutna razlika. Mislim, da smo na dobri poti in da Martić, ki ima absolutno vso našo podporo, dobro dela. Šesto mesto je bila želja pred sezono, ampak od začetka sva s predsednikom Berločnikom govorila, da bo ključno, kar bo tudi naš fokus, priti čim prej na želeno ničlo. Temu smo zelo blizu. Mislim, da bomo do konca meseca objavili, da je sanacija dokončno končana in da dejansko Olimpija za nazaj ne dolguje več nikomur."

Liga ABA, želja pa tudi Evropski pokal
Novo vodstvo je lani predstavilo ambiciozne načrte za prihodnost, a sta Lisac in predsednik Tomaž Berločnik poudarila, da je prvi in glavni cilj sanacija dolga, ki je znašal dober milijon. Tako je bila tudi z omejitvami sestavljena ekipa, z nekaterimi posamezniki, ki niso dovolj kakovostni za to raven. Z bančnim posojilom se bo dolg porazdelil na tri leta, bo pa klub že zdaj, kot zatrjuje Lisac, poplačal vse upnika. S tem bo tudi omogočena pot za realizacijo teh višjih ciljev in ambicioznih želja za naslednje sezone. Kmalu želijo zmaji "kandidirati" za najboljše štiri na Jadranu, hkrati pa je načrt, da se potegujejo tudi za vstopnico za Evropski pokal, kjer se vidijo naslednjo sezono. "Olimpija bo naslednje leto zagotovo igrala Ligo ABA. V kratkem imamo sestanek, kjer se bo vedelo, kakšna bo sestava regionalnih tekmovanj naslednjo sezono. Zagotovo bo Olimpija v Jadranski ligi, bomo pa naredili tudi vse, da bi se dogovorili za Evropski pokal. Videli bomo sicer, kako bo s Fibino Ligo prvakov, vendar smo osredotočeni na to Ulebovo tekmovanje, saj je vendarle kakovostnejše," je povedal Lisac.

Direktor verjame, da je Olimpija lahko z ekipo, vredno dober milijon evrov, konkurenčna za prva štiri mesta v Ligi ABA. "Delamo zgodbo in mislim, da jo bomo naredili. Maksimalno se bomo potrudili, da bomo naslednjo sezono konkurenčni za končnico," pravi, a hkrati poudarja: "V Olimpijo ni nihče prišel s tovornjakom denarja, a imava s predsednikom jasno vizijo. Stojimo na realnih tleh, jasno pa si želiva in hočeva tudi držati obljubo, da bomo imeli kmalu boljšo ekipo in večji proračun za igralce. Zopet pa poudarjam, da tu ni v ozadju nekega strica s tovornjakom denarja. Če rečemo, da bomo podvojili proračun, je to še vedno nekje okoli 900.000 evrov. Mislim pa, da gre vse po načrtu. Naš cilj je, da delamo svoje igralce in poskušamo znova vzpostaviti mladinski pogon. Ena taka poteza je prihod Sanona, ki privablja NBA-oglednike. Upam, da bomo presenetili vse skupaj, tudi s svojimi izdelki, ne le s kupovanjem tujcev. V Olimpiji želimo Slovence. Naš cilj je pozicionirati Olimpijo tja, kjer mora biti v vseh pogledih."

V državnem prvenstvu izgovorov ni
Še prej pa zmaje čaka boj za ubranitev državnega naslova. Pred sezono so kot cilj zapisali dvojno slovensko krono, a so bili v pokalu neuspešni. "Absolutno je zdaj cilj državni naslov. Če pogledamo malo po Evropi, boste videli, da je bilo kar nekaj presenečenj in so tudi velikani ostali brez pokalov. To je ena tekma, ki odloča o vsem. Državno prvenstvo pa je druga zgodba in to moramo dobiti. To je nuja in tu ni izgovorov," je odločen Lisac, ki je tudi zatrdil, da so plače v klubu redne. Če ga citiramo: "Kdor dela, mora tudi dobiti plačo. To je pogoj. Problem pa je, če tega ni." V Olimpiji tako v zadnjih letih vendarle ni bilo. Zato pa so bile težave, ki jih ni bilo malo.

Zadržati slovenski naslov ne bo lahka naloga. Predvsem Primorska, ki je zmaje izločila v pokalnem tekmovanju in ga na koncu tudi osvojila, ima kakovostno zasedbo in odličnega trenerja. Ljubljančani so letos, ko so imeli naporen ritem, videli, da se lahko ob nepravem pristopu hitro opečejo proti marsikateri na papirju slabši zasedbi, česar se zaveda tudi Martić: "Tudi proti Zadru pristop ni bil idealen, čeprav so bili objektivni razlogi. Mora biti tak, kot smo ga pokazali v prvem krogu Lige za prvaka proti Iliriji, sicer ne bo dovolj. Pritisk je v Olimpiji prisoten že 50 let, vedno, torej to ni nič novega in se nič ne spreminja. Moramo trdo delati, se pogovarjati o tem, kakšna morata biti naša igra in pristop. Osredotočeni moramo biti na obrambo in ne nekatere druge zadeve."

Tilen Jamnik

Ime, priimek, klub (država)TekmaIgralni čas (min) Točke (met) Skoki Podaje
Jure Balažić, Gaziantep (TUR)

20. krog DP: Gaziantep - Demir 87:67

24

7 (2/4 za dve, 0/1 za tri)

4

0

Jaka Blažič, Andorra (ŠPA)

22. krog DP: Betis - Andorra 89:100

24

25 (5/8 za dve, 3/7 za tri)

4

2

Vlatko Čančar, Mega Bemax (SRB)

22. krog ABA: Mega - Igokea 99:87


21. krog ABA: Zadar - Mega 95:91

23


26

11 (1/2 za dve, 1/4 za tri)


2 (1/5 za dve, 0/3 za tri)

6


4

3


1

Žiga Dimec, Krka (SLO)

2. krog DP: Liga za prvaka: Krka - Helios 89:81


19. krog ABA 2:
Krka
- Bosna 71:65

24


20

15 (7/9 za dve, 0/1 za tri)


10 (4/8 za dve)

2


4

1


2

Goran Dragić, Miami Heat (ZDA/NBA)


Miami - Washington 129:102


Miami - Philadelphia 108:99


Washington - Miami 117:113


Miami - Phoenix 125:103

19


34


36


23

10 (3/5 za dve, 1/1 za tri)


7 (2/10 za dve, 1/3 za tri)


16 (5/10 za dve, 1/5 za tri)


17 (6/6 za dve, 1/4 za tri)

2


5


7


1

3


7


5


5

Zoran Dragić, Anadolu Efes (TUR)

poškodovan

Luka Dončić, Real Madrid (ŠPA)

poškodovan

Tadej Ferme, Sixt Primorska (SLO)

2. krog DP Liga za prvaka: Primorska- Šenčur 85:69


19. krog ABA 2: Zrinjski - Primorska 65:67

25


20

21 (4/8 za dve, 4/9 za tri)


14 (2/4 za dve, 3/6 za tri)

1


1

3


0

Gregor Hrovat, Petrol Olimpija (SLO)

22. krog ABA: Olimpija - Zadar 90:85

1. krog DP Liga za prvaka: Olimpija - Ilirija 86:68

26


23

19 (2/4 za dve, 2/3 za tri)


14 (3/4 za dve, 1/4 za tri)

2


2

6


1

Jaka Klobučar, Istanbul (TUR)

20. krog DP: Istanbul - Tofaš 73:80

24

10 (2/4 za dve, 1/3 za tri)

1

5

Jan Kosi, Sixt Primorska (SLO)

2. krog DP Liga za prvaka: Primorska- Šenčur 85:69


19. krog ABA 2: Zrinjski - Primorska 65:67

15


27

7 (3/5 za dve, 0/1 za tri)


4 (2/5 za dve)

4


7

0


0

Miha Lapornik, Cluj Napoca (ROM)

poškodovan

Domen Lorbek, Petrol Olimpija (SLO)

22. krog ABA: Olimpija - Zadar 90:85


1. krog DP Liga za prvaka: Olimpija - Ilirija 86:68

23


15

9 (3/5 za dve, 1/4 za tri)


7 (2/3 za dve, 1/4 za tri)

0


0

0


2

Blaž Mahkovic, Helios Suns (SLO) 2. krog DP: Liga za prvaka: Krka - Helios 89:813622 (7/11 za dve, 1/5 za tri)65
Blaž Mesiček, New Basket Brindisi (ITA)

21. krog DP: Avellino - Brindisi 89:71

20. krog DP: Brescia - Brindisi 74:60

26


13

11 (5/7 za dve, 0/5 za tri)


5 (1/2 za dve, 1/2 za tri)

5


2

1


0

Edo Murić, Zielona Gora (POL)

22. krog DP: Zielona Gora - Rosa 88:91


1. krog osmine finala LP: Zielona Gora - Monaco 82:84

15


16

2 (1/1 za dve)


6 (2/5 za dve, 0/1 za tri)

3


1

1


1

Aleksej Nikolić, Brose Bamberg (NEM)

24. krog DP: Ulm - Brose 67:90


25. krog Evroliga: Olympiacos - Brose 87:79

ni igral


5


0


0


1

Mitja Nikolić, Rogaška (SLO)

2. krog DP Liga za prvaka: Ilirija - Rogaška 84:79


19. krog ABA 2: Vršac - Rogaška 85:76

30


35

20 (6/10 za dve, 2/6 za tri)


16 (5/7 za dve, 1/4 za tri)

8


6

3


2

Alen Omić, Crvena zvezda (SRB)

25. krog Evroliga: Barcelona - Crvena zvezda 88:54


21. krog Igokea - Crvena zvezda 76:82

18


10

8 (4/6 za dve)


2 (1/2 za dve)

5


7

0


0

Klemen Prepelič, Paris Levallois (FRA)

22. krog DP: Boulazac - Levallois 87:91

20

18 (0/2 za dve, 3/7 za tri)

4

7

Anthony Randolph, Real Madrid (ŠPA)

22. krog DP: Barcelona - Real 94:72


25. krog Evroliga: Real - Panathinaikos 92:75

21


17

5 (1/2 za dve, 0/1 za tri)


4 (2/3 za dve, 0/1 za tri)

6


5

1


2

Matic Rebec, Sixt Primorska (SLO)

2. krog DP Liga za prvaka: Primorska- Šenčur 85:69


19. krog ABA 2: Zrinjski - Primorska 65:67

14


26

2 (0/1 za dve, 0/2 za tri)


8 (1/4 za dve, 2/5 za tri)

5


6

2


4

Luka Rupnik, Fuenlabrada (ŠPA)

22. krog DP: Fuenlabrada - Estudiantes 87:81

13

5 (1/1 za dve, 1/3 za tri)

1

1

Žan Mark Šiško, Ilirija (SLO)

2. krog DP Liga za prvaka: Ilirija - Rogaška 84:79


1. krog DP Liga za prvaka: Olimpija - Ilirija 86:68

40


35

11 (3/7 za dve, 0/4 za tri)


18 (3/6 za dve, 2/5 za tri)

3


1

13


5

Beno Udrih, Žalgiris Kaunas (LIT)

poškodovan

Gašper Vidmar, Banvit Bandirma (TUR)

20. krog DP: Banvit - Yesilgirešun 104:80


1. tekma osmine finala LP: Nanterre - Banvit 66:74

20


26

4 (2/3 za dve)


18 (6/7 za dve)

6


5

4


1

Saša Vujačić, Fiat Torino (ITA)

21. krog DP: Torino - Venezia 82:90

29

7 (2/4 za dve, 0/6 za tri)

5

2

Saša Zagorac, Krka (SLO) 2. krog DP: Liga za prvaka: Krka - Helios 89:812511 (3/5 za dve, 0/3 za tri)103
Tilen Jamnik
Prijavi napako
Komentarji
ŽogaJEokrogla
# 12.03.2018 ob 15:02
Lisac: Mislim, da bomo do konca meseca objavili, da je sanacija dokončno zaključena in da dejansko Olimpija za nazaj ne dolguje več nikomur.

Potem pa par stavkov nižje

Z bančnim posojilom se bo dolg porazdelil na tri leta, bo pa klub že zdaj, kot zatrjuje Lisac, poplačal vse upnika.

Kako bo zanacija končana, če so vzel posojilo zato, da bojo poplačal dolžnike? Zdaj bojo pa banki dolžni. Se pravi, da sanacija ni končana. Jaz imam zaradi takih stvari občutek, da še vedno samo nategujejo.
trolicnez
# 12.03.2018 ob 15:01
A gremo stavit, da bo tudi cez tri leta se vedno glavni cilj sezone sanacija dolga?
_50centy_
# 12.03.2018 ob 14:56
a ni to cilj že zadnjih 20 let :)
tomaz14
# 12.03.2018 ob 15:46
Nehite bit pametni. Kupte kakšno karto, pa pivo in ne pišite neumnosti. Zmajčice so še zmeraj HOT
weylakuc
# 12.03.2018 ob 15:07
Letos je torej sanacija končno lahko končana; super!

Upam, da se zadrži Oliverja, Špana, D. Lorbka in Hrovata iz letošnje ekipe (poleg že podpisanih Begiča, Badžima, Sanona) in doda nekaj igralcev s presežkom pa znamo biti precej konkurenčni v ABA ligi. Tudi za final 4.

Igralci kot so Radulovič, Kastrati in Bubnič pač nimajo kaj delat v neki resni ekipi.
Yufko
# 12.03.2018 ob 15:03
Reprezentančno smo Evropski prvaki, Slovenski klubi pa so katastrofa.
Nekaj let nazaj je olimpija bila največje presenečenje eurolige, premagali so panathinaikos,cska, itd.
za 1 točko izgubili z barcelono.. to so bili časi.
[MOD]Beslic
# 12.03.2018 ob 16:42
Jaz sem pa optimist. Upam, da bo Olmpija spet tisto, kar je bila in, da jo bomo v prihodnosti, spet gledali v Euroligi.
Semin
# 12.03.2018 ob 15:07
a dolg je saniran z novim kreditom?
ik
# 12.03.2018 ob 15:27
Že prej sem nekje bral, da bodo upnike poplačali z bančnim posojilom, ki se bo odplačevalo 3 leta. Kar seveda pomeni, da dolg še vedno obstaja. Pa vendar bi naj to posojilo prevzeli nase glavni sponzorji z Petrolom na čelu in ga odplačevali povsem ločeno od kluba. Olimpija bi bila brez dolga.
Načrt pa je narejen z ciljem, da se privabi sponzorje, ki so se do sedaj izogibali kluba zaradi starih dolgov.
johndeer
# 12.03.2018 ob 16:34
Znana slovenska folklora: Zveze in poznanstva! Ubogi prodani predsednik... Vse življenje živi od vez in poznanstev, tudi zaradi tega je slovenska klubska košarka v zadnjici... usluge je nekako potrebno vrniti, a ne lisjak?
a-dee-jay
# 12.03.2018 ob 14:57
Ta sanacija se že takoooooo dolgo vleče, da joj. Kje so časi, ko je bila Olimpija vsako leto v Evroligi in je imela konkurenčno ekipo tudi tam. Sedaj pa poslušamo vsako leto, kako blizu dokončni sanaciji so, rezultatov pa tudi nobenih pravih. Ok, bili so lani prvaki Slovenije, ampak to ni to. Mi želimo Evroligo!
lopez
# 12.03.2018 ob 19:13
Spet se prebijajo skozi zadnja vrata in to z težkim ruzakom na ramenih, to ni dobro...

Kot prvo, Eurocup je v rednem delu bolj atraktiven (pač tako kot je nekdo zapisal, nekaj ekip igra EC zgolj zato, ker je število ekip v evroligi omejeno), prisotnost v playoffu v kateremkoli evropskem pokalu pa pomeni dvig obiska na tekmah. Jaz bi po eni strani raje ostal v FIBA ligi prvakov in naskakoval playoff, če naj bi ta bila slabša. Seveda pa vemo, da je slabša samo dokler so zraven nekatere ekipe, ki niso najbolj konkurenčne. Seveda je predpogoj vsega, da NE igrajo na treh frontah, tu je mišljeno, da se igra DP od začetka. Bi pa bilo igranje Olimpije v EC super za še kakšno drugo ekipo, ki bi lahko igrala FIBA ligo prvakov, kot Helios lani. Ker pa je v evropski košarki kaos in razmere niso jasno definirane kot pri UEFA, se jasno muti na polno.

Drugič, mislim da je to tretjič, da se uporablja Rajglova formula (on jo je prvi začel in vedno so ga spodnesli ko se je izkazalo da stvar pelje nekako na bolje)-vzamemo kredit, se izognemo tožbam na BAT (v tem je vsa poanta, nehajmo se sprenevedati), da se lahko sestavlja ekipa naprej in upamo da se bo z boljšimi sezonami v prihodnosti kaj premaknilo v smislu sponzorstva. Seveda imamo nek kratkoročni plan, v našem primeru cca 3 leta (mislim da je skoraj vedno bil toliko dolg ta časovni razmik, naj me kdo popravi) - če se po dveh letih stvari ne obrnejo drastično na boljše, pa je potrebno zategovati pas (že večkrat videno) in zadeva se zlahka lahko spet zlomi.
lojal
# 12.03.2018 ob 18:22
Zakaj pa ne pokažejo na glavne grešnike, ki so krivi za tako veliko finančno luknjo. A nista to Sagadin in stari Lorbek? Pri nas itak ni nihče nikoli odgovoren za nič. Enako je v hokeju!
DeJaN323
# 12.03.2018 ob 15:55
The machine 0/6 za tri!!
zoga123
# 13.03.2018 ob 11:01
danes je skupščina Aba lige, le kako bo glasovala Olimpija ?
Za širitev in večje številu slo klubov, ali kot lani ko so zjebali Krko .

Predvidevam da proti Slo, je le pomembno da doma ni konkurence.
davison20
# 12.03.2018 ob 20:00
Kdaj je dolg Olimpije nastal in pod kom? Lisac, Lorbek in Sagadin

Kdo naj bi ga saniral? Lisac.....

Kako bo čez par let?
Debely
# 12.03.2018 ob 17:33
To poslušamo že vsaj 10 let, če ne že več.
knjigobub
# 13.03.2018 ob 20:49
gandhi1 lahko bi se preimenoval v govno z lopto
apollo11
# 12.03.2018 ob 18:06
Ogledalo vsega je število gledalcev na tekmah.
doncic7
# 12.03.2018 ob 15:27
@weylakuc
Naj zadrzijo se Jordana Morgana in Mitcha McCarrona. Kupijo pa naj se odlicnega PFja, Centra in seveda PG!
Pa bo mogoce celo Final4 ABA LIGE drugo leto!
davison20
# 14.03.2018 ob 12:15
Gandhi1, marsikaj tudi ti ne poznaš. Recimo tega, da Olimpija sploh ni hotela v času, ko je bil še Šešok šef KZS sploh plačevati odškodnin za slovenske igralce, nobenih, ker je samoumevno, da greš v Olimpijo. Tistih 20 jurčkov za en vaški klub pa je pomenil celo mladinsko šolo.
Gandhi1
# 13.03.2018 ob 19:44
Evo jasno je, 12 ekip kot sm ze reku. DP je s tem razvrednoteno in nepomembno. Pa ni tle kriva Olimpija, k bo edina se dala sanse igralcem da igrajo na resnem nivoju, kriv je kzs, ki unicuje slo basket. Ce bi bli mal bolj na nivoju organizirani, bi se dal vec zlobirat kje so pare za decke, k so vm medaljo zrihtal?!

Davison ti zvis v pravlcah, klub je umetna tvorba, igralci so pa ludje, njih ne mors ukrast, ce nekomu pase it spilat za olimpijo, ta mali klub pa hoce gromozansko odskodnino ker so pijavke, je bolj ta klub gamad, k pa olimpija k je fantu pol omogcla da se je prodov v tujino!
zoga123
# 13.03.2018 ob 15:10
Gandhi mislim da me ne razumeš.
Krka ni bila upravičena do igranja Aba 1 v pretekli sezoni. Zaradi rezultatov. Vse ok .

Situacijo je izkoristila Olimpija da je zmanjšala kvoto vseh slo klubov, tako da Krka ali kdo drugi ne bi imela mesta (2 mesti za Slovenijo) tudi v naslednji sezoni. To je bilo kurvinsko .
Gandhi1
# 13.03.2018 ob 14:46
Kradla je igralce davison? A to se mi pogovarjamo o ljudeh al o stvareh?
Naceloma so fantje svobodne osebe, s svojo voljo. Ce si zelis igrat na visji ravni, z bolsimi pogoji, je normalno da gres, delodajalc bi ti mogu to se 10x omogoct, ne da gleda sam na svojo rit.

Kar se pa tice aba lige, zoga ne strinjam se. krka se je zajebala sama ker je bla zadna v ligi, bli smo zanic in sramota slo kosarke zard gnile uprave, kazen je neigranje aba lige. Ni naloga olimpije da ns resuje, ce se sami tunkamo v drek. Jst odlocitev olimpije razumem in jo podpiram, vsak realn clovk k gleda nase bi naredu isto..jbg
Gandhi1
# 13.03.2018 ob 14:07
Zoga123..pozablas da se basket igra zart kvalitete in ne nacionalnega kluca. Ce si noben slo klub, mak klub, ne zasluz igranja v ligi ker je zanic, oz zadnji, bo pac tisto eno leto minilo brez predstavnika tiste drzave, doklr se en klub iz ta iste drzave ne pokaze v 2.ligi aba in jo osvoji.

Problem rogaske, krke in se koga je, da hocjo da jim vsi drugi odnasajo rit. Za to je mogla Olimpija, tud Krka igrat DP od zacetka, da majo oni vec gledalcev, zdej more pa se olimpija glasvt, da spasi njihove nesposobne riti..modelcki nej se bolj organizirajo, vec vlozijo v klub, pa nav problem nobeno glasovanje..kmetija slovenska pac..
zoga123
# 13.03.2018 ob 13:51
Gandhi, 12 klubov je realno najprimernejša številka.

Vendar mislim da bo večji problem nastal zaradi Aba 2 lige ; v kolikor bo Aba priznala Aba 2 kot edino ki dopušča prehodnost, torej brez Dp in nacionalnih koeficientov, nastane sistematični problem ker bi lahko imela Aba 1 oziroma tekmovanje držav bivše SFRJ 5 klubov iz Srbije (Fmp, Mega, Zvezda, Borac / Vršac, Partizan) , 1 klub iz "Male Srbije" Igokea, 2 kluba iz Hrvaške, 2 iz Črne Gore ter 1 iz Slovenije.
Torej s postavitvijo novih in mogoče dolgotrajnejših pravil, nobenega kluba iz "Bosne", Makedonije ter samo 2 iz Hrvaške. Olimpiji mislim da paše situacija da so edini iz Slovenije ker so tako avtomatsko v prednosti v primerjavi s preostalimi klubi.
Da bi Hrvati pustil 5+1 klubov iz Srbije , nobenega iz Makedonije... je malo verjetno. Mislim da bi prej izstopili iz tekmovanja. Na drugi strani lahko vztrajajo pri nacionalnem koeficientu , v tem primeru ima Srbija lahko samo 3 ekipe (Slovenijo kot državo je namerno zahebala že Olimpija lani...) , česar pa Srbi ne bodo podprili.
Torej če želijo zagotoviti pokritost tekmovanja, potrebujejo predstavnike vseh držav, torej tudi Makedonije. V primeru wildcarda za Mzt pa se mora liga razširiti na 14 ekip. S tem pa dopustiti večjo možnost prehoda med ligami . Torej 2 ven iz Aba 1 (letos nihče) , 2 notri iz Aba 2 lige .

To je omenjal mislim da Davison ko je citiral izjave Borca ; da se bodo direktno uvrstili v Aba 1.

Zavezniki slovenske košarke , Krke, Primorske , Rogaške oziroma klubov z ambicijo igranja Aba 1 ,so torej Hrvati, Makedonci, Bosanci in Srbi. Sovražnik pa Olimpija . No še dobro da obstaja balkan :)
1a34
# 13.03.2018 ob 13:44
@Gandhi
V aba ligi bo 12 klubov. Lisac pa nvm kaj bo glasvov, dejansko je bil kr skrivnostn, ceprov jst mislm da bo za 12 ekip k je kr realna stevilka, 14 je prevec. Prvak DP gre v ligo aba 2.

To so moje informacije, k jim zaupam, oz so dost kredibilne. Boste pa vidl dans da bo tko:)

Predlog:naj se zmenijo, da se ABA liga igra striktno ob sobotah ob 17.uri, tako kot je bilo desetletja v najboljsih casih lige s teh podrocij. Navijacem bo obisk tekem pomenil spet nek obred - imeli bodo sobotno rutino - in to ustreza tudi njihovim druzinam. Nobenemu pa ne ustrezajo neke tekme v nedeljah ob 21.uri in kaos oz. zmeda okoli urnikov tekem.
Tako bo Tivoli kot hram slovenske kosarke (in ostali hrami) poln navijacev do zadnjega koticka kot vcasih.
1a34
# 13.03.2018 ob 11:37
@Gandhi1
DP kikiriki ligo
2.000.000 iskrenih ljubiteljev košarke nas ve, da je naše državno prvenstvo državno prvenstvo evropskih košarkarskih prvakov in trenutno eno bolj zanimivih in kvalitetnih tekmovanj, še tistim preostalim posameznim kvazipetelinčkom pa prepuščamo njihovo mnenje.
Bobrock
# 12.03.2018 ob 22:28
Yufko
Reprezentančno smo Evropski prvaki, Slovenski klubi pa so katastrofa.
Nekaj let nazaj je olimpija bila največje presenečenje eurolige, premagali so panathinaikos,cska, itd.
za 1 točko izgubili z barcelono.. to so bili časi

tistih nekaj let nazaj Olimpija ni bila nikakršno presenečenje evrolige takrat so se ti velikani EU košarke bali priti v Tivoli ker takrat zmagat v LJ je bilo zelo zelo težko
Rui
# 12.03.2018 ob 21:42
To je začaran krog.

Vzameš kredit da poplačaš stare dolgove in tako je trenutna sezona rešena, potem pa upaš da boš zadel z tujci, da bo kakešen (bivši) reprezent imel malo nostalgije in še kakšen domač potencial pa imamo neko mešanico in upamo na najboljše.....

Potem pa nekateri celo omenjate Evroligo
kindobovs
# 12.03.2018 ob 21:02
@1a34
Mogoce bi pa kdo moral ☺️
MIRKOKING
# 12.03.2018 ob 18:51
Jaz ga ne razumem. Vsi upniki bodo poplacani še letos, medtem ko se bo dolg razdelil na tri leta. Pa to o poplacilu dolga poslusamo ze vsaj 4 leta in vedno manjka se 1 mesec. Naj povedo koliko je celotnega dolga, ne pa da pisejo, da so dobili kredit in poplacali upnike. Pozabijo pa povedat, da je tisti, ki je dal kredit postal novi upnik. Zacaran krog...
RAZOČARAN
# 12.03.2018 ob 18:34
Igralca, za pod košem, kjer smo slabi, lahko dobimo doma na Dobu.
krkuščekov
# 12.03.2018 ob 18:13
Nočem bit pesimist, ampak:

Z bančnim posojilom se bo dolg porazdelil na tri leta, bo pa klub že zdaj, kot zatrjuje Lisac, poplačal vse upnika.

Poplačali bodo vse upnike in dobili novega upnika - neko banko (me zanimajo kakšne so obrestne mere za posojanje športnemu klubu :) Samo da banka ni slučajno državna!)

Torej bodo na nuli, če bo vse po sreči, čez tri leta.
weylakuc
# 12.03.2018 ob 16:09
Upam, da Olimpiji uspe ujeti kaksnega reprezentnta. Res bi pasalo dodati kakšnega Dimca, A. Nikoliča ali E.Murića...
slovenc pa pol
# 12.03.2018 ob 16:04
Olimpija !!!
percar
# 16.04.2018 ob 16:05
Ob velikem uspehu reprezentance in tudi kvalitetnem napredku v tekmovanju za državno prvenstvo me čudi posebno nerazumljiv odnos slovenske televizije do tako priljubljene in kvalitetne športne panoge. Če je že vlada odpovedala (tudi z nagrado igralcem) na celi črti, tega nikakor ne bi smelo biti tudi na RTV SLO. Žal tudi odnos kabelske televizije ni nič boljši...
NoriGoban
# 17.03.2018 ob 13:11
"Situacijo je izkoristila Olimpija da je zmanjšala kvoto vseh slo klubov, tako da Krka ali kdo drugi ne bi imela mesta (2 mesti za Slovenijo) tudi v naslednji sezoni. To je bilo kurvinsko ."

Ce so preslabi si drugega mesta ne zasluzijo! Jasno kot beli dan! Isto je letos! Ce ne bodo sposobni premagat enega Cacka si prve lige ne zasluzijo! Kaj pa je ta strasni Cacak do zdaj dosegel! Prvic slisim za ta klub! Ni to Zvezda ali Jugoplastika!
NoriGoban
# 17.03.2018 ob 13:03
"bomo pa naredili tudi vse, da bi se dogovorili za Evropski pokal. Videli bomo sicer, kako bo s Fibino Ligo prvakov, vendar smo osredotočeni na to Ulebovo tekmovanje, saj je vendarle kakovostnejše," je povedal Lisac."

Jao, jao! Eurocupa si Olimpija ne zasluzi! Se v Fibini ligi je zmogla najvec predzadnje mesto v skupini! Eurocup bi bil pa se vecja zalost!
Gandhi1
# 14.03.2018 ob 10:29
Davison ne poznas nase slo scene. Jst vem za ene 50 primerov, kjer je en sefe enga xyz kluba podpisu 18 letnika za recimo 5 let, odskodnina enormna. Tamau se je v 2 letih naredu, hotu prestopt mal visji, sam un klub ni bil nor da placa tako odskodnino, ker mali vseen ni jordan. Ostal je pr tem da je tipo do 23 mogu igrt za to gamad, da je pol sov drgm. Pa ne zdej lapat, pa ne bi podpisu..ce nis dobr pr 18 da bi igrov glih za real, pac vzams kar ti kdo ponud in se truds..ni pa fajn ce pol nekdo hoce sluzt na plodovih tega tvojga truda..niso/mo bli vsi doncici jbg
davison20
# 14.03.2018 ob 08:04
Gandhi1, pa ne podpišeš pogodbe s tem kmetija klubom. Za mlade je pa kot je meni znano 20k odškodnine, tolk o temu.
Gandhi1
# 13.03.2018 ob 23:59
Davison..neves kko se pocuts, k ti ena kmetija klub, fukne v pogodbo odskodnino 200jurjev, k je noben noce placat, tebe pa hoce olimpija, da bos konco igrov resn basket. A po tvoje nej igrac zgnije v kmetija klubu, sam za to k je njegov predsednik tak lopov, da bi rt na njegov racun penzijo cepal? Se enkrat ti povem, te mali klubi v slo so sramota in smrt slo basketa, ni olimpija kriva k nima 10 mio da za vsazga tretga mulca k obeta ne more metat para skoz okno. Eni ne stekate to, oz ne gledate skoz prizmo igralcev
davison20
# 13.03.2018 ob 22:54
Gandhi1, taka so pravila, sicer pa, tebi kaj razložiti je tako kot da bi zidu razlagal, pa mislim, da bi zid prej dojel
davison20
# 13.03.2018 ob 22:53
rokec, odškodnine so predpisane za mlade igralce, tako da blodiš ti. Sicer pa a ni na klubu, da postavi ceno za odhod v drug klub? Sedaj pa če Lolimpija ni pripravljena plačati, ni to problem ene Rogaške ampak Lolimpije in kot drugo zakaj bi prodal igralca v konkurenčni klub, če že mora iti, naj gre v tujino. Kje v svetu si videl, da se klub odpove igralcu za bagatelo in se ga prepusti konkurenci? A to bi moralo veljati samo za politično podprt klub v Ljubljani=
davison20
# 13.03.2018 ob 17:21
zoga123 iz srbskega foruma:

Nisu Hrvati nista iskonstruisali, o ovome sto se prica se manje-vise zna vec mesecima da se ide na 14 klubova. I izvesno je da na ovih 12 upadnu Borac i jos jedan tim iz Slovenije(Primorska ili Krka). Samo ne znam da li ce Rabotnicki da upadne ili MZT ostaje.
zoga123
# 13.03.2018 ob 15:42
https://sportske.jutarnji.hr/kosarka/aba-liga/gazda-crvene-zvezde-uvodi-i-svoj-treci-klub-u-aba-ligu-uskoro-bi-mogao-kontrolirati-cetvrtinu-regionalne-lige-kojoj-je-ujedno-i-predsjednik/7122183/
Gandhi1
# 13.03.2018 ob 15:06
Davison..lej mene politka ne zanima neki, ti pa zlo rd to izkoriscas, da mal svoj gnev nad olimpijo mecs. Sej ti pravm, ce lahk prvoscs oliverju poskodbo, podpiras cinca pr njegovi igri, ni to niti presenetliv..Zupan je bil pa z olimpijo zadovln, igrov je evroligo, dobu sanso..po tvoje najbols da ostane v slovanu, pa da ga tm uklenejo, k hoce en direktorck se vec kesa za svoj klub. Basket se igra za ludi, igrajo ga pa tud ludje..prej bos to dojel, lazi ti bo..klub je sam ena tvorba k omogoca vse to in ce kej, mam raj da nasrka ta tvorba, k pa igrac..
davison20
# 13.03.2018 ob 15:03
knjigobub, človek je izjavil, da je Krka njegov matični klub, da je dolenjc, da je igral v Lolimpiji in tudi v Italiji in sedaj ne igra več. Ugibaj :)
davison20
# 13.03.2018 ob 15:01
Gandhi1, ne bi o slovnici, ti bom pa probal razložiti samo na primeru. A so že plačali odškodnino KK Slovan za prestop Mihe Zupana pred koliko že leti? Kradla je igralce oz. ni plačevala odškodnin ostalim klubom in politično preprečevala ukrepanje proti klubu (Lolimpiji, da ne bo pomote). Na čelu pa takratni predsednik KZS Šešok in sveta trojica v Lolimpiji.
davison20
# 13.03.2018 ob 14:15
zoga123, saj Lisac je že povedal mnenje Lolimpije, 12 klubov brez širitve. Kdaj je pa Lolimpija še karkoli naredila za slovenski klubski basket? Kradla je igralce, jih ni plačevala, ovirala odhode igralcev v tujino in še bi lahko naštevali do lanske tekme v Zadru in izjave Okorna, letošnjih poniževalnih izjav Merviča ob rob pokala, Lisca itd. Političen klub nevreden omembe. Upam, da KZS vztraja, da se igra DP od začetka ali pa naj jih vržejo ven iz lige ter prepovejo igralcem tega kluba igrati za repko.
Kazalo