Stephen Curry je v končnici v celoti odigral le prvo tekmo proti Houstonu, na nedeljski tekmi je bil na parketu le 19 minut. Foto: EPA
Stephen Curry je v končnici v celoti odigral le prvo tekmo proti Houstonu, na nedeljski tekmi je bil na parketu le 19 minut. Foto: EPA
Curry si je v Houstonu poškodoval koleno

Klubski zdravnik je sporočil, da so danes v Oaklandu opravili slikanje, ki je pokazalo poškodbo vezi. Curry, MVP rednega dela lanske sezone in glavni kandidat za to priznanje tudi v letošnji sezoni, ni igral v drugem polčasu četrte tekme v Houstonu.

Soigralci so ga sijajno nadomestili. V Toyota Centru so odpravili Rocketse (94:121) in povedli s 3:1 v zmagah. Peta tekma bo v noči s srede na četrtek v Oracle Areni. Bojevniki bi si z zmago že zagotovili preboj v polfinale Zahoda, ki se bo začel v nedeljo ali ponedeljek. Curry, ki je v rednem delu zadel kar rekordne 402 trojki, na prvih tekmah proti zmagovalcu obračuna med LA Clippersi in Portlandom (2:1 za Clipperse) zagotovo ne bo igral.

Čez dva tedna bo imel novo slikanje kolena in šele nato bo jasno, ali bo lahko igral. Curry je zaradi poškodbe desnega gležnja že izpustil drugo in tretjo tekmo proti Houstonu. Na četrti tekmi je začel v prvi peterki, tik pred odmorom pa je padel ob pokrivanju Trevorja Arize, prijel se je za koleno in odšel v garderobo. Ob odmoru se je ogreval, a je še pred nadaljevanjem odšel nazaj v garderobo in se ni vrnil. Odlično ga je nadomestil Shaun Livingston.

Green in Thompson blestela na četrti tekmi
"Zelo težko nam je bilo. Steph je kar jokal v garderobi. Morali smo stopiti skupaj in zmagati na tej tekmi," je pojasnil eden izmed junakov Draymond Green, ki je v tretji četrtini zadel dve trojki.

"Takoj ko je Steph padel na parket, smo vsi vedeli, da bomo morali v drugem polčasu igrati brez njega," je dodal Klay Thompson, ki je potopil Houston s sedmimi trojkami.

Curry si je v Houstonu poškodoval koleno