Steph Curry je dokončno prelomil tekmo v tretji četrtini, ko je zadel vseh sedem metov. Foto: Reuters
Steph Curry je dokončno prelomil tekmo v tretji četrtini, ko je zadel vseh sedem metov. Foto: Reuters
James Harden ni imel prave podpore soigralcev. Foto: Reuters
Draymond Green je bil znova izjemen. Foto: Reuters

Dokaj tih je bil dvakratni MVP lige v dosedanjem delu končnice, ki jo je, resnici na ljubo, po poškodbi začel šele v polfinalu proti New Orleansu. Izbruh, ki je sledil, je Raketam vzel vse gorivo in strmoglavljenje je bilo boleče. Enajst točk prednosti so si priigrali Bojevniki do polčasa, potem pa se je začel Curry svoj šov.

Organizator igre Golden Stata je v tretji četrtini dosegel 18 točk ob metu 7/7. Zadeval je trojke, zaključeval prodore in navijače spravil v delirij. Po enem izmed zadetih metov je ob norenju celotne dvorane zavpil: "To je moja ... hiša.". Houstonov voz je zdrvel navzdol in se ustavil 41 stopničk nižje. Končni izid: 126:85. To je bila celo najvišja zmaga Golden Stata v končnici v klubski zgodovini.

Padel je še en rekord Lige NBA. S 16. zaporedno domačo zmago v končnici so Bojevniki presegli znamko Chicago Bullsov, ki so 15-krat slavili v obdobju med aprilom 1990 in majem 1991.

Kevin Durant je dodal 25 točk, 6 skokov in 6 podaj, Draymond Green 10 točk, 17 skokov in 6 podaj. Pri Houstonu je bil z 20 točkami najučinkovitejši James Harden. Chris Paul je vknjižil 13 točk in 10 skokov. Oba sta iz igre skupaj metala 12/32.

"Zelo sem ponosen na svoje fante, vendar sem jim že povedal, da smo šele na sredini poti. Četrta tekma bo hudičevo težka," je dejal trener Golden State Steve Kerr in o prestavi Curryja dodal: "Zagotovo je podcenjen glede na vložek, ki ga daje. Ne moreš dvakrat postati MVP samo z metanjem trojk. Je zelo vzdržljiv igralec, fizično in mentalno odlično pripravljen, hkrati pa je talentiran in ima zmagovalno miselnost."

D'Antoni: Igrali smo premehko
Trener Houstona Mike D'Antoni je priznal, da je bil nadigran, vendar hitro dodal, da se bodo njegovi igralci pobrali in vrnili udarec. "Igrali smo premehko. Tako se ne igra v končnici, zato me ne skrbi preveč, saj vem, da znajo moji varovanci igrati z veliko več energije in agresivnosti."

Naslednja tekma je v noči na sredo prav tako v Oaklandu.

Zahodna konferenca, finale:

Tretja tekma:
GOLDEN STATE (2) - HOUSTON (1) (2:1)
126:85 (31:22, 23:21, 34:24, 38:18)
Curry 35 (13/23 iz igre, 5/12 za tri), Durant 25, Thompson 13, Cook 11, Green 10 in 17 skokov, Iguodala 10, Livingston 9, Young 5, Looney in McGee po 4; Harden 20, Paul (10 skokov) in Capela po 13, Gordon 11, Green 9, Ariza in Tucker po 6, Johnson 4, Mbah a Moute 3.


Vzhodna konferenca, finale:

Četrta tekma, torek ob 2.30:
CLEVELAND (4) - BOSTON (2) (1:2)