Luigi Datome se po dveh letih vrača v Evropo. Foto: EPA
Luigi Datome se po dveh letih vrača v Evropo. Foto: EPA

27-letni in 203 centimetre visoki košarkar se je v Ligo NBA preselil pred dvema letoma, a se v Detroitu ni naigral. Februarja so ga Pistonsi v menjavi poslali v Boston. Pred prihodom v ZDA je blestel v dresu rimskega Virtusa, igral pa je tudi za Scafati in Sieno. S Fenerjem je Datome podpisal dveletno pogodbo.

Moskovski CSKA je v zadnjih dneh pripeljal tri košarkarje. Britanski krilni center Joel Freeland v rusko prestolnico prihaja iz Portlanda, kjer je bil tri sezone član Trail Blazersov. S CSKA-jem je podpisal dveletno pogodbo. Predtem je igral za Unicajo in Gran Canario. K rdeči armadi sta prišla tudi brata Kulagin. Dmitrij in Mihail sta pri CSKA-ju že igrala. 23-letni in 197 centimetrov visoki Dmitrij je krilni košarkar, nazadnje pa je bil glavni nosilec igre Zenita. Podpisal je za tri leta. Tri leta mlajši in devet centimetrov nižji Mihail je branilec, ki je nazadnje igral v Novogorsku, podpisal pa je za pet sezon.

Okrepil se je tudi Panathinaikos, kjer bo v novi sezoni pomočnik Saše Đorđevića Sani Bečirović. V Atene se vrača Nick Calathes, ki je nazadnje igral za Memphis. V ZDA rojeni grški branilec, ki je že igral za Pao, je podpisal triletno pogodbo. Eno leto bo v zelenem dresu igral tudi Saša Pavlović, izkušeni krilni košarkar, ki je dolgo igral v NBA-ju, nazadnje pa je bil član Partizana.