Jason Kidd je kariero končal v New Yorku. Predtem je igral za Dallas, New Jersey in Phoenix. Foto: Reuters
Jason Kidd je kariero končal v New Yorku. Predtem je igral za Dallas, New Jersey in Phoenix. Foto: Reuters

"Dali so mi izjemno priložnost, da se dokažem. To je vloga, ki sem se je učil vso svojo kariero," je povedal 40-letni Kidd, ki je končanje športne poti oznanil na začetku meseca. Do imenovanje Kidda je prišlo le nekaj ur po dolgem pogovoru z Brianom Shawom, s katerim so se Netsi spogledovali že dalj časa.

Viri blizu kluba poročajo, da je Kidd naredil izjemen vtis na ruskega lastnika kluba Mihaila Prohorova in ga prepričal, da lahko takoj sede na klop zelo ambicioznega Brooklyna. "Risal je akcije in pokazal, kakšne so njegove želje v napadalnih akcijah. Dobro pozna igralce, njegova filozofija je na zagovoru padla na plodna tla," je povedal neimenovan vir. Kidd je tudi izjemno dober prijatelj s prvim zvezdnikom Brooklyna, organizatorjem igre Deronom Williamsom, kar naj bi tudi pretehtalo v "dvoboju" Kidd-Shaw.

Kidd se je tako vrnil v klub, ki ga je v letih 2002 in 2003 popeljal vse do velikega finala. V šestih in pol sezonah z New Jerseyjem je imel povprečje 14,6 točke, 9,1 podaje in 7,2 skoka na tekmo. Le malce nižja so tudi njegova karierna povprečja.

Jason Kidd je za Johnom Stocktonom drugi najboljši podajalec vseh časov v Ligi NBA in edini, ki je presegel 15.000 točk, 10.000 podaj in 7.000 skokov. Osvojil je dve zlati olimpijski medalji in leta 2011 naslov prvaka Lige NBA z Dallasom.