Košarka
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 4.3 od 35 glasov Ocenite to novico!
Luka Dončić in Goran Dragić
Udarna naveza slovenske reprezentance na parketu že dobro deluje. Foto: BoBo
       Goran je na tej tekmi že več igral, saj se je dobro počutil. Fizično se dobro počuti in je pravi vodja ter kapetan moštva. Imel je višjo minutažo, kot sem načrtoval. Mislim, da gremo v pravo smer, a je še veliko stvari, ki jih moramo popraviti. Veliko časa za trening ni. Hitro nas zdaj čaka turnir na Hrvaškem, kjer bomo igrali z gostitelji, ki so odlično moštvo. Z vsemi potovanji ni veliko časa za treninge, ki jih je treba racionalno in dobro izkoristiti.       
 Igor Kokoškov

Luka Dončić
Slovenija še ne razvija toliko protinapadov, kot bi si želela. Enega je proti Češki po ukradeni žogi s tem zabijanjem zaključil Dončić. Foto: BoBo
       Videli ste, kako sem igral prvo tekmo. Tudi proti Čehom je bilo še nekaj rezerv. Grem postopoma. Tempiram, da bom konca avgusta v pravi formi, tudi fizično želim biti takrat najboljši. Treba je malce varčevati z močmi. Najpomembneje je, da se fizično dobro pripravim, ker še nisem tam, kjer želim biti. Je bilo pa kar dobro in sem kar zadovoljen, da sem proti Čehom dobro tekel.       
 Goran Dragić
Vlatko Čančar
Vlatko Čančar je že nekajkrat pokazal raznovrstnost v napadu, tudi v obrambi pa predstavlja veliko moč slovenske reprezentance. Foto: BoBo
VIDEO
Dragić: Veliko lažje mi j...

Dodaj v

"Dončić in Dragić sta kot dva dobra glasbenika, ki rada igrata skupaj"

Konec tedna v Opatiji s Hrvaško in Ukrajino
7. avgust 2017 ob 10:26
Maribor - MMC RTV SLO

"Ne moremo biti še zadovoljni z igro, ampak napredujemo," je po tretji pripravljalni tekmi, ko je tudi sam dobil večjo minutažo, povedal kapetan slovenskih košarkarjev Goran Dragić.

Reprezentanca je vknjižila tretjo zmago (88:80), tretji tekmec pa je bila do zdaj na papirju najboljša ekipa. Češka je na zadnjem evropskem prvenstvu igrala zelo dobro. Prišla je celo do sedmega mesta in vstopnice za olimpijske kvalifikacije. Med drugim je nadigrala tudi naslednjega slovenskega tekmeca v pripravljalnem obdobju Hrvaško, a zdaj je ostala brez prvega moža pod obročema Jana Veselyja. Vseeno gre za neugodno moštvo, ki, kot poudarjajo v slovenskem taboru, igra dokaj atipično košarko, kar naj varovancem Igorja Kokoškova ne bi ustrezalo.

"Za nami je težka in atipična tekma. Dobro smo poznali Čehe, ki igrajo čvrsto košarko, so fizično močni, imajo Satoranskyja, ki je agresiven v prodorih, dobre strelce z razdalje … Z igro ne moremo biti zadovoljni, ne iščemo pa nobenih izgovorov. Pozitivno je, da so fantje odigrali borbeno in z veliko energije ter da so si želeli zmage. Na splošno pa ne morem biti zadovoljen. Takšni preizkusi so dobri, da vidimo, kje smo. Češka je atipična ekipa. Podobna bo Poljska. Igralci se veliko gibljejo, so fizično dobro pripravljeni in mečejo z razdalje. Mi imamo veliko prostora za napredek in delo, tega pa se fantje tudi zavedajo. Gremo v pravo smer, a še zdaleč nismo tam, kjer bomo morali biti. Še veliko stvari mora 'klikniti'," je tekmo opisal selektor.

Zadnja reprezentančna akcija Dragića
"Čehi so močni in specifična ekipa, ki nam morda najbolj ne ustreza s temi visokimi igralci ter 'pick and pop' igro. Vidmar je večino časa moral biti na trojki. Vendarle smo zaprli zadevo in zmagali. To je šele začetek. Ne moremo biti še zadovoljni z igro, ampak napredujemo. Na igrišču mora biti boljša komunikacija. Večkrat pademo v obrambi, a želja je tukaj, kar pomeni, da bomo postali samo še boljši. Dončić veliko pomeni tej ekipi in z njim se ni težko ujeti. Tudi akcije so pripravljene zanj, da konča oziroma igra 'pick and roll'. Zdaj se je treba samo dopolnjevati. Čakamo druge igralce, da se malo dvignejo. Prepelič nam lahko še veliko da, enako velja za Blažiča, tu je še Randolph, ki ga zdaj ni z nami. Vidmar je imel res težko tekmo, saj je Češka nenavadna ekipa in so centri ves čas na trojki. Vidmar je bil praktično tokrat branilec," je dodal Dragić, ki je zdaj potrdil, da je to njegova zadnja reprezentančna akcija.

Slovenci še niso našli prave strelske forme. Tu izstopa Luka Dončić z neverjetno inspiracijo in vsestranskostjo, ki se je znova igral košarko. Še na tretji tekmi je bil najboljši strelec. Dosegel je 20 točk, ko ostane sam oziroma si pripravi met, pa zadene z razdalje. Tokrat je bil izza črte natančen štirikrat. Ob tem je ujel še osem odbitih žog. Konkretno minutažo je dobil Dragić in takoj pokazal, kaj pomeni tej reprezentanci. Prevzel je dirigentsko palico in vlogo nespornega vodje. Lepo je razigraval soigralce, jim podelil šest podaj, tekmo pa zaključil z 18 točkami. Oba sta ves čas tudi lepo kombinirala z Gašperjem Vidmarjem. Naveza Dragića in prvega slovenskega centra že dalj časa dobro deluje, zdaj pa se je "začutil" tudi z Dončićem. "Trener je težko nadušen, a zanju se vidi, da imata željo in entuziazem, da nosita slovenski dres. Ljubitelji košarke morajo biti ponosni na vse, kako predstavljajo reprezentanco. Dončić in Dragić pa sta kot dva dobra glasbenika, ki rada igrata skupaj," je o prvih dveh igralcih reprezentance povedal Kokoškov.

Čančar bo moral počivati deset dni
Težko se čaka Anthonyja Randolpha, ki se vrača za turnir v Opatiji, saj drugi v napadu še niso našli prave strelske forme. Še vedno pa je veliko težav tudi v obrambi. Tako kot Madžari so tudi Čehi prihajali do odprtih metov z razdalje, ki so jih dobri strelci znali zadevati. Že po dvoboju z Madžarsko se je govorilo o želeni hitri igri, ki je posledica agresivne in dobre defenzive, a je tudi tokrat niso Slovenci razvili. Recimo iz protinapadov so prispevali le štiri točke. Ob določenih luknjah v obrambi je bilo še bolj jasno, kako bo Slovenijo pogrešala Zorana Dragića, ki je tokrat tekmo spremljal ob igrišču. Vendar so na trenutke varovanci Kokoškova dokazali, da, ko odigrajo pravo obrambo, ko "stisnejo", lahko tudi hitro naredijo manjšo serijo. Vseeno pa so še težave, ko pridejo prve menjave. Predvsem pod obročem in v skoku ni iste čvrstosti, kot je, ko so na parketu nosilci.

Za Dončićem in Dragićem je bil s 14 točkami tretji strelec Vlatko Čančar. Košarkar, ki ga je letos na naboru NBA-ja izbral Denver, kaže velike sposobnosti in postaja pomemben člen izbrane vrste, vendar pa se je mladi Primorec ob koncu srečanja poškodoval. Dodatni ponedeljkovi pregledi so pokazali, da poškodba gležnja ni hujša. S parketa bo odsoten približno deset dni. "Čančar je kakovosten igralec. Od njega pričakujem večjo energijo v obrambi. Je profil igralca kot Scottie Pippen, ki je dober atlet z velikim razponom rok. Prevzeti mora večjo odgovornost v obrambi in pokrivati vse, kjer nam kaj manjka. Potrebujemo to atletiko, ki jo Čančar ima."

Priprave nadaljuje 15 igralcev
Po turnirju v Mariboru, ki je v dvorano Tabor privabil kar lepo število gledalcev, Slovenija nadaljuje priprave v Zrečah, konec tedna pa se odpravlja v Opatijo, kjer se bo pomerila s Hrvaško in Ukrajino. Zatem sledi še turnir v Izraelu, tako da se bo domačemu občinstvu predstavila le še enkrat, v četrtek, 24. avgusta. Teden dni pred prvo tekmo na evropskem prvenstvu bodo v Ljubljani tekmeci znova Hrvati. Po dvobojih z Madžarsko in Češko se je Kokoškov zahvalil še dvema. Erazem Lorbek vendarle fizično ni pripravljen za igro na taki ravni, poslovil pa se je tudi morda nekoliko presenetljivo Gregor Hrovat. Med 15 igralci ima Kokoškov še vedno kar štiri klasične organizatorje igre. Tokrat v ekipi ni bilo Matica Rebca, ki je zbolel.

"Zahvalil bi se obema za profesionalnost in entuziazem, s čimer sta pomagala ekipi, da dobro trenira. Fanta sta prava. Moramo biti vsi ponosni nanju, kako sta delala in predstavljala sebe ter dres, ki sta ga nosila. Erazem se vrača. Potrebuje ekipni trening. Počuti se dobro in je zdrav. Individualno sva se pogovorila. Upam, da čim prej najde klub, za katerega bo igral. V naslednjih akcijah bo zagotovo na spisku. Hrovat ima za sabo odlično sezono. Pomagal je ekipi, da dobro igra. Naredil je pritisk na nekatere igralce na tem položaju, da bolje trenirajo. To je fant, ki ima glede na leta ter perspektivo pred sabo še mnoga leta igranja za reprezentance," je pristavil selektor.

Tilen Jamnik
Prijavi napako
Komentarji
skoviik
# 07.08.2017 ob 10:33
Čančar je odličen igralec, atlet, skoki, blokade, mehka roka...upam, da se pozdravi pravi čas, z njim smo močnejši!
StricaOdZadi
# 07.08.2017 ob 10:31
Upam, da bo še Čančar poštimal, ker je res dober.

Dugače pa Fantje.
Gremo na medaljo !
tedi77
# 07.08.2017 ob 12:55
1. Glede petja Dončiča: iz Slovenije je odšel pri 14-ih. Od takrat živi v Španiji in posluša, kar pač posluša. Slovenskih pesmi zna približno toliko, kot jih je znal konec osnovne šole. Verjamem, da približno polovica trolov s tega foruma v prostem času nabija razne cece, kitiče in podobno. Kakor komu paše, fantu ima pač v ušesu in na jeziku tisto, kar posluša. Razne "v dolini tihi" se večina nauči pod intenzivnim vplivom maliganov, on kot športnik tega ni mogel.

2. Glede Dragičeve naveličanosti. On ni naveličan, ampak profesionalec. Igral je prvo resnejšo pripravljalno tekmo, bil bi popoln idiot, če bi se metal na zobe. Na zobe se bo metal, ko bo treba. Pa ne nujno zaradi nacionalnega naboja, ampak zato, ker je profesionalen športnik, ki hoče zmagat. Zase in za kolege, s katerimi takrat igra. Poudarjanje tega strogega nacionalizma je pa itak mimo. Z zastavami se maha praktično samo še na velikih športnih tekmovanjih in na evrosongu.
Jata5
# 07.08.2017 ob 14:44
Neverjetno kakšne neumnosti lahko na tem forumu bereš, ko igra reprezentanca. Goran Dragić, ki bo po tem evropskem prvenstvu po številu nastopov zaostajal samo za Lakovičem, po mnenju forumašev noče igrat za reprezentanco?!? Če se bo Goran slučajno premislil in odigral še kakšno prvenstvo po letošnjem, bo imel največ nastopov za reprezentanco v zgodovini. Goran bo imel skoraj 40 nastopov več od raznih Smodišev in Brezcev, da sploh ne govorimo o raznih Udrihih. Nachbar je recimo pri 33 letih nehal igrat za reprezentanco, pa je 6 let mlajši Goran že takrat imel več nastopov kot on. Če se komu ne da čisto nič očitat, ko gre za odnos do reprezentance, potem je to Goran Dragič. Jaz bom razočarana, če res ne bo več igral, ampak očitat se mu pa čisto nič ne da. Številke govorijo zase. Če bi vsi naši igralci imeli isti odnos do reprezentance kot Goran, potem bi že zdavnaj imeli medaljo. In to ne samo eno.
dimna bomba
# 07.08.2017 ob 11:32
Čančar se vrača čez 10 dni!
zozozo
# 07.08.2017 ob 10:49
Treba je pač biti realen. Imamo dva vrhunska igralca, zraven pa še enega nadpovprečnega. Razen tega pa več ali manj sivo povprečje (centra, ki ne zna ujeti žoge, beka, ki ne zna zadeti koša, ipd.) Pa to ni avtomatsko nobena katastrofa, Nemci so npr. osvajali medalje s slabšo zalogo talenta.

Dragić, Dončić in Čančar bojo morali na pomembnih tekmah igrati skoraj vso tekmo, zato upajmo, da se bo ostala reprezentanca sposobna pregristi do osmine finala brez prevelike obrabe treh nadpovprečnih.
friks
# 07.08.2017 ob 12:32
Ko berem te komentarje, sem vse bolj prepričan, da nekateri mislijo, da se igralci pripravljajo na Evrovizijo.

Pa boli me, kaj je pel. Važno je, da igra in to odlično.
TCF
# 07.08.2017 ob 16:46
Nekateri so pa res srecni le takrat, ko trolajo ali stresajo negativizem. Res zalostno zivljenje.

Kaj, ko bi se raje ukvarjali z dejansko igro, ne pa s tem, katero pesem je kdo pel na "krstu"? Je lepo, ce reprezentant zapoje neko tradicionalno slovensko skladbo? Seveda. Je sramota in izdajstvo, ce zapoje v drugem jeziku? Absolutno ne. Pomembno je, da zeli igrati za reprezentanco, ter kako potem igra. Amoak ker troli Doncica ne morejo kritizirati zaradi igre, se spravijo na bekaj drugega (v tem primeru izbor pesmi), medtem ko seveda popolnoma ignorirajo dejstvo, da fant sploh ni imel namena zapeti, temvec le vzklikati nas znani sportni vzklik "kdor ne skace ni slovenc". Tega ne vidijo, ker ne sluzi njihovemu trolanju.

Pa tudi to, da se Dragicu karkoli ocita, se mi zdi naravnost nesramno. Tip je na vsakem reprezentancnem nastopu pustil duso in srce. Kar pa se motivacije tice: Nikjer v clanku nisem zasledila, da bi Dragic kjerkoli omenjal motivacijo. Kje ste to pobrali? Ce mu ze polagate besede v usta, bi bilo dobro zraven prilepiti vir.
friks
# 07.08.2017 ob 12:50
Točno, moral bi zapeti od Kekca - Kdor vesele pesmi poje.

Tako bo pa SDS prisiljen vložiti interpelacijo zoper športnega ministra.
LOJZ
# 07.08.2017 ob 10:57
oh Henry tvoji komenterji so pa res strokovni. verjetno maš veliko izkušen tako trenerskih kot igralskih pa vrjetn še kakšen športni faks...alpa koj kauč
Ricky Gervais
# 07.08.2017 ob 10:53
Erazem je izpadel, Zagorac ostaja. Halo, Kokoškov?
CarlosNorris
# 07.08.2017 ob 11:44
Človek bi si mislil da je najnižji nivo komentarjev pod slovensko politiko ampak ko bereš komentarje na mmc-ju ti postane jasno da je nivo najnižji pod reprezentančno košarko (in športom nasploh).
Sanmaranzano
# 07.08.2017 ob 11:08
Žal Nikolič ne more igrati na tem nivoju.
Razen truda v obrambi ne pokaže ničesar drugega.
Play ki v napadu nič ne more in ob tem sploh ne pogleda na koš ni play.
25kur
# 07.08.2017 ob 10:55
jebes zlato, bron je naš
hepimen
# 07.08.2017 ob 14:14
Prav bi bilo da bi v slovenščini zapel krstno pesem, ne pa v srbohrvaščini. Pa saj ni čudno, Slovencev v ekipi tako ni veliko. Ga je vsaj večina soigralcev in trener razumela kaj je pel, tako da vsaj nekaj koristnega od tega petja.

Berem te nebulozne komentarje in se sprašujem, a cela Slovenija z izjemo slovenskih športnikov posluša samo govedino in slovenske ljudske pesmi?
Binder Dandet
# 07.08.2017 ob 14:11
@Janezski:
Jaz nisem nikoli zapustil Slovenije, pa znam samo zdravljico in burek od aliena. Aja, pa refren od bele snežinke. Ja, Dončić je pokazal, katera muska mu je blizu. In to je vse. Morda je antitalent kot sem jaz.
zozozo
# 07.08.2017 ob 10:58
Erazem očitno ni fizično pripravljen. Zagorac pa sicer niti približno ne blesti, je pa eden redkih, ki ne počne neumnosti. Če malo pogledaš posnetke s prejšnjih tekem, boš videl trenutke, ko je Goran čisto zablokiran, mladci brezglavo letajo po terenu, Zagorac se pa edini postavi na mesto, kjer mu lahko plej poda žogo. Pa ne bom trdil, da je to dovolj za mesto v vrhunski reprezentanci, ampak smo kjer smo.
RudeCorona
# 07.08.2017 ob 20:54
"Po čem pa je Kokoškov kdajkoli in kadarkoli slovel?"

V času, ko je kot "ofenzivni koordinator" deloval v Sunsih, igralci niso mogli prehvalit njegovih zamisli, glavni trener Gentry pa: "has called him one of the brightest minds as there is in the game”. Glede na to, da so imeli najboljši napad lige (off. rating 115.3) zna bit, da je res kaj na tem.

In preden začnejo padat očitki o obrambi Sunsov, ne morejo letet na Kokoškova, ker je bil takratni "defenzivni koordinator" Sunsov Lindsay Hunter.

Moj pomislek v zvezi z napadalno filozofijo Kokoškova je zgolj v tem, da temelji na dominantnem playmakerju in če ima ta slab dan, ima cela ekipa slab dan. Je pa res, da ima letos dva vrhunska kreatorja igre in to kar precej omili to tveganje.
RAZOČARAN
# 07.08.2017 ob 11:35
Berem komentarje, med njimi so eni res podenj. Dragiči, Dončičiči sam bog vas je poslal v Slovenijo. Sem Slovenec, kar se tiče muzike pa poslušam vse živo, kar je dobro, raje Ceco kot Heleno. S tem, sem,mislim enim odgovoril, želim si, da to berejo dotični.
Jata5
# 07.08.2017 ob 17:37
Vsi, ki sprašujete glede Dragićeve izjave: na siolu imate članek, v katerem povzemajo, da je rekel, da stoodstotno končuje reprezentančno kariero, ker nima več volje in motivacije.

To je Goran rekel samo zaradi konstantnega utrujanja novinarjev, ki ga isto sprašujejo vsak dan. Zakaj ni tega rekel že prvi dan? Zato ker tudi sam ne ve kaj bo čez recimo 3 leta. Če bi takrat dobil možnost, da bi kot rezerva za Dončića šel na OI, bi po mojem on to takoj sprejel. Zdaj je pa rekel da končuje zato, da ga ne bodo do evropskega isto spraševali vsak dan še skoraj 1 mesec.

Lansko sezono sem prebrala veliko člankov iz Miamija, kjer so pisali kako Goran vedno poudarja da rabi reprezentanco zato, da se kvalitetno pripravi. Jaz vem da niti približno še ni dokočno odločen, samo novinarje je želel malo zaustaviti. Saj tudi Zoran misli, da lahko Gorana še vedno prepriča. Če tako misli njegov brat, bo že nekaj na tem.

Novinarji utrujajo s tem ponavljanjem in isto je z Randolphom. Njega so isto na začetku priprav vsak dan spraševali iste zadeve. Ali se lahko kot Američan bori za drugi državo, pa koliko ga bojo plačali? Prav smešen je bil Randolphov pogled, ko je že stotič odgovarjal na isto vprašanje. Samo čakam, da bo enkrat enega novinarja nekam poslal, ko ga bo spet isto vprašal. In zato je Goran zdaj s to izjavo naredil konec tem vprašanjem, ampak to zagotovo še ni dokončna odločitev.
Janezski
# 07.08.2017 ob 14:13
Ne vem, kaj se spotikate ob Dragiča, on je v tem obdobju včasih še bolj nezainteresirano deloval, pa je še vedno dal vse od sebe, ko je šlo zares.
zozozo
# 07.08.2017 ob 14:02
@Janezski - Ni vsak, ki se pritoži nad selektorjem ali pa Dončićevim izborom pesmi trol. Ti pa si trol.
kok
# 07.08.2017 ob 13:09
Čančar zvin gležnja in out za 10 dni, ampak zgleda da bo prišel nazaj
timoti
# 07.08.2017 ob 16:19
me pa motijo naši dresi. Delujejo mrtvo, hladno, razen če je to taktika da se ohladi nasprotnike
Ne vem, meni so pa dresi všeč, se posebej v primerjavi s prejšnjimi "pregrinjali" za čez glavo.
Pustimo ob strani, da se barve dresov nikoli niso ujemale z barvami zastave. Ampak kroj se meni zdi zelo OK.
the magician
# 07.08.2017 ob 14:50
Kosi je tudi mene presenetil. Prej ga nisem poznal, ampak vidim, da ima potencial. Ima dolge roke, je skočen, gibljiv... Ne bo neka zvezda, ampak če se še razvija in napreduje, lahko v prihodnje postane standarden član reprezentance.

Čančar pa bi znal biti že letos res pomemben člen. Fant odlično napreduje in se razvija v zelo dobrega igralca.Ta poškodba ni prišla v pravem času, ampak na srečo izgleda, da ni nič hujšega in bo po kratkem odmoru lahko nadaljeval s pripravami. Mi je pa malo smešno, ko ga je zgoraj Kokoškov primerjal s Pippenom, ker je dober atlet in ima dolge roke lol. Toliko drugih košarkarjev je, ki so atletski in imajo velik razpon rok, on pa da za primerjavo enega najbolj vsestranskih igralcev nasploh in enega najboljših obrambnih igralcev vseh časov. Jaz neke podobnosti zaenkrat ne vidim, zato se mi zdi primerjava pretirana.
timoti
# 07.08.2017 ob 14:44
Erazem je izpadel, Zagorac ostaja. Halo, Kokoškov?

Erazem je, IMO, zaključil s pro košarko. Poškodbe so naredile svoje. Na tekmi proti Rusom se je videlo da mu manjka še celo osnovna kondicija. In to kar nekaj nje. Če bi imel zgodnja dvajseta bi bilo mogoče mesec časa dovolj, zaradi njegovega talenta in znanja, tako pa, no go.
hepimen
# 07.08.2017 ob 11:14
Nemci so npr. osvajali medalje s slabšo zalogo talenta.

Nemci so imeli Dirka, ki je nase navlekel celo nasprotno obrambo, da je potem lahko en breztalentni Roller ali Demirel zadel trojko. Konkretno so naši izgubili proti Nemcem ravno zaradi njiju, vsak nam je dal po 15 pik.

Mi sicer imamo kopico igralcev, ki mečejo za tri, ampak a bodo sposobni v ključnih trenutkih to trojko tudi zadeti? Ali bosta morala Dragić in Dončić to početi iz driblinga meter za trojkino črto?
migaj
# 07.08.2017 ob 18:45
Kot sem že rekel, sem bil na tekmi, navdušil me je Čančar,
prijetno presenečen pa sem bil, da je Kokoškov v ključnih trenutkih zelo veliko časa igral s Kosijem.
friks
# 07.08.2017 ob 16:18
trenutno imamo eno boljših reprezentanc v zgodovini (pomoje)

To je veliko pretiravanje. Imamo tri vrhunske igralce, od katerih sta dva prvič v ekipi. Luku še manjka malo izkušenj (spomnimo se F4). Blažič in Prepelič nista v formi...

Spomnite, se npr. reprezentance 2009:
- Lakovič je konstantno igral v Barci,
- Lorbek in Smodiš v CSKA,
- Nachbar, Brezec Slokar in Dragić z NBA izkušnjami,
- borbena Golemac in Jagodnik,
- zagnana Samo Udrih in Klobučar.
artfilmfan
# 07.08.2017 ob 14:24
Tistim ki Lukatu očitajo prepevanje določenih pesmi, če boste kdaj po mestih šli boste opazili da isto muziki posluša še precej "čistokrvnih" Slovencev ko se pripeljejo domov iz službe (kot vsi moji sosedi). Kolikor banalno je sploh komentiranje tega, ampak resno eni...
tomaz14
# 07.08.2017 ob 20:58
Sami strokovnjaki. V bistvu pa si noben ni pogledu tekme Reala, Baskonije, Banvita....
Dončić lahko v vsakem napadu menja pozicije od 1-4 če hoče. Bil je 2x MVP kroga v EL, Vidmar je kapetan in najbolj konstanten igralec Banvita. Blažič zna, vendar je njegova samozavest v kleti....
Na pou Slovenc
# 07.08.2017 ob 19:48
Sam dresi so pa res cist prevec dragi, 90€ in so kao originali iste kvalitete kot jih imajo igralci, sem ravno v poročilih izvedel, je reku nek prodajalec da razliko od fejka opazimo ko ga nosimo in odigramo tekmo, nevem no ...navijaci pa res ne rabijo takih dresov, povrh pa so še brez imen, brezveze
timoti
# 07.08.2017 ob 15:34
Pritožuje se čez Lukatovo izbiro pesmi.

Če smo že tako "kleni" Slovenci, se dajmo prvo naučiti pravilno sklanjati ime Luka;

Pritožuje se čez Lukino (ali Lukovo) izbiro pesmi.

Pri nobeni sklanjatvi imena Luka ni t-jev zraven.
peroaroma
# 07.08.2017 ob 14:57
Kokoškov že ve zakaj forsirati Kosija, najbrž je na treningu kazal perpektivo in dejansko je bil videti sploh v obrambi dokaj v redu. Manjka mu še 20kg, vendar je lahko resen član ekipe čez kakšno leto
peroaroma
# 07.08.2017 ob 14:47
Ne razumem zakaj se čudite da je Zagorac pred Lorbkom. Zagorac je res veliko grešil, ampak za to je še čas, sem pa videl da je kar lepo sodeloval v igri, resda še nekaj napak pri podajah, ampak absolutno koristnejši od Erazma. Žal
timoti
# 07.08.2017 ob 14:25
Med 15 igralci ima Kokoškov še vedno kar štiri klasične organizatorje igre.

Pričakovano bo forsiral Nikolića. Morda tudi on špila na prave note

Če pride Nikolić med 12, bo to zame morebiten znak, da se na kzsju še vedno "kuha".
Pa nimam osebno povsem nič proti fantu.
zozozo
# 07.08.2017 ob 13:59
Recimo lani je bila v kvalifikacijah idealna prilika, da bi Dimec konkretno napredoval,

Napreduje se med sezono v klubu, ne pa v reprezentanci.

Dragiću pa po moje manjka motivacije zato, ker nima niti prve peterke, ki bi bila na takem nivoju, da bi lahko izkoristil svoje talente.
Sanmaranzano
# 07.08.2017 ob 11:19
Naslednji selektor bo Lakovič, morda Trifunovič, ampak za slednjega dvomim da bo prišel čez sito vodstva KZS. Bi bil pa daleč najcenejši.
Binder Dandet
# 07.08.2017 ob 11:04
Mi dejansko imamo 4/5 neke slabše nba postave. Mal z rezervo to jemljite. Dragić, Dončić, Čančar, Randolph. Dva rookija in dva izkušena igralca. Vglavnem, če še z Vidmarjem naštudirajo podaje in sprejeme, je to kr strahovita postava.
xP
# 07.08.2017 ob 11:00
zozozo

Ocitno nisi gledal, kako je Zagorac zadnjic dvakrat zapored s svojimi podajami direktno v roke nasprotnika omogocil njihov protinapad. Poleg tega je v obrambi tako slab, da bi bilo bolje ce bi igrali 4 na 5.
Heldarion
# 07.08.2017 ob 23:30
Sm skor fasal drisko od negativizma na prvih parih straneh komentarjev.

Ljudje, če nimate ničesar dobrega za povedat, je ponavadi boljš, da ničesar ne rečete.
hepimen
# 07.08.2017 ob 22:30
90 € dres ?
Ko voli nek izvoli..... Jaz ga ne kupim že iz razloga, ker jih Azijci delajo za en evro. Baje da imajo nekatere tovarne ograjena okna, zato da delavci ne skačejo skozi in delajo samomor. Ti pa morajo , hočeš nočeš, biti #junaki.


Ja, ampak čeprav so za en evro, so dejansko tehnološko tako dovršeni, da ti iz švica separira destilirano vodo za v likalnik in solni cvet za v masteršef župo, zato je 90 evrov skoraj malo premalo zanje...

Razen če ga oblečeš samo za v kino in v njem nikoli ne švicaš, potem je to samo zelo draga cota, kakopak. :))
timoti
# 07.08.2017 ob 20:38
90 € dres ?

Ko voli nek izvoli..... Jaz ga ne kupim že iz razloga, ker jih Azijci delajo za en evro. Baje da imajo nekatere tovarne ograjena okna, zato da delavci ne skačejo skozi in delajo samomor. Ti pa morajo , hočeš nočeš, biti #junaki.
timoti
# 07.08.2017 ob 15:42
Peroaroma,

Potem pa se je jezik, ki je "živ" , spremenil odkar sem jaz hodil v osnovno :-)

Kdaj pa se sklanja s t-jem. Resno sprašujem ker je zanima.

Binder,
Strašna, ali strahovita je bila ekipa ZDA leta 92 v Barceloni. :-)). Oprosti če sem se zapičil v en pridevnik. Samo naša reprezentanca je pomoje bližje temu, da si jo favoriti želijo srečati v tekmah na izpadanje, kot pa čemu strašnemu. :-))
friks
# 07.08.2017 ob 15:12
Jaz pravim, ne pričakujmo preveč. Še vedno je realno vsaj 5 reprezentanc močnejših od naše (Francija, Španija, Srbija, Hrvaška, Litva, Grčija). Naši niso uigrani niti preveč dobri v obrambi. Nekateri igralci imajo še malo izkušenj na največjih turnirjih, nekateri niso v najboljši formi.

Mogoče se lahko poklopi celo za medaljo, ampak pričakovati jo pa realno ne moremo.
peroaroma
# 07.08.2017 ob 14:53
meni je bolj bistveno da se nekako dvigne Blažića in prepelića, ker bomo rabili 2 taka igralca ki bosta delala štalo in zmedo če bodo preveč uspešno stisnili top trojico
zozozo
# 07.08.2017 ob 14:15
@hepimen - Če bi zapel kakšno angleško, ali italijansko, ali nemško, ali magari portugalsko, se ne bi nič pritoževali. Potem ti je pač jasno, iz kakih logov piha ta veter.
kok
# 07.08.2017 ob 13:49
Tudi jaz ne štekam kako imajo razni Ginobiliji in Gasolu motiv tudi pri 40 letih (čeprav je zadaj 5 novih igralcev), naši ki bi jih krvavo rabli pa končujejo v najboljših letih. Vidmar bi moral biti prvi center še vsaj 5 let.

Se pa vidi, da je Dragič nekaj nezadovoljen. Samo pizdi in se zaganja, kot včasih Nova pr fuzbalerjih
mikedean
# 07.08.2017 ob 13:33
To, da se je Kokoškov tako hitro odpovedal Hrovatu, mi je nelogično. Blažič je zaenkrat še daleč od prave forme. Selektor pa vztraja s kar štirimi klasičnimi playi. Za Šiška se itak ve, da nima kaj iskati na EP. Nikolić, Rebec in Lapornik bi rekel, da so tudi slabši od Gregorja. Kot kaže, se kaj lahko zgodi, da bodo na EP odpotovali kar trije klasični playi. Pričakovati je, da bodo odpadli Kosi, Šiško ter eden od trojice Nikolić, Rebec, Lapornik. Po črtanju Hrovata bo Blažič igral izključno na trojki, kjer bo precej pomagal tudi Dončić.

Prav tako pa mi ni všeč, da bosta G.Dragić in Vidmar po tem EP zaključila z reprezentanco. Mnogi pa vztrajajo tudi krepko po 35-letu. Kdo bo prvi center čez dve leti? Ž.Dimec? Lahko le upamo, da bo Macura kmalu na nivoju članske reprezentance.
zozozo
# 07.08.2017 ob 11:05
@xP - Eno je napaka, drugo pa neumnost. Pa ne si mislit, da sem kak poseben fen od Zagorca, gre samo za to, da večina ostalih pod presingom začne letat okoli kot kure brez glave.
Kazalo