Luka Dončić v Evroligi v povprečju v statistiko vpisuje 19,7 točke, 6,4 skoka in 4,1 podaje na tekmo. Foto: EPA
Luka Dončić v Evroligi v povprečju v statistiko vpisuje 19,7 točke, 6,4 skoka in 4,1 podaje na tekmo. Foto: EPA

Večkrat je poudaril, da je z mislimi popolnoma osredotočen na Real Madrid, za katerega pravi, da je trenutno najboljši klub zanj. 18-letni Ljubljančan je glavni nosilec igre kraljevega kluba in trenutno tudi statistično najboljši posameznik Evrolige. Član idealne peterke preteklega EuroBasketa, kjer je odigral pomembno vlogo pri slovenski osvojitvi zlate kolajne, je bil do tega kroga tudi najboljši strelec najmočnejšega evropskega klubskega tekmovanja.

"Ne morem reči, ali je to moja zadnja sezona v Evropi. Počakajmo. Najprej moramo videti, kako se bo iztekla sezona. Nihče ne ve, kakšna je prihodnost," je odgovoril v intervjuju za Super EuroLeague na vprašanje, ali bo v prihodnji sezoni zapustil Madrid, kamor se je iz Ljubljane preselil, ko je bil star 13 let.

"Trdo treniram, a najpomembneje je, da se zabavam. Kadar ne uživam na parketu, igram slabo. Mislim, da je zame in za soigralce ključno, da se na parketu zabavamo. Užitek je igrati v klubu, kot je Real Madrid," je dodal o svojih dobrih predstavah. O Lukovi prihodnosti je spregovoril tudi trener Reala Pablo Laso, ki je dejal, da upa, da bo Dončić v belem dresu igral tudi prihodnjo sezono.