Goran Dragić je odgovarjal na neobičajna vprašanja. Foto: Reuters
Goran Dragić je odgovarjal na neobičajna vprašanja. Foto: Reuters
Michael Jordan
Michael Jordan je po mnenju številnih ljubiteljev košarke še vedno najboljši igralec vseh časov. Foto: Reuters

Slovenski kapetan je med drugim povedal, da če bi imel možnost, bi na večerjo povabil Michaela Jordana. "V Ljubljani bi ga peljal v dobro slovensko restavracijo in mu predstavil kulinarične specialitete," je dejal Gogi.

Novinarka Kristen Hewitt mu je v dveh minutah postavila nekaj neobičajnih vprašanj in glede na odgovore slovenskega kapetana je jasno, da bi moral Jordan v Ljubljani pokusiti musako. To je namreč jed, ki jo Dragić najbolj pogreša v ZDA. "Je kot neke vrste lazanja. So plasti pašte, mesa in zelenjave. Pogrešam jo, čeprav bi mi jo klubski zdravniki verjetno odsvetovali," je razložil Dragić.

Zlata medalja je res nekaj posebnega
Uvodno vprašanje je bilo, kaj mu pomeni zlata medalja na evropskem prvenstvu. Odgovoril je bil kratek in jasen. "Vse! V zadnjih dvanajstih letih je bilo na mojih plečih ogromno bremena in zlata medalja je res nekaj posebnega." Sledilo je vprašanje o ameriških televizijskih oddajah, ki jih je spremljal, ko je prišel v ZDA. Dragić je odgovoril, da je kot otrok spremljal seriji Princ z Bel Aira z Willom Smithom v glavni vlogi ter Družinske zadeve. Zanimivi so bili tudi njegovi odgovori o tem, kako Američani napačno izgovarjajo njegov priimek oziroma ime. "Velikokrat sem slišal Dragik, pa Dragović, tudi Tragić. Pri imenu je lažje, največkrat mi rečejo Go-run, se pravi pojdi teči."

Za konec je novinarka prihranila vprašanje o Goranovih lepih zobeh. Lani je namreč v dvobojih s tekmeci izgubil kar dva. "Ni strategije. Na igrišče grem na vse ali nič. Sicer pa imam odličnega zobozdravnika," je sklenil Dragić.