Zoran Dragić v eni izmed akcij proti Detroitu. Foto: AP
Zoran Dragić v eni izmed akcij proti Detroitu. Foto: AP

e izkazal s 16 točkami.

Tokrat so Heati odpočili tri pomembne košarkarje Justisa Winslowa, Shabazza Napierja in Jamesa Ennisa, a vseeno prišli do zanesljive zmage. V drugi četrtini so Pistonse nadigrali s 24:9 in naredili ključen korak k peti zmagi, s katero so zasedli tretje mesto, saj sta Orlando beli in Memphis zbrala več točk. Zoran je odigral 27 minut, vpisal 16 točk (3/7 za dve, 3/6 za tri) in v statistiko vpisal še šest skokov in po dve podaji ter ukradeni žogi. Pred tem je odigral tri tekme in v povprečju prispeval po 11 točk.

Začela pa se je že poletna liga v Las Vegasu, ki bo trajala deset dni in bo na njej nastopilo kar 24 ekip. Sodeloval bo tudi Miami. Ob Dragiću sta v Nevadi prijavljena še dva slovenska košarkarja, dva centra, ki sta tudi na seznamu selektorja Jureta Zdovca. Gašper Vidmar igra za New Orleans, ki je s 101:89 premagal Milwaukee. Slovenski košarkar je začel v prvi peterki, odigral nekaj manj kot 19 minut in zadel enega od dveh poskusov iz igre ter zgrešil vse štiri proste mete. Dodal je še štiri skoke in dve podaji. Blestel je Seth Curry, mlajši brat MVP-ja minule sezone Stepha, ki je prispeval 30 točk.

Alen Omić igra za Denver, ki je bil s 86:71 boljši od Atlante. Naturalizirani slovenski reprezentant se v devetih minutah ni vpisal med strelce. Zgrešil je en met iz igre, v statistiko pa je vpisal en skok in dve blokadi.