Kljub komolcu v obraz in razbiti ustnici so sodniki odločili, da je Goran Dragić naredil še prekršek nad DeMarjem DeRozanom. Foto: Reuters
Kljub komolcu v obraz in razbiti ustnici so sodniki odločili, da je Goran Dragić naredil še prekršek nad DeMarjem DeRozanom. Foto: Reuters
Goran Dragić
Goran Dragić je znova povzročal velike težave obrambi Toronta. Foto: EPA
DeMar DeRozan
DeMar DeRozan je zgrešil kar 15 metov iz igre (9/24), zelo slabo je tudi izvajal proste mete (2/8). Foto: EPA
Jonas Valančiunas
Jonas Valančiunas je v zadnji četrtini in podaljšku prispeval 11 točk in sedem skokov k zmagi Toronta. Foto: EPA
Toronto v podaljšku ugnal Miami

Pri gostih iz Floride je bil najboljši strelec znova Goran Dragić, ki je prispeval 20 točk. Zadel je oba meta za tri točke, dodal je še štiri skoke in štiri podaje v 35 minutah.
Minuto in 45 sekund pred koncem prvega polčasa je ob prodoru DeMarja DeRozana in udarcu s komolcem prejel tretjo osebno napako. Malce je krvavel, zato je odšel v garderobo. Šivati so mu morali ustnico, po osmih šivih med odmorom se je vrnil na parket v drugem polčasu.
Enajst izgubljenih žog Miamija v prvi četrtini
Vročica je zalet s prve tekme prenesla v uvodne minute. Dragić, ki je bil v torek najboljši strelec s 26 točkami, je nanizal sedem točk v prvih štirih minutah za vodstvo z 11:6. Raptorsi so silovito odgovorili, DeMarre Carroll in Kyle Lowry sta zadela po dve trojki za delni izid 17:4. Po prvi četrtini je imel Toronto deset točk naskoka (29:19), Miami pa je izgubil kar enajst žog.

Sporna tretja osebna napaka za "Gogija"

Terrence Ross je na začetku druge četrtine povišal na 33:19. Miami je nato ujel pravi ritem v napadu in držal priključek, gostiteljem se ni uspelo odlepiti na več kot deset točk. Dragić, ki je v prvem polčasu dosegel 11 točk, je v predzadnji minuti prvega polčasa skušal zaustaviti DeRozana, ki se je zaletel vanj s komolcem. Sodnik Ken Mauer je sporno pokazal osebno napako najboljšemu slovenskemu košarkarju, ki je padel po tleh in moral v garderobo, saj je krvavel iz ustnice. Loul Deng in veteran Joe Johnson sta uspešno zaključila prvi del in gostje so imeli le sedem točk zaostanka (48:41).
Preobrat Vročice v tretji četrtini
Na začetku tretje četrtine je blestel Johnson, ki je s sedmimi zaporednimi točkami ujel priključek (52:50). Toronto je v zadnjih petih minutah tretjega dela igre dosegel le dve točki, Miami pa je z delnim izidom 13:2 prišel do preobrata (63:65). Razigral se je Dwyane Wade, ki je nanizal šest točk zapored ob koncu tretje četrtine.
Dragić s trojko izsilil dodatnih pet minut
Gostitelji so imeli tudi na začetku zadnje četrtine težave v napadu, Lowry in DeRozan nikakor nista našla pravega ritma in Miami je imel štiri minute pred koncem šest točk prednosti (74:80). Raptorse je rešil center Jonas Valančiunas, ki je prispeval šest točk za delni izid 10:0 in 45 sekund pred koncem je Toronto povedel s 84:80. Wade je znižal s trojko, a je bil Lowry natančen 14 sekund pred koncem za 86:83. Po minuti odmora je Dragić zadel trojko po podaji Johnsona (86:86). V zadnjem napadu Toronta Lowry ni prišel do dobrega položaja pri metu za tri točke in na vrsti je bil podaljšek.
Raptorsi precej boljši v podaljšku
Toronto, ki je pred dvema dnevoma odpovedal v dodatnih petih minutah, je tokrat začel sijajno. Natančna sta bila DeRozan in Valančiunas, Carroll pa je zadel dva prosta meta. Miami je bil razglašen, Wade in Johnson sta zgrešila, Hassan Whiteside pa je izgubil dve žogi. Prvi dve točki je prispeval Deng 23 sekund pred koncem podaljška (92:88), ko pa je bilo že prepozno, saj so gostitelji s prostimi meti zadržali prednost in se veselili izjemno pomembne zmage pred odhodom na Florido.
Za Miami je bilo usodnih 21 izgubljenih žog, Toronto jih je izgubil le devet. Gostitelji so zelo slabo izvajali proste mete (14/26), tudi izza črte niso bili natančni (4/18).
Serija se seli v American Airlines Areno, kjer bo tretja tekma na sporedu v soboto ob 23.00.

VZHOD, polfinale:
TORONTO (2) - MIAMI (3) 1:1
* 96:92 (29:19, 19:22, 15:24, 23:21; 10:6)
20.906; Carroll 21 (3/6 za tri), DeRozan 20, Lowry 18, Valančiunas 15 in 12 skokov, Ross 10, Joseph 8, Patterson in Powell po 2; Dragić 20 (8/12 iz igre, 2/2 za tri), 4 skoki in 4 podaje v 35 minutah, Wade in Johson po 17, Whiteside 13 in 13 skokov, Deng 12, Richardson 5, Green 4, Winslow in Haslem po 2.
* - po podaljšku

Petek:
ATLANTA (4) - CLEVELAND (1) 0:2



ZAHOD, polfinale,

Petek:
OKLAHOMA (3) - SAN ANTONIO (2) 1:1

Sobota:
PORTLAND (5) - GOLDEN STATE (1) 0:2


Izid v zmagah je v krepkem tisku. Igrajo na štiri zmage po sistemu 2-2-1-1-1.

Toronto v podaljšku ugnal Miami