Bo selektor Jure Zdovc lahko računal na Gorana Dragića? Foto: Aleš Fevžer
Bo selektor Jure Zdovc lahko računal na Gorana Dragića? Foto: Aleš Fevžer

Novinarji, ki spremljajo Miami, pri katerem je v zadnjem delu letošnje sezone igral Dragić, so izvedeli, da je Dragić tokrat bližje temu, da zavrne povabilo selektorja Jureta Zdovca. Glavni vzrok je, da bi se rad osredotočil na podpis nove NBA-pogodbe, ima pa tudi osebno vzroke, saj je njegova žena Maja noseča.

A vodstvo slovenske reprezentance gotovo ne bo obupalo in bo poskušalo vse, da Goran Dragić tudi letos pomaga reprezentanci.

Tudi lani je Dragić dolgo okleval, na koncu pa igral na svetovnem prvenstvu.

Najboljši slovenski košarkar, ki je vedno navduševal navijače tudi zaradi svojih iger v reprezentančnem dresu, si bo pred pestrim poletjem za začetek vzel nekaj dni za počitek. "V načrtu imam najprej polet domov in počitek. Potem se bom usedel s svojim agentom in družino in preučil vse možnosti."

V Miamiju, kjer je igral zadnja meseca, se je počutil dobro, zato seveda ne bi bilo presenečenje, če bi ostal v klubu: "Kot sem rekel, sem se imel tu čudovito. Resda se nam ni uspelo uvrstiti v končnico, vendar to ne bo vplivalo na mojo odločitev. Soigralci so bili sijajni in ekipa ima svetlo prihodnost."

Miami, ki so ga to sezono pestile poškodbe, se je do zadnjega boril za končnico, v boju za osmo mesto na Vzhodu pa je bil na koncu v troboju Brooklyn - Indiana - Miami najuspešnejši Brooklyn, ki je zbral zmago več od Miamija. Ta se prvič po sezoni 2007/2008 ni prebil v končnico.