Alvin Gentry je bil v svoji trenerski karieri glavni trener Miamija, Detroita, LA Clippersov in Phoenixa. Foto: Reuters
Alvin Gentry je bil v svoji trenerski karieri glavni trener Miamija, Detroita, LA Clippersov in Phoenixa. Foto: Reuters

13 porazov na zadnjih 15 tekmah, od tega štirje zaporedni domači neuspehi in najslabši izkupiček v Zahodni konferenci je bilo preveč za vodstvo Phoenixa. Gentry je s klubom dosegel dogovor o sporazumnem razhodu, kar ne preseneča, saj se je Gentryju obstoječa pogodba tako in tako iztekala. Sunsi, pri katerih je prvi organizator Slovenec Goran Dragić, so oznanili, da bodo začasnega trenerja imenovali najpozneje v dveh dneh.

Leta 2010 s Sunsi prišel do finala Zahoda
58-letni Gentry je prišel v Phoenix kot pomočnik trenerja, na tem položaju pa je vztrajal kar šest let, ko je nato po All Star vikendu leta 2009 postal glavni trener Sonc. Leta 2010 je Sunse na čelu s Stevom Nashem popeljal do izkupička 54-28, njihova pot pa se je končala šele v finalu Zahoda.

Ponesrečena sezona zahtevala davek
Sledila je vse bolj mučna prenova moštva, lani poleti je odšel še ikona Phoenixa Kanadčan Nash, njegovo mesto pa je prevzel ravno Dragić, ki je večino svoje 6-letne NBA-kariere odigral pod vodstvom Gentryja. Letošnja sezona, v katero so Sonca vstopila s skromnimi pričakovanji, se je še spodobno začela, v zadnjih tednih pa se je spremenila v pravo katastrofo.

Kaplja čez rob je bil četrtkov domači poraz z Milwaukeejem (94:98), saj so Bucksi prišli do prve zmage v Phoenixu po kar 24 zaporednih porazih.