Malcolm Armstead je proti Cibono odigral slabšo tekmo, saj je imel težave s kolenom, sicer pa je v letošnji sezoni izvrsten. Foto: BoBo
Malcolm Armstead je proti Cibono odigral slabšo tekmo, saj je imel težave s kolenom, sicer pa je v letošnji sezoni izvrsten. Foto: BoBo
Joksimović nezadovoljen po porazu s Cibono
Cibona izkoristila slab večer Krke

eh porazih še vedno držijo stik z vrhom.

Prav v zadnjem krogu so klonili pred Cibono (70:80), aktualni prvak Lige ABA, ki se je pred kratkim tudi konkretno okrepil, pa je šele kot prvi letos osvojil dvorano Leona Štuklja. Poleg tega so Novomeščani igrali oslabljeni. Luka Lapornik je odsoten že dalj časa, ves teden počiva tudi Mirko Mulalić, medtem ko tudi drugi niso stoodstotno pripravljeni. Težave imajo Jasmin Hukić, Alexis Wangmene in Malcolm Armstead.

Armsteadu zateklo koleno
Ameriški organizator igre, ki letos blesti, je proti zagrebškemu klubu odigral slabšo tekmo, a je imel v zadnjem času težave s kolenom, ki ga je med lansko sezono operiral. Koleno je prvemu strelcu jadranske lige zateklo, a Aleksandar Džikić pričakuje, da bo Amrstead kmalu popolnoma pripravljen: "Armstead je naš najnevarnejši igralec in sam si je sposoben izbojevati pot do koša. Po tistih tekmah, ko je v nizu odigral nekaj izjemnih srečanj in premagal vse, kar je bilo pred njim, je prišlo do reakcije v kolenu, kar je tudi pričakovano. Ko se bo vrnil v poln ritem treninga, bo znova pravi. Če bi imeli boljšo ekipo, bi igral manj, a tako je."

Težave s hrbtom ima tudi Jure Ritlop, tako da, kot pravi Džile, slovenski prvaki že ves teden niso normalno trenirali, ampak so v večini igrali lahko le 4:4. Pred letošnjo sezono so v Novem mestu prevetrili ekipo in zasedba je na papirju slabša kot lanska, a začetek sezone je bil zelo uspešen. Najprej so osvojili superpokal, po sedmih krogih Lige ABA pa so celo na tretjem mestu.

Že šest zmag proti klubom iz Lige ABA
"Pred tekmo s Cibono smo imeli 5:1 razmerje v zmagah, zdaj imamo izkupiček 5:2. Zelo sem zadovoljen z začetkom. Če štejemo še superpokalno tekmo z Olimpijo, imamo z ABA-ligaši 6:2. Zelo sem zadovoljen, saj je ekipa popolnoma nova in imamo kar nekaj mladih igralcev, ki trdo delajo, od njih pa tudi pričakujem, da nekaj prispevajo k ekipi
," je o dobrem začetku povedal srbski strokovnjak na novomeški klopi.

Ekipa je prilagojena proračunu, ki je manjši kot lani, bodo pa zato večje priložnosti deležni mlajši košarkarji: "Zamenjali smo ekipo, v kar smo bili primorani. To leto se je pač to zgodilo. Zmanjšali smo proračun, in to je to. Tu velike filozofije ni. Delamo, kar lahko in kar je v naših zmožnostih. Nismo kot nekateri klubi, ki obljubljajo, pa potem ne plačajo."

Slabše predstave v Ligi Telemach
Kljub vsemu pa Džikić svari, da v Novem mestu imajo težave, saj z isto ekipo težko igrajo tako v Ligi ABA kot tudi v državnem prvenstvu. V Ligi Telemach jim še ne gre po načrtih, saj so po štirih tekmah polovično uspešni, a kot pravi trener Krke, se točke ne prenašajo v končnico, zatorej porazi niso usodni: "Sem zadovoljen. Mladi igrajo, in to je najpomembneje."

Nekateri mlajši so dobro izkoristili že priložnost v Ligi ABA. Tu velja izpostaviti Erjona Kastratija, ki je naredil velik korak naprej. V državnem prvenstvu priložnost dobivajo tudi košarkarji, ki so lani osvojili naslov mladinskega prvaka in jih je Džikić letos priključil članskemu moštvu: "Mladi dobro igrajo. Lahko bi bilo boljše, lahko pa tudi slabše. Odvisno je od tekme do tekme. Ko se bo sezona končala junija, takrat bomo potegnili črto in se o tem pogovarjali. Na primer Ritlop ima težave s telesom, a to je njegov problem. Kar se tiče drugih, veliko igrajo. Na primer Bolčina, Zatežič … Kot pa sem že rekel, imamo premalo igralcev za dve tekmi na teden. To je problem."

Joksimović nezadovoljen po porazu s Cibono
Cibona izkoristila slab večer Krke