Alen Omić in Klemen Prepelič sta najboljša slovenska strelca (16,2 točke na tekmo). Foto: Vladimir Nikolič
Alen Omić in Klemen Prepelič sta najboljša slovenska strelca (16,2 točke na tekmo). Foto: Vladimir Nikolič

Varovanci Zmaga Sagadina so dobili vseh šest tekem, a najbolj pomembna je prav gotovo četrtfinalna, saj je tista, ki ne dopušča poraza. Ta bi jim namreč zaprl vrata v polfinale, kjer se bodo delile medalje.

Tekma med Slovenijo in Francijo se bo začela ob 20.45. Prenos si boste lahko ogledali na TV Slovenija 2 in MMC TV. Vstopnice so še vedno na voljo. V primeru velikega zanimanja bodo organizatorji odprli tudi zgornji ring.

Trener: Ključ do zmage leži v obrambi
Sagadin pred tekmo razmišlja: "Francozi so dobra ekipa, ki je že nekaj let v vrhu evropske košarke. Na dosedanjih tekmah so pokazali svojo moč, vendar so premagljivi. Ključ do naše zmage bo predvsem briljantna obramba in nevtralizacija francoskega skoka v napadu, pri katerem so najboljši na tem prvenstvu. Poskušali bomo nadzorovati rezultat skozi celo tekmo. Dali bomo vse od sebe, da preskočimo tudi to oviro in zmagamo."

Rupnik si želi polne dvorane
Član udarne peterke Luka Rupnik pa opozarja: "Francija je telesno zelo dobro pripravljena in zato zelo nevarna ekipa. Sposobni skočiti za veliko žogami, igrajo tudi dobro obrambo. Upam, da bo v dvorani Stožice podobno vzdušje, kot v Domžalah in da bodo gledalci napolnili dvorano do zadnjega kotička. Fantje se bomo potrudili, da jim to vrnemo z zmago."

Četrtfinale, danes ob 14.00:
LITVA - GRČIJA (I)
Ob 16.15:
SRBIJA - LATVIJA (II)
Ob 18.30:
NEMČIJA - ŠPANIJA (III)
Ob 20.45:
SLOVENIJA - FRANCIJA (IV)
Polfinale, sobota ob 18.00:
ZMAGOVALEC I - ZMAGOVALEC II
Ob 20.45:
ZMAGOVALEC III - ZMAGOVALEC IV
Finale bo v nedeljo ob 20.45.

Člani mlade reprezentance si želijo polne dvorane, v spodnjem videu tako vabijo gledalce k prihodu v Stožice.