Koper bo gostil predtekmovalno skupino D, v kateri bodo igrale Turčija, Grčija, Finska, Švedska, Italija in Rusija. Foto: Aleš Fevžer
Koper bo gostil predtekmovalno skupino D, v kateri bodo igrale Turčija, Grčija, Finska, Švedska, Italija in Rusija. Foto: Aleš Fevžer
Aleš Križnar
Direktor podjetja EuroBasket 2013 Aleš Križnar meni, da bo "Slovenija sama kriva, če ne bomo znali izkoristiti teh treh tednov". Foto: MMC RTVSLO/KZS

Prenovljena Arena Bonifika je pretekli konec tedna prestala tekmovalni krst. Nad dvorano so bili po besedah direktorja podjetja EuroBasket 2013 Aleša Križnarja navdušeni tudi predstavniki Fibe Europe.

Največ zanimanja iz Skandinavije
Zanimanje navijačev za tekme v Kopru je eno boljših. Križnar o številkah, ki se vseskozi spreminjajo, ni mogel natančneje govoriti, je pa poudaril, da so skoraj že dosegli svoj načrt in da je največ zanimanja iz skandinavskih držav, od koder pričakujejo okoli 1.500 navijačev. Vse več je tudi zanimanja Turkov, v zadnjem hipu pa si obetajo tudi prihod grških in ruskih gostov, ki se sicer praviloma zanimajo bolj za drugi del prvenstva. Po njegovih napovedih bo ogromno tudi dnevnih gostov iz Italije.

Mednarodna košarkarska zveza Fiba in Fiba Europe sta organizacijskemu komiteju EuroBasketa 2013 za vse tekme slovenske reprezentance v prvem delu tekmovanja v Celju vrnila določeno število neizkoriščenih vstopnic. Te bodo na dan posamezne tekme na voljo na blagajni pred dvorano Zlatorog.

Vstopnic je še dovolj
Ob tem je Križnar pomiril slovenske košarkarske navdušence, saj so še na voljo vstopnice tako za tekme v Kopru kot za drugi del prvenstva. Pričakujejo namreč, da bodo določeno število vstopnic še dobili nazaj od partnerjev, sponzorjev in same Fibe, tako da se bo določena kvota vstopnic sprostila tudi na dan tekme ali kakšen dan prej.

Policija bo na Obali med EuroBasketom poskrbela za varnost tako v dvorani kot v navijaških conah in mestnem središču ter tudi v objektih, kjer bodo nameščene ekipe, je pojasnil predstavnik Policijske uprave Koper Tomaž Čehovin.

Večja obremenjenost ceste Portorož-Koper
Domačini bodo sicer posledice EuroBasketa občutili tudi v večji obremenjenosti cestne povezave med Portorožem in Koprom. Med prvenstvom v času predvidenih konic - med 12.30 in 16. uro ter med 19. uro in 19.45 - policija voznikom priporoča, da se izogibajo tej relaciji. Če se bodo na njej vseeno znašli, pa naj upoštevajo navodila policistov, ki bodo izvajali spremstvo reprezentanc. Sicer bodo policisti tudi na najbolj izpostavljenih krožiščih ob trasi, kjer bodo pred prihodom spremstev zaustavljali promet.