Jaka Lakovič je v Celju v povprečju igral 14 minut in dosegel 3,4 točke. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Jaka Lakovič je v Celju v povprečju igral 14 minut in dosegel 3,4 točke. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Gostitelje turnirja nato v stoženski areni čakajo še Grki in Finci. "Prva tekma bo zelo težka. Raje igram prvo tekmo z Italijani kot Grki. Trenutno so Italijani res v izjemni formi," meni Lakovič. Slovenija je Italijo sicer premagala v pripravah na EuroBasket, kjer pa zahodni sosedje igrajo odlično, saj so edina ekipa, ki v prvih petih krogih ni izgubila.

Italijani v Kopru brez Datomeja
"Tista tekma v Kopru je lahko malce zavajajoča, zato ker so igrali brez Luigija Datomeja, njihovega ključnega igralca. Bil je najboljši igralec italijanske lige. Igra na poziciji 3, zdaj igra na 4, kjer dela veliko razliko proti višjim in počasnejšim igralcem. Ima met, prodira, tukaj je njihov ključ. Marca Belinellija vsi poznamo, drugi odlično spremljajo igro. Poznajo svoje vloge, v obrambi delujejo super. Težka tekma bo," je previden kapetan.

Finci igrajo poletno
Drugi tekmec junakov bo Grčija, ki se v Ljubljano po dveh porazih seli brez točk. "Vsi smo mislili, da bo Grčija dominantna. Na koncu je zaključila z dvema presenetljivima porazoma. Gre naprej celo brez točk. Še vedno bo zelo zelo nevarna za vsako ekipo. Finci pa igrajo poletno, zabavajo se. Mislim, da prav zaradi tega, ker nimajo nobenega bremena," je še povedal najizkušenejši igralec v vrsti Božidarja Maljkovića.

Želi si glasne podpore tudi v Stožicah
Gledalci v Celju so bučno podpirali slovensko reprezentanco, česar si Lakovič želi tudi v Ljubljani: "Veselim se. Tukaj smo bili deležni izjemne podpore. Po dveh porazih je občinstvo malo nezadovoljno. Imajo pravico biti. Zaslužili so si pet zmag, in ne tri. Upam, da bomo zadržali to svojo energijo, pozitivno miselnost in šli naprej z Italijani tako, kot znamo," končuje Lakovič.