Slovenija se bo z varovanci Dušana Ivkovića pomerila 3. avgusta v Celju. Foto: Reuters
Slovenija se bo z varovanci Dušana Ivkovića pomerila 3. avgusta v Celju. Foto: Reuters
Nenad Krstić in Milan Teodosić
Nenad Krstić in Milan Teodosić sta med udarnimi možmi Srbije. Foto: EPA

S seznama izbrancev selektorja Dušana Ivkovića je manjkal le Milan Mačvan. Na poziv selektorja sta se odzvala tudi Vladimir Micov in poškodovani Miloš Teodosić, čeprav so špekulirali, da tandema moskovskega CSKA ne bo na prvem zboru.

Ivković vpoklical Krstića in Kalinića
"Nimam stika z Mačvanom in ne vem, zakaj ni prišel na zbor reprezentance. Vsi poskusi, da izvemo, za kaj gre, niso bili uspešni, zato sem vpoklical dva nova igralca, Nenada Krstića in Nikolo Kalinića," je dejal Ivković, ki se še pred začetkom priprav sooča s številnimi težavami, saj so zaradi poškodb s prvotnega seznama odpadli Duško Savanović, Novica Veličković in Zoran Erceg.

Za 12 mest v ekipi, ki bo igrala v Sloveniji na prvenstvu stare celine, se borijo Miloš Teodosić, Stefan Marković, Vasilije Micić, Nemanja Nedović, Bogdan Bogdanović, Danilo Anđušić, Nemanja Dangubić, Nemanja Krstić, Nemanja Bjelica, Vladimir Lučić, Vladimir Micov, Nikola Kalinić, Stefan Birčević, Nenad Krstić, Raško Katić, Vladimir Štimac, Đorđe Gagić in Dejan Musli.

Srbija bo kondicijske priprave opravila v Kranjski Gori in Rogaški Slatini
Srbi bodo do 1. avgusta bazični del priprav na Eurobasket opravili v Kranjski Gori in Rogaški Slatini, 3. avgusta pa se bodo v Celju pomerili še s Slovenijo. Srbija bo igrala na evropskem prvenstvu v skupini B na Jesenicah skupaj z Litvo, Črno goro, Makedonijo, BiH in Latvijo.