EP v košarki 2013
Navijači so se v zadnjih dneh na vse kriplje borili, da pridejo do dragocenega koščka papirja. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Alessandro Gentilr
Italijani so ogorčeni, ker so ostali brez vstopnic. Foto: EPA

Dodaj v

Nov zaplet z vstopnicami, italijanski časniki polni ostrih kritik

Huda kri pri kupcih vstopnic
12. september 2013 ob 14:07,
zadnji poseg: 12. september 2013 ob 14:59
Ljubljana - MMC RTV SLO

KZS je dopoldne objavil, da bo dal v prodajo še nekaj vstopnic za nocojšnjo tekmo med Slovenijo in Italijo. Še pred 12. uro se je pred blagajno Stožic nabrala množica ljudi, ki so hoteli kupiti vstopnice, a so na blagajni povedali, da jih še ni in da ne vedo, kdaj jih bodo dobili.

"Rekli so nam, da bodo na voljo verjetno šele pol ure pred tekmo," nam je povedala ena od "lovk" na vstopnice. Ljudje so razočarani odšli, dvajset minut pozneje pa je Košarkarska zveza Slovenije na Twitterju objavila, da so pravkar dali v obtok 300 vstopnic in da jih je mogoče dobiti na blagajni v Stožicah. Ljudje so se vrnili in dobili isti odgovor - vstopnic še ni. "Prišlo je do napake v sistemu, obrnite se na Eventim," so nam pojasnili na KZS-ju. Nekaj po 13. uri so kupci le dobili težko pričakovane vstopnice.

Medtem pa so se zaradi zapleta, ko je približno tisoč italijanskih navijačev ostalo brez vstopnic za nocojšnjo tekmo (kupili so jih za tekmo ob 17.45, saj je Fiba Europe tekmo Slovenija - Italija najprej "delegirala" ob tej uri), v italijanskih medijih vsule ostre kritike na slovenske organizatorje. Tržaški Il Piccolo je pod naslovom "Eurobasket - kaos z vstopnicami: prevarani italijanski navijači" med drugim zapisal, da bo nocoj v dvorani 12 tisoč slovenskih navijačev in le nekaj deset italijanskih ter da je italijanska delegacija že izrazila oster protest.

Komentatorji, ki so se razpisali pod člankom, pa pišejo o škandalu brez primere, Slovenijo označujejo kot državo, ki ne pozna fair playa, državo lažnivcev in prevarantov. Spletni portal Corriere dello Sport govori o grdem presenečenju, ki ga je več kot tisoč navijačem pripravila Slovenija, portal Pianetabasket.com, ki povzema tiskane medije, pa končuje, da doslej kaj takega na prvenstvih tako velikega formata še ni bilo videti, prilagajanje urnikov tekem televizijskim urnikom pa ima za nesprejemljivo potezo. World basket.com sočustvuje z italijansko ekipo, ki tvega, da bo ostala brez navijačev, še dlje gre spletni portal Corriere delle Alpi, ki je kaos z vstopnicami označil za "kafkovsko situacijo", ki je v zadnjih urah grozila, da bo prerastla v pravi diplomatski spor.

Kot je znano, lahko navijači, ki so kupili vstopnice za napačno tekmo, zamenjajo vstopnico za želeno tekmo, če so seveda vstopnice za to še na voljo. Vstopnic za tekmo Slovenija - Italija ni več, zato lahko dobijo le povrnjen denar.

Eugenija Carl, TV Slovenija
Prijavi napako
Komentarji
Mindmaster
# 12.09.2013 ob 14:16
prilagajanje urnikov tekem televizijskim urnikom pa ima za nesprejemljivo potezo

To je v domeni Fibe Europe in ne organizatorjev prvenstva. Da pa bo domača reprezentanca vse tekme igrala v večernem terminu, pa je bilo znano že ves čas.
Chopin
# 12.09.2013 ob 14:15
Vsaj 1000 (se pravi 10%) kart bi lahko bilo rezerviranih za Italijanske navijače, tako je po navadi na prvenstvih takega ranga v tujini.
Pajkc_
# 12.09.2013 ob 14:18
OK.. da so organizatorji bolj ali manj samovšečni šalabajzerji ni neka skrivnost... sicer pa nam Italjani težko solijo pamet o fairplayu.... urnik se pa prilagaja vedno in povsod. Po pravilih Fiba europe ima organizator do tega vso pravico.
mat
# 12.09.2013 ob 14:17
Po tekmi bodo pa veseli, da niso gledali.
Peacemaker
# 12.09.2013 ob 14:16
Upravičeno negodovanje...
roampoampoam
# 12.09.2013 ob 14:14
Sram nas je lahko.
Peacemaker
# 12.09.2013 ob 14:26
peterS pa kaj ima en Italian s KZS...

Predstavljaj si kontra situacijo... Prvenstvo je v Italiji... nekje na Siciliji, da bo bolj komplicirano... Si poln euforije po 5 zmagah slovenije in greš na uradno spletno stran kjer ti lepo piše kdaj tvoji igraj (nikjer nič o tem, da to pa ni 100% tko)! Kupiš karto, rezerviraš dopust, letalsko karto, rezerviraš hotel... se doma skregaš z ženo ker te spet ne bo... Nakar po 2 dneh ugotoviš da imaš v bistvu karto za Finska - Hrvaška...

PA VEŠ DA BI ZNOREL!!!!!!
skof1ek
# 12.09.2013 ob 14:18
sami bi organizirali ep pa bi lahko lahko tisoče italijanov gledalo :D
care20
# 12.09.2013 ob 14:30
Kriva je FIBA, saj so naši že prej povedali, da bodo vse tekme Slovenije ob 21.00. Na FIBI pa so to pozabili in so objavili napačen urnik tekem na svoji uradni strani.
Jasminelle
# 12.09.2013 ob 14:47
bravo državljani sokomentatorski. klap, klap. peacemaker je praktično edini, ki zna na temo svoje poglede smiselno artikulirat.

njegovim oponentnom pa konkretno škripa zdravorazumsko utemeljevanje. in če folku pri takih bazičnih civilizacijskih flopih škripa, potem škripa čisto vse v državi.

glavni protiargumenti so;

- neumnost je ok, dokler je v škodo italijanom
- neumnost je ok, dokler sam pridem do karte
- neumnost je ok, dokler je izpostavljena dva dni pred tekmo na tujcem težje dostopnih spletnih straneh
panter12
# 12.09.2013 ob 14:39
Ni mi jasno zakaj se ne določen odstotek vstopnic ponudi nasprotni reprezentanci in se jih ne da v splošno prodajo. To bo na žalost pustilo grd madež na to prvenstvo.
daryankoff
# 12.09.2013 ob 14:23
Kar pišejo tržaški nacionalisti, me niti ne zanima.
Lahko pa rečem, da je blo rokometno EP bolje organizirano. Šalabajzerstva ob letošnjem Eurobasketu je res preveč.
Untamle
# 12.09.2013 ob 14:23
Talijani res niso rezervirani za moraliziranje o fair-playu in poštenosti. Pri nas se je zgodilo na ravni vstopnic, pri njih se v odnosu do nas to dogaja ves čas na državni ravni.
Bivši uporabnik
# 12.09.2013 ob 14:22
Imam rešitev:
Italijanom na Gospodarskem razstavišču velik ekran, čevape, pašto in pivo.

V dvorano gre lahko le tistih dvanajst Italijanov, ki so oblečeni v modre drese in patike in imajo napise na hrbtu. Pa Balotelli, ker je soigralec od Walterja.
hepimen
# 12.09.2013 ob 14:21
Komentatorji, ki so se razpisali pod člankom, pa pišejo o škandalu brez primere, Slovenijo označujejo kot državo, ki ne pozna fair playa, državo lažnivcev in prevarantov.

A ko sem jaz na svetovnem prvenstvu v Turčiji prišel na kaso in želel kupiti karto za četrtfinalni dvoboj, pa mi je prodajalec v kioski odvrnil, da jih začnejo prodajati šele po končani zadnji tekmi ta dan, je bilo pa vse kul?

Na zadnji tekmi ta dan je igrala Turčija. Za nobeno tekmo slovenske reprezentance ni bilo kart, ker so se prodajale samo v parku čez cesto... Ko sem končno prišel do karte, pa dvorana prazna.

In zdaj bodo Italijani smetili, kako smo nefer? Če ne drugega, bi lahko vedeli, da domača reprezentanca VEDNO igra tekmo v prime-time terminu odkar so iznašli gledanost. Kaj pa kupujejo karte na blef...

Edin minus je pač to, da so zaradi požrtnosti lansirali vso to predprodajo brez obvestil, da se razpored lahko spremeni. Pač slaba stran tega, da so na voljo karte za vsako tekmo posebej.

Mogoče bi raje videli, da bi se kupovalo celodnevne karte, pa sploh ne bi prišli do nobene, ker bi Slovenci VEDNO igrali na isti dan kot oni in bi pokupili VSE karte, tako kot se je to dogajalo v Turčiji.
Primigi
# 12.09.2013 ob 16:57
Komentatorji, ki so se razpisali pod člankom, pa pišejo o škandalu brez primere, Slovenijo označujejo kot državo, ki ne pozna fair playa, državo lažnivcev in prevarantov...

A slučajno kaj ni prav napisano? Točno to je naša država!
Peacemaker
# 12.09.2013 ob 14:52
jurica...a si glup ali kaj da take pišeš?

Nihče ni nategnjen,ker lahko karto zamenjaš za pravo tekmo ali pa dobiš denar nazaj,če kart več ni.

Če imaš ti do Stožic 500 m še ne pomeni da velja isto za vse... Nekateri so mogoče že rezervirali hotel, vlak, letalo, dopust, ...
Insider
# 12.09.2013 ob 18:59
Pa še nekaj. Večino vas sedaj motijo Italijani. Na njihovo žalost so pač Italijani prvi, ki so iskusili ta "super" sistem kart. Me zanima kakšni komentarji bi bili, če bi namesto Italijanov bili v tej situaciji Finci oz. Grki. Kaj bi pol pisali? Da nam Grki naj vrnejo denar? Finci naj manj pijejo?

Ali pa npr. dajte se v kožo nasprotnika. Greste na Eurobasket recimo v Španijo in pol za vas na tekmi proti Španiji ni zagotovoljena kvota za tujce. In pol vam še reče kakšen amigo z imenom Miguel, da lahko še vedno kupiš karte za tekmo med Latvijo in Finsko.
drago-kuhar
# 12.09.2013 ob 17:27
Slovenijo označujejo kot državo, ki ne pozna fair playa, državo lažnivcev in prevarantov.

ma kaj so se slučajno kaj zmotili?
zamudnik
# 12.09.2013 ob 16:52
Peacemaker na KZS so to povedali 1000x!!!!!

italijanskim, grškim in finskim medijem pred začetkom prvenstva?
whisky
# 12.09.2013 ob 15:26
določeno število kart bi moralo biti namenjeno tuji ekipi. to res nismo naredili uredu:(
nocik
# 12.09.2013 ob 14:59
haha ja saj se vidi pravi odnos - kaj nas briga za tujce, važno da mi vemo kdaj bo. ostali naj pa doma ostajajo, kdo jih sploh hoče tu.
Scouser268
# 12.09.2013 ob 14:24
Imajo prav Italijani, da udrihajo po organizaciji in prodaji kart, se kar strinjam z njimi. Prav tako se strinjam z enim od zgornjih komentarjev, da bi vsaj 1000 kart morali imeti zagarantiranih Italjani oz. kdorkoli bo že igral proti nam v prihodnosti. Itak bomo imeli veliko premoč na tribunah, bodimo vsaj fer, itak ni bilo pričakovati 15000 Italijanov danes.

Očitno je prišlo tudi do pomanjkanja komunikacije in sodelovanja med Eurobasket2013 in FIBO, glede na to da le ta ni objavila sprememb urnika, dokler ni bilo prepozno.
forestgamp11
# 12.09.2013 ob 17:11
Organizatorji so spremenili prodajo kart iz dnevnih v karte za posamezne tekme, niso pa se vprašali kaj ta sprememba lahko prinese. Lahko bi prodajali karte za TEKMO (npr. SLO - ITA) namesto za TERMIN. Verjetno bi se nekaj takega lahko izvedlo.
Mohor
# 12.09.2013 ob 15:18
Lol kaksne ideje imate nekateri, to je res zalostno... Dokler so Azzurri kupovali karte za Bonifiko in placevali nocitve v KP, so bili super, danes pa kljub temu da so vec 100 ali celo 1000 kart pokupili na uradnem prodajnem mestu po uradnih navodilih, pa ko jih jeb*... Tako ne bomo dalec prisli oz. naradili kakega presezka s tem EP na zalost :/
jackm8
# 12.09.2013 ob 19:15
Blamaža brez primere. Slovenski mediji, pa podpirajo eventim, ki niti ne odgovarja več na pozive za menjavo vstopnic!

Imam dražje vstopnice, za katere bi morala biti še menjava, pa sem bil brez odgovora.
krypto
# 12.09.2013 ob 18:27
Končno smo mi enga nategnil, ne pa da skoz nas nategujejo.
jabulani2
# 12.09.2013 ob 17:16
To bi se dalo resit cist enostavno karte veljajo poimensko Slo-Ita v prodajo bi morale it samo brez ure tekme samo SLO-ITA in to je to! ko pa das na karto uro je pa stvar gotova!
brehme
# 12.09.2013 ob 17:14
Pri nogometu se že sedaj ve urnik za SP2014, ne bodo ga spreminjali glede na uvrstitev po skupinah Brazilije ali koga od drugih favoritov. Pred dnevi sem zapisal da je nogomet 100krat pred košarko, sedaj se popravljam, 1000x pred košarko je.
zamudnik
# 12.09.2013 ob 17:00
Pa zdaj pa res ne vem več kaj naj TI še napišem...
Kupili so napačno karto


Ne, Jurica, kupili so pravo karto, točno tisto, ki so jo hoteli, ker je bila v prodaji za tekmo, ki jih zanima.
zamudnik
# 12.09.2013 ob 16:50
Ma dajte no...kje ste še to videli, da se prodajajo Karte za vsako tekmo posebaj budale organizatorske slovenske.

In s tem so se kekci še na vsa usta hvalili.
Kot je včeraj napisal Peacemaker: naš problem je, da smo zagledani izključno sami vase oz. v zadovoljevanje svojih malih potreb.
Ni pameti, ni.
zamudnik
# 12.09.2013 ob 16:46
Ker smo Slovenci majstri za štukanje, bomo pa doštukali še tistih tisoč sedežev?

En hud poden smo postali, odkar smo sami svoji gospodarji.
lmatjaž
# 12.09.2013 ob 15:56
Poštena kazen bi bila, da se vsi Italijani brez karte zberejo pred dvorano in da tam zapravijo tisto, kar jim je ostalo v denarnicah.
Ker smo ga domačini usrali s kartami, pa naj se ob polčasu Avanzo&co pojavijo med njimi in pogumno potegnejo hlače dol.. Najdebelejši italijanski navijač naj sname pas s hlač in naj jih gospodi pošteno naloži po riti, he he..
Bivši uporabnik
# 12.09.2013 ob 15:25
Slovenijo označujejo kot državo, ki ne pozna fair playa, državo lažnivcev in prevarantov.

Nič presenetljivega. Nekateri to vemo že dolgo. Zato pa tudi država propada.
nocik
# 12.09.2013 ob 15:04
hahaha to je tipično komentiranje malih slovenčkov, zdaj je nekdo privlekel ven "kdo je koga jebal 80 let nazaj" hahahaha
mmc komentatorji - never change
Peacemaker
# 12.09.2013 ob 14:32
@ jurica...kar si povedal nima absolutno nobene veze...

Po tvoje moraš pač poznati princip..slediti medijem...spremljati šport in novice okoli njega...
v nasprotnem primeru si karte niti ne zaslužiš...oziroma je prav,da te nategnejo?

aja: asi ti vedel da so si španci tudi zlobirali 17:45? Kar je tudi vplivalo na spremembre... Ko si tako pameten mi povej v naprej kdo si bo zlobiral 17:45 v Španiji? Če tega ne veš si pač zaslužiš da te nategnejo...
johnb
# 12.09.2013 ob 14:20
Ma dajte no...kje ste še to videli, da se prodajajo Karte za vsako tekmo posebaj budale organizatorske slovenske. Vsi doslej so jih prodajali v paketu za cel dan, zato da potem nimaš problema menjat termine in tudi bolj polne dvorane maš....

Tole prvenstvo je šalabajzersko organizirano....
Senna-Maze 28
# 12.09.2013 ob 14:13
Torej niso sami hrvaški in srbski mediji pluvali po organizatorjih tega Eurobasketa. Neki je že pol na tem, samo to je potem res sramota za našo državo.
Peacemaker
# 12.09.2013 ob 20:07
Kolk bodo italijani šele noreli, ko bodo videli prazne sedeže danes v Stožicah ;)
pepe11
# 12.09.2013 ob 17:45
pa še nekaj v Turčiji za 5 DNEVNIH VSTOPNIC na solidnem mestu 80 EUR v Ljubljani za eno tekmo 35 - 50 EUR. ( beri Turčija 15 tekem proti Slo 1 tekma ) Požeruhi pa potem jokajo da je dvorana prazna. Bil sem na Polskem v Turčiji in v Litvi, sedaj sem pa doma
miki_miska
# 12.09.2013 ob 16:52
Komentatorji, ki so se razpisali pod člankom, pa pišejo o škandalu brez primere, Slovenijo označujejo kot državo, ki ne pozna fair playa, državo lažnivcev in prevarantov.

Čista resnica!
kolr
# 12.09.2013 ob 16:40
Že več kot 1 mesec je znano da bo slovenija igrala ob 21.00 vse tekme...
SamoR
# 12.09.2013 ob 15:53
Tudi moj sin je znorel, ko je izvedel, da so vse tekme Slovenije ob 21h in mu mami ne pusti gledati čez teden, ko je šola. :-)
sonce12
# 12.09.2013 ob 14:48
Kako pa je bilo s temi vsopnicami na prejšnih prvenstvih??
Sicer res malo nerodna stvar za tuce, slovenci se pa nimajo kaj prioževat, da so kupil napačne vstopnice, ker mi smo vedl že 1.7 da igramo vse tekme zvečer
slovenka333
# 12.09.2013 ob 14:45
js italijane čist zastopim... ma kaj mutijo s temi vstopnicami... jao jao!
alcatraz
# 12.09.2013 ob 14:41
ni to izključno slovenski greh. naj malo oklincajo še fibo, kajti tudi njeni prsti so mastni!
bor99
# 12.09.2013 ob 14:33
Kriva je FIBA in ne KZS!!!!
Bivši uporabnik
# 12.09.2013 ob 14:29
Saj je stvar jasna. Organizatorji so gledali fuzbal proti Bosancem in Albancem in so se upravičeno ustrašili, da bo več njihovih kot naših. Pa so poskrili karte.

Na blagajni:

"Io voglio una karta!"
"Nema! Nestalo! Finito! Vai! Begaj!"

"Eno karto prosim!"
"Evo ti dve za ceno ene, še od unga Talijančka pred tabo ti dam."
Sibid
# 12.09.2013 ob 14:21
Sramota za organizatorje! Kako tipicno za Slovenijo, sami nesposobnezi zopet na delu!
Wasabi
# 12.09.2013 ob 17:29
Slovenijo označujejo kot državo, ki ne pozna fair playa, državo lažnivcev in prevarantov.

ma kaj so se slučajno kaj zmotili?


Čisto nič, ampak njihova država je identična, tako da niso ravno pravi naslov za kritizirati. To je tako, kot če Janša Zokiju govori da je lopov oz. obratno. To pač ne gre.
Videonovice
Kaj smo iztržili od EuroBasketa? 00:02:24, 23.09.2013
Organizacija EP-ja v številkah 00:01:59, 23.09.2013
Analiza po tekmi Francija - Litva 00:04:34, 23.09.2013
Lakovič in Nachbar zadnjič? 00:03:09, 23.09.2013
Zvezdniki prvenstva: Boris Diaw 00:02:29, 23.09.2013
Špancem bronasta medalja 00:00:58, 22.09.2013
Slovenci so se poslovili z zmago 00:01:20, 22.09.2013
Pau Gasol: Pogrešam igro 00:01:59, 22.09.2013
Anekdote slovenskih košarkarjev 00:03:34, 22.09.2013
Navijači zvesto sledijo junakom 00:02:05, 22.09.2013
Lipko in njegova zgodba 00:03:23, 22.09.2013
Z Goranom Dragićem na štiri oči 00:03:33, 22.09.2013