Duško Savanović je bil eden izmed glavnih adutov Dušana Ivkovića. Foto: EPA
Duško Savanović je bil eden izmed glavnih adutov Dušana Ivkovića. Foto: EPA

29-letni član Anadolu Efesa je imel težave že v zaključku turškega prvenstva, a ga je odigral do konca. Selektor Dušan Ivković ga je uvrstil na širši seznam za EuroBasket, vendar je 204 cm visoki krilni košarkar poslušal nasvet zdravnikov in se odločil za dolgotrajnejši počitek. "Mislil sem, da bom lahko igral, da bo dovolj krajši počitek, vendar so bili ljudje v belem neusmiljeni. Prepovedali so mi trenirati za dva meseca," je povedal Savanović, ki v zadnjih treh letih ni izpustil reprezentančne akcije. Igral je tudi v kvalifikacijah na Islandiji in v Estoniji.

Na seznamu Ivkovića so Miloš Teodosić, Stefan Marković, Vasilije Micić, Nemanja Nedović, Bogdan Bogdanović, Danilo Anđušić, Nemanja Dangubić, Nemanja Bjelica, Vladimir Lučić, Vladimir Micov, Novica Veličković, Milan Mačvan, Zoran Erceg, Stefan Birčević, Nenad Krstić, Raško Katić, Vladimir Štimac, Đorđe Gagić in Dejan Musli. Zaradi poškodbe je še vedno vprašljiv nastop Miloša Teodosiča, ki naj bi začel trenirati avgusta.

Srbija, ki je v jeseniški skupini z Bosno in Hercegovino, Litvo, Makedonijo, Črno goro in Latvijo, bo priprave začela 8. julija.