Studijski del EuroBasketa bo v rokah Sanje Modrić, Bojane Knez in Saša Jerkovića. Foto: MMC RTV SLO
Studijski del EuroBasketa bo v rokah Sanje Modrić, Bojane Knez in Saša Jerkovića. Foto: MMC RTV SLO
Tekme bodo komentirali Miha Žibrat in Roma Horvat ter Miha Mišič in Grega Nachbar. Foto: MMC RTV SLO
Spoznajte košarkarsko peterko TV Slovenija

Na Televiziji Slovenija bomo v prvem delu prvenstva prenašali po dve tekmi na dan, vse obračune drugega dela in zaključne boje. Skupaj torej 40 tekem, seveda vse v visoki ločljivosti (HD). Komentirala jih bosta dva para, Miha Žibrat in Roman Horvat ter Miha Mišič in Grega Nachbar. Studijski del programa se bo začel ob 17. uri in se končal malce pred polnočjo. Voditelji bodo Sanja Modrić, Saša Jerković in Bojana Knez. Namenjen bo vsem, tako košarkarskim strokovnjakom kot otrokom in družinam. Delo analitika bo opravljal Jaka Daneu, sodelovala bosta tudi Goran Jagodnik in Dino Murić. V zanimivih prispevkih boste videli številne slovenske športnike, ki so na snemanju sodelovali z našimi košarkarji in s tem pokazali povezanost med športniki. Ob tem bomo vsak dan gostili znana imena, ki niso izključno iz sveta košarke. Ženski pogled na košarko, družinske zgodbe, minuta za jezik ... Studijski del bo res pester.

Vse se bo začelo že dan pred tekmovalnim delom v sredo. V torek bo na sporedu enourna oddaja v živo z vklopi na vsa prizorišča, tudi na Kongresni trg v Ljubljani, kjer bo slovesno odprtje evropskega prvenstva.

Val 202 povsem v znamenju EuroBasketa
Tudi Val 202 bo dihal popolnoma košarkarsko. Reporterji se bodo oglašali z vseh štirih prizorišč - iz Ljubljane, Celja, Kopra in z Jesenic. Val 202 bo v drugem delu prvenstva, med 11. in 22. septembrom, organiziral raznovrsten, privlačen in učinkovit spremljevalni program tudi na prizorišču ob dvorani Stožice. Navijaško cono ob dvorani bodo namreč spremenili v živahno prizorišče in priljubljeno shajališče, ne le navijačev, kar bo tekmovanju dalo dodaten utrip in živahnost.

Na MMC-ju prenosi tekem v visoki ločljivosti
Na posebnem spletnem portalu MMC-ja - www.rtvslo.si/ep2013 - si boste lahko v neposrednem prenosu ogledali 40 tekem. Tudi tu v visoki ločljivosti. Nadaljevali bomo s serijo intervjujev, klepetov in skušali v celoti povzeti utrip tako na kot ob košarkarskih igriščih. V navijaških conah bomo tudi z MMC-jevo kamero, tako da boste dogajanje lahko spremljali v živo. Gostujoči kolumnist med prvenstvom bo pronicljivi Esad Babačić. Ne pozabite na aplikacijo Nostradamus, kjer lahko napovedujete izide in tekmujete z drugimi uporabniki.

Bogata ponudba tudi na drugih področjih
Na televiziji, radiu in MMC-ju bo september pester tudi na drugih športnih področjih. V živo boste lahko spremljali slovenski nogometni kvalifikacijski tekmi z Albanijo (6. 9.) in Ciprom (10. 9.), svetovno prvenstvo v kajaku in kanuju na divjih vodah (11.-15 9.), evropsko prvenstvo v odbojki (20.-29. 9), prvo tekmo nogometašev Maribora v Evropski ligi (19. 9.) in dirki formule ena v Monzi (8. 9.) in Singapurju (22. 9.).

Spoznajte košarkarsko peterko TV Slovenija