V Ljubljano prihaja Tony Parker, ki je s Spursi izgubil letošnji finale Lige NBA. Foto: Reuters
V Ljubljano prihaja Tony Parker, ki je s Spursi izgubil letošnji finale Lige NBA. Foto: Reuters
Goran Dragić
Goran Dragić in soigralci so v pripravah pokazali dobre predstave. Da bi bilo tako tudi na prvenstvu. Foto: Aleš Fevžer
Francija bo dala zadnji odgovor o pripravljenosti
Poziv košarkarjev: obesite slovensko zastavo!

Francija je najmočnejši slovenski nasprotnik do zdaj. Francozi v Stožice prihajajo s štirimi igralci iz Lige NBA Tonyjem Parkerjem, Borisom Diawem, Nandom De Colom (vsi San Antonio Spurs) in Nicolasom Batumom (Portland).

Maljković zadovoljen s pripravami
"Nasproti nam bo stal najmočnejši nasprotnik v letošnjih pripravah. Francozi imajo v letošnji reprezentanci polovico košarkarjev iz Lige NBA. So košarkarska velesila. Naše priprave se počasi bližajo koncu. Z njihovim potekom sem zadovoljen. V dnevih, ki so nam še ostali do prve tekme na evropskem prvenstvu, bomo še naprej pilili posamezne segmente naše igre. Vesel sem, da so vsi košarkarji zdravi. Vsi rezultati, ki smo jih dosegli do zdaj, ne veljajo nič. Pred tekmami na EuroBasketu se bo treba zbrati in biti povsem osredotočen le na njih," pred obračunom s Francozi napoveduje selektor Božidar Maljković.

G. Dragić: Da le ne bo poškodbe
"Priprave naše reprezentance so bile dolge in naporne, a na koncu odlično uspele. Vsi smo zdravi in pripravljeni, da se EuroBasket začne. Znotraj ekipe smo s fanti ustvarili res dobro vzdušje. Družimo se tudi med prostimi dnevi. To je pozitivna stvar, ki nas krasi kot ekipo. Francija je zelo dobra ekipa. Želim si, da tekmo odigramo po najboljših močeh in da ne pride do kakšne neljube poškodbe, da se bomo lahko potem v miru pripravili na prvo tekmo EuroBasketa proti Češki," pa dodaja Goran Dragić.

To bo 12. pripravljalna tekma Slovencev. Do zdaj so zmagali na desetih, izgubili pa proti Srbiji v Beogradu.

Sobota ob 21.00 (Stožice):
SLOVENIJA - FRANCIJA

Prenos tekme na TVS 2 in na MMC-ju.

Izobesite slovenske zastave po domovih
Košarkarska zveza Slovenije je predstavila akcijo, s katero poziva vse Slovence, da v času evropskega prvenstva v košarki, ki se bo začelo 4. septembra, na svojih domovih, ustanovah in šolah izobesijo slovensko zastavo. "S tem boste navijači med največjim športnim dogodkom v zgodovini Slovenije pokazali enotnost in dodatno podporo našim košarkarskim junakom," so ob pozivu državljankam in državljanom poudarili na zvezi.

Francija bo dala zadnji odgovor o pripravljenosti
Poziv košarkarjev: obesite slovensko zastavo!