Zoran Dragić je bil najboljši strelec tekme. Zadel je štiri trojke. Foto: www.alesfevzer.com
Zoran Dragić je bil najboljši strelec tekme. Zadel je štiri trojke. Foto: www.alesfevzer.com
Matthew Dellavedova
Matthew Dellavedova je v 21 minutah dosegel 11 točk. Zadel je tudi tri trojke. Foto: www.alesfevzer.com
Slovenci dobili tudi drugo pripravljalno tekmo

Avstralci so v Laško pripotovali z igralci iz Lige NBA - Matthewom Dellavedovo (Cleveland Cavaliers), Dantejem Exumom (Utah Jazz) in Cameronom Bairstowom (Chicago Bulls).
Po slabem začetku so se Slovenci prebudili
Dellavedova, ki je v letošnji končnici blestel v dresu Clevelanda in bil tudi junak tretje tekme finalne serije proti Golden Statu, je z dvema trojkama poskrbel za odličen začetek Avstralije (4:14). Slovenci so se hitro zbrali, Jure Balažič, Uroš Slokar, Jaka Klobučar in Klemen Prepelič so bili natančni izza črte. Z delnim izidom 19:2 so preveli pobudo in prvo četrtino dobili s 26:23.
V drugi četrtini so Avstralci držali priključek, nato pa je Slovenija zaključila polčas s serijo 9:0 in imela ob odmoru 12 točk naskoka (46:34).
Avstralci prišli na sedem točk zaostanka
V tretji četrtini so izbranci Jureta Zdovca ves čas vodili, pri Avstralcih pa Bogut v drugem delu ni več stopil na parket. Ko se je razlika povzpela na 66:49 v 33. minuti, se je zdelo, da je zmagovalec odločen, vendar Avstralci se niso predali. V dveh minutah so se približali na 67:60, toda Zoran Dragić (22 točk, 4/6 za tri) in druščina so imeli pravi odgovor.
Zagorac in Zupan ne potujeta na Baltik
V torek bodo Avstralci gostovali še v Stožicah (prenos na TV Slovenija 2 in na MMC-ju). Konec tedna sledi turnir v Rigi. Zdovc se je odločil, da na Baltik ne potujeta Saša Zagorac in Miha Zupan, ki bi z dolgo potjo izgubila čas za trening.
Zdovc zadovoljen z obrambo
"Zadovoljen sem s predstavo in zato sem fantom tudi čestital. Obramba je bila prava. Če v zaključku ne bi malce popustili, bi lahko tekmeca omejili na 66 točk, kar bi bilo za tako napadalno ekipo, kot je Avstralija, odličen dosežek. Vsaka zmaga je pomembna, v tej fazi še toliko bolj, saj potrebujemo zaupanje vase in javnosti. Moti pa me preveč zgrešenih prostih metov in preveč egoizma," je pojasnil selektor Zdovc.

Zoran Dragić je dodal: "Lepa zmaga nad močno ekipo Avstralije je zagotovo prijetna spodbuda. Resda smo v zaključku tekme malce popustili, padla nam je zbranost, a smo se pravočasno vrnili in zasluženo zmagali. Jutri nas čaka nova tekma z istim nasprotnikom in prepričan sem, da bo veliko težje. Pravi užitek je gledati te naše mlade fante, kako se borijo za slovenske barve. Spominjajo me name, ko sem bil na začetku reprezentančne kariere. Vsaka žoga je bila pomembna, vsak napad in lepo je bilo zmagati."

Pripravljalna tekma, Laško:
SLOVENIJA - AVSTRALIJA
79:70 (26:23, 20:11, 15:13, 18:23)
1.500; Z. Dragić 22 (4/6 za tri), Klobučar 14, Omić 10, Balažič 9, Prepelič 8, Slokar 7, Joksimović 5, Dimec 4; Broekhoff 20, Dellavedova 11, Jawai 8, Newley 7, Andersen in Bogut po 6, Goulding in Bairstow po 3, Gibson, Exum in Martin po 2.

Met za dve točki: 18/30; 22/36
Met za tri točke: 10/20; 5/23
Prosti meti: 13/25; 11/15
Skoki: 33; 36




Torek ob 20.05:
SLOVENIJA - AVSTRALIJA (Stožice)

Slovenci dobili tudi drugo pripravljalno tekmo