Miha Žibrat je bil gost spletne klepetalnice MMC-ja. Foto: Aleš Fevžer
Miha Žibrat je bil gost spletne klepetalnice MMC-ja. Foto: Aleš Fevžer

Novega odgovornega urednika športnega programa TV Slovenija smo gostili v spletni klepetalnici MMC-ja, kjer smo se poleg košarkarskih dotaknili tudi drugih perečih tem.

Dolgoletni komentator tekem je kot prvega favorita izpostavil Francijo, ki ji bodo štrene najbolj mešali Srbi in Španci ter tudi Litovci in Hrvati. "Kar se tiče letošnje slovenske ekipe, je po imenih gotovo ena skromnejših v zadnjih letih. Lahko pa s kolektivno igro in agresivno obrambo vseeno doseže lep rezultat. Mislim predvsem na uvrstitev v kvalifikacije za OI, to je do 7. mesta," o dometu čete Jureta Zdovca meni Žibrat, ki ima namen komentirati tekme še od tri do štiri leta.

Ekipa športnega programa se za projekt evropskega prvenstva pripravlja pol leta in obljublja, da bodo gledalci dobili vse informacije, ki jih bodo zanimale. Bo v prihodnosti priložnost za komentiranje dobila tudi Sanja Modrić, ki bo tudi tokrat povezovala studio? "Odvisno je predvsem od nje same. Zakaj pa ne!" prvi Žibrat, ki bi si ob morebitnem slovenskem naslovu evropskega prvaka "TAKOJ" obril brke.

Na olimpijske igre prihodnje leto v Riu bo odpotovala manjša ekipa kot v prejšnjih letih. Več bo komentiranja v studiu, zato pa bodo v Braziliji snemalne ekipe z novinarji, ki bodo obogatile program. Mu je žal, da je pred dvema mesecema sprejel mesto odgovornega urednika? "To bi pomenilo, da sem ga prevzel neresno in brez prave pripravljenosti za delo. To pa ni tako, vem, da lahko nekaj naredim, in vem, da program ne bo slabši, temveč (upam vsaj) boljši."

O nogometu, načrtih za prihodnost, Romanu Horvatu in Miletu Jovanoviću pa več v klepetu.