Miha Zupan se je pridružil slovenski reprezentanci, ki se pripravlja na evropsko prvenstvo. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Miha Zupan se je pridružil slovenski reprezentanci, ki se pripravlja na evropsko prvenstvo. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

32-letni košarkar iz Kranjske Gore se je ekipi priključil na večernem treningu, z izbrano vrsto pa bo ves čas, z izjemo nekaj dni v naslednjem tednu, saj bo od torka dalje častni gost na svetovnem kongresu gluhih v Carigradu, kjer bo predstavljal svojo košarkarsko in poslovno kariero.

"Mihi se iskreno zahvaljujem, da se je takoj odzval klicu in da je bil pripravljen prekiniti dopust ter se pridružiti reprezentanci. Dober občutek je, ko vidiš, da imajo nekateri igralci še vedno tako voljo, motiv in energijo. V sistem ga bomo vključevali postopoma, saj ni bil v ritmu, a imamo še dovolj časa, da ga stoodstotno pripravimo na največje napore," je dejal selektor Jure Zdovc.

Iz reprezentančnega tabora medtem prihaja še ena dobra novica - Saša Zagorac je uspešno prestal operacijo kolena, ki je pokazala, da ne gre za resnejšo poškodbo. Z reprezentančnima fizioterapevtoma je v Kranjski Gori že začel rehabilitacijo in se bo predvidoma čez nekaj dni postopno priključil ekipnim treningom.