EP v košarki 2017
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 4.9 od 21 glasov Ocenite to novico!
Luka Dončić in Goran Dragić
Udarni dvojec reprezentance - Luka Dončić in Goran Dragić. Foto: BoBo
Gašper Vidmar
S 13 točkami je bil za Dončićem drugi strelec Gašper Vidmar. Foto: BoBo
Jaka Lakovič, Rado Trifunović, Igor Kokoškov, Goran Dragić
Pred Goranom Dragićem je bil kapetan reprezentance Jaka Lakovič, ki je zdaj selektorjev pomočnik. Foto: BoBo
VIDEO
Slovenci dodali plin in n...
VIDEO
Slovenski košarkarji na p...

Dodaj v

Hitro igro v napadu omogoča le dobra in agresivna obramba

Dončić in Dragić - Dve nevarnosti težka naloga za vsako obrambo
5. avgust 2017 ob 10:00
Maribor - MMC RTV SLO

"Mi smo ekipa, ki želi igrati hitro, če pa želimo tako igrati, moramo biti zelo agresivni v obrambi," je po zmagi nad Madžarsko (84:64) povedal pomočnik selektorja Igorja Kokoškova Jaka Lakovič.

Po uvodnem preizkusu proti (skromni) ruski univerzitetni ekipi je za košarkarje prišel prvi test z reprezentanco, ki je tudi del evropskega prvenstva. Vendar pa Madžari ne sodijo v najvišji kakovostni razred oziroma so izbrana vrsta, ki je že s prebojem na EuroBasket izpolnila cilj in se na turnir ne podaja z niti približno podobnimi ambicijami kot Slovenija. Hkrati je igrala tudi brez prvega moža Adama Hange. Zmaga je bila na koncu zanesljiva, a v prvem delu so imeli Slovenci kar nekaj težav. Šele ko so strnili vrste v obrambi, so strli madžarski oreh.

Čeprav sta se Sloveniji v tem tednu priključila še Goran Dragić in Žan Mark Šiško, pa vseeno Kokoškova vrsta ni igrala popolno, saj je na poroko v domovino odšel Američan Anthony Randolph. Na drugem dvoboju je selektor v rotaciji v 'civilu' tokrat pustil Erazma Lorbka in Miho Lapornika.

V Mariboru so gledalci nestrpno pričakali, da bodo prvič skupaj na parketu videli slovensko zvezdniško navezo Dragić – Luka Dončić. Mladega asa Reala so znova evforično pozdravili že ob predstavitvi in najboljši mladi igralec v Evropi je hitro navdušil. Takoj je položil za 2:0, v prvi četrtini pa se je ustavil pri 11 točkah, ko je zadel še tri trojke. Eno po lepem sodelovanju z Dragićem, ko sta si izmenjala žogo, nato pa je kapetan 18-letnega soigralca našel samega v kotu. Dragić je igral le v prvem polčasu, bil je še nekoliko zadržan, a z akcijo, ko je z lepim "rollingom" premešal madžarsko obrambo in se sprehodil pod obroč, pokazal svojo kakovost.

Dve nevarnosti težka naloga za vsako obrambo
To je tako kot na prvi tekmi ponovno ves čas dokazoval tudi Dončić, ki je bil ponovno prvi strelec. Tokrat je v statistiko vpisal 18 točk, ujel pa je tudi devet odbitih žog. "Luka je v napadu odigral zelo dobro. Začel je fenomenalno. Razigrava, hkrati pa je tudi nevaren za koš. Je zelo visok in fizično močan. V vseh trenutkih tekme je bil prisoten. On je res velik plus za to ekipo. Goran je še vedno kapetan in vodja ekipe, a je prišel šele ta teden, opravil tri dni treningov in normalno, da še ni v pravi formi. Ko bo še on pravi, bomo imeli dve veliki nevarnosti v napadu, kar pa je za vsako obrambo že zelo težka naloga. Tu so potem še drugi, ki imajo določene naloge in bodo tako še nevarnejši, kot bi bili sicer," je povedal Lakovič.

Kot je opisal nekdanji kapetan reprezentance in zdaj selektorjev pomočnik, sta Dončić in Dragić dodana vrednost, izjemna košarkarja, ki lahko dosegata veliko število točk, hkrati pa razigravata soigralce in jih ob sebi delata boljše. "Veliko lažje je, ko imaš dva taka igralca ob sebi. Tudi onadva bosta še veliko boljša, mi pa jima moramo slediti. Delata višek za ostale igralce, se pa moramo še uigrati. Luka je pokazal, zakaj je tam, kjer je. Goran je tudi že dokazal, kakšen igralec je, ima pa še veliko rezerve, saj je tokrat igral le toliko, da je začutil parket," je dejal Edo Murić, Klemen Prepelič pa dodal: "Luka je na obeh tekmah pokazal, da ni le eden najbolj talentiranih evropskih igralcev, ampak po mojem mnenju eden najboljših košarkarjev v Evropi v tem trenutku. Fant trenira s polno paro in iz dneva v dan dokazuje, da sodi med najboljše. To je znova pokazal na parketu, ko je potegnil ekipo za seboj. Na koncu je kreiral nekaj res lahkih košev za soigralce. Z Dragićem in tudi Randolphom, ki lahko veliko prinese tej ekipi, imamo tri velike košarkarje, od katerih vsak lahko odloči tekmo."

Brez dobre obrambe ni hitre igre
Dončić je s svojo igro, ki je polna inspiracije in domiselnih potez, na trenutke kar zakril pomanjkljivosti, ki jih še ima slovenska reprezentanca. Trenutno teh v igri ni malo. V napadu je bila izgubljena kakšna žoga preveč, sicer pa je bilo največ problemov v obrambi. Predvsem v prvem delu, ko je bil izid izenačen na 38. David Vojvoda je zadeval z razdalje, nekaj metov je bilo sicer tudi težkih, nekajkrat pa je ostrostrelec ostal sam, tudi pravega pritiska na organizaciji madžarskih napadov ni bilo, ko sta se nekajkrat Andras Rujak in Krisztian Wittmann sprehodila skozi slovensko obrambo.

"Prvi polčas je bil v napadu korekten, a v obrambi zelo slab. V drugem delu smo popravili obrambo, rotacije v defenzivi in agresivnost na žogi. S tem smo prisilili Madžare v slab izbor metov. Lahko smo igrali hitreje, kar nam je bolj pisano na kožo. Lažje smo dosegali koše in naredili nekaj razlike. Ko je narejena razlika, je tudi lažje zadeti odprte mete, kot pa, ko je izid izenačen," je povedal Lakovič in poudaril, da je značilna hitrejša slovenska igra v napadu mogoča le s pravo obrambo: "Hitra igra pride z dobro in agresivno obrambo, kar smo na trenutke pokazali v drugem polčasu. Če smo pasivni kot v prvem delu, pa nasprotniki najdejo poti do koša in posledica je igra pet na pet na obeh straneh. Mi smo ekipa, ki želi igrati hitro, če pa želimo tako igrati, moramo biti zelo agresivni v obrambi. Obramba nam bo dala lahke točke iz protinapadov."

"Z igro ne moremo biti niti približno zadovoljni. Kot nam je dejal selektor, je bilo le deset ali 15 minut tiste prepoznavne igre, po kateri slovi Slovenija. Če se želimo približati tisti evropski eliti, to zagotovo ne bo dovolj. Treba je razpotegniti skozi vseh 40 minut," je slabo obrambno igro izpostavil tudi Prepelič, enakega mnenja pa je Murić, ki je dodal, da "se vidi, da Sloveniji še veliko manjka in da morajo biti košarkarji bolj borbeni v obrambi in defenzivno bolje komunicirati med sabo, potem pa bo tudi v napadu steklo".

Trd boj za mesto drugega "playa"
Kokoškov je zdaj na tekmah preizkusil vse igralce, ki jih ima na voljo. Gašper Vidmar je potrdil, da je brez konkurence center številka ena. Murić, ki je na prvi tekmi počival, je zaigral na položaju krilnega centra, kjer je zaradi nastalih vrzeli pomagal v lanskih kvalifikacijah. Ob odsotnosti Randolpha ni pravega nosilca na tej poziciji. Lorbek, ki tokrat ni igral, ostaja velika uganka, Saša Zagorac se za zdaj še ne najde, Vlatko Čančar se je na štirico preselil le za nekaj trenutkov, Jan Kosi pa realno na tej ravni še težko igra. Ob koncu je mladenič, ki igra za Primorsko, dobil nekaj priložnosti. Dočakal jo je tudi Šiško, ki je dobri dve minuti in pol organiziral slovenski napad. Ob omejeni Dragićevi minutaži je bila ta naloga sicer zaupana Maticu Rebcu in Alekseju Nikoliću. Dvoboj za mesto drugega "playa" se med njima zdi vse bolj izenačen. V nedeljo se bo Slovenija v Mariboru pomerila s Češko.

Tilen Jamnik
Prijavi napako
Komentarji
caree
# 05.08.2017 ob 10:17
Čimprej dejte gloda od Zagorca vn
Neymar_
# 05.08.2017 ob 10:35
Zagorac se v dveh tekmah sploh še ni upisal med strelce ob kar lepi minutaži. Pa to sploh ni največji problem; prepočasen za igro katero želimo igrati, v obrambi ga ni, izgublja žoge-npr.proti madžarom dvakrat isti primer direktno v roke pri poizkusu podaje, met 0/8 ali 0/9? Včasih je bilo z njim v obrambi 4na5, zdaj je tako tudi v napadu. In to naj bi bil eden naših najbolj izkušenih igralcev. Zagotovo je na štirici dovolj Randolph za 30 minut, kot menjavo bi še vedno moral potovati Erazem za tiste 5-10 min na tekmo, vseeno lahko na štirici za nekaj minut vskočita ali Murič ali Čančar, ki me je mimogrede res navdušil. Luka pa po pričakovanjih, igra vrhunsko !
Semin
# 05.08.2017 ob 11:37
Eno je krka drugo pa ekipa z doncicem,dragicem.itak da rebec prdnit ne sme
bunkelj007
# 05.08.2017 ob 10:34
Ce je edina kvaliteta Zagorca sut, pa je se ta pod kritiko, seveda mora leteti ven. Obcutek imam, da se selektor s tem ne strinja.
artfilmfan
# 05.08.2017 ob 14:32
resnice, to je figurativno rečeno, jasno da se zavedam. In da bo med top 3 na draftu že ptički čivkajo na vseh ameriških nba portalih...
trolicnez
# 05.08.2017 ob 10:10
Neverjetno, kako slabo izgledajo ostali igralci ob doncicu. Kot da bi na blokovskem igriscu igral 18 letnik proti 13 letnikom. Roko dam v ogenj, da bo air donke nba zvezda cez nekaj let in dalec najboljsi evropejski kosarkar.
Binder Dandet
# 05.08.2017 ob 11:50
Men je bilo zanimivo, da je kao slabsa sttan doncica, da ni hiter. Ampak kadarkoli se je vcerja zagnal z zogo na nasprotnikovo stran, je bil prehiter za obrambo in so ga lahko samo faulirali.
rangerno1
# 05.08.2017 ob 11:39
To je jasno kot beli dan, hitro igro in predvsem kontre v napadu so najlažje, če je obramba močna in pressing na branilce seveda spet smo v dvomih, naprimer za koga se odločiti, Nikolić igra boljšo obrambo a je počasen, Rebec pa igra hitro, a ne igra obrambe. Se bojim, da v takšen sistem recimo Dimec ne pade nikakor, tip je počasen, mehek in neagresiven, da ne omenim, da je šlo včeraj 3-4 žoge v out, ker sta zgleda Dragič in Dončič res par levelov nad njim oz. preveč nad njim.

Hitra in atraktivna igra pa sicer ustreza večini ekipe, ampak ne da je to run and gun, ampak tudi zelo močna obramba in skok, ki je bil porazen na prvih dveh tekmah.

Je pa šele začetek priprav, je pa že Lakovič danes izpostavil največjo težavo in to je slaba obramba zaenkrat, zato mi avtomatsko odpadeta Zagorac in Rebec. Sanjsko bi bilo da nekako Blažič pride v formo, ki je imel slabo sezono, ker on pa vlaga energijo, kot se reče, tudi Hrovat jo, pa Murič, Dragič, Dončič, tudi Randolph je že zadnjič skakal za žogami v out in tako naprej.

Tako moramo igrat, hitro, ker to imamo, obrambo NUKLEARNO in kontrolirat skok. Potem seveda pride vse. Se pa bojim, da bo polovica izgubljenih žog prišla iz naslova Dragiča in Dončića om tp zato, ker sta tako dobra v organizaciji in podajah, da nekateri ne bodo sledili, to morajo do maksimuma popravit in Dragiča in Dončiča, predvsem Dončiča je potrebno redno spremljat, ker tip ima najboljše podaje v Evropi po mojem mnenju in nekateri dejansko tega še niso doživeli od naših reprezentantov.
hellraiser
# 05.08.2017 ob 10:09
tezka bo na EP za kolajno-doncic,dragic,vidmar,randolph ekipa za sebe
vse ostalo so drvarji-sploh na centrskih pozicijah-dimec sploh ne zna
zoge prijet niit se postavit v raketi.vceraj verjetno pozabil rokavice v omarici.
artfilmfan
# 05.08.2017 ob 13:09
Zadnji igralec ki ga je bilo tako z užitkom gledat v Evropi je bil Dražen, Luka je pa resno eden največjih talentov evropske košarke od časov Petrovića, Tak dragulj da se niti ne zavedamo in to pri teh rosnih letih. Zadeva, podaja, skače, hitrost, iznajdljivost. Kompleten igralec ki se rodi na par desetletij. Čarobna košarka. Enjoy it while we can :)
mile952
# 05.08.2017 ob 17:18
@the magician

Dončič je zares osupljiv igralec, vendar je v tem trenutku Dragić še na višjem nivoju. Ne prehitevat. Seveda je fantastičen, mene spominja na LB Jamesa, vendar mu do vrhunca kariere manjka še par let. Verjamem, da je lahko najuspešnejši beli igralec v NBA, vendar ne pozabit, Dragič je to že danes.
edvinder
# 05.08.2017 ob 13:48
Luka Dončič - svaka čast! Ob vsem pritisku medijev ta mulc raztura kot za šalo že na prvih tekmah. Treba se je pa zavedat, da Dončič in Dragić prideta v poštev kot solo individualca šele v primeru, da ekipa kot skupina totalno odpove. Sta daleč najpomembnejša in hvala bogu, da ju mamo, ampak če bomo vse polagal samo na njiju, ne bo nč iz tega. Ostali se bojo mogl fajn zresnt.
piatim69
# 05.08.2017 ob 12:04
ja miha zupan bi bil sigurno boljs opcija od zagorca....ze po naravi je borec,pa se pripravljen je sto na uro saj se je ravno vrnil iz prvenstva gluhih,kjer je bil med najboljsimi igralci...
cartekmedo
# 05.08.2017 ob 11:51
Luka Dončič me je navdušil in še navdušuje . Odličen je.
Drugače pa po mojem 100 odstotno grejo na EP seveda Luka, Vidmar, Čančar ,Randolpf in Goran Dragič.
Odpade po videnem verjetno Zagorac.
Za Erazma upam,da vsaj koliko toliko pride k sebi .
Edo Murič bo tudi verjetno prišel v pogon.
Upam,da se Klemen Prepelič tudi spravi k sebi in enako velja za Blažiča.
Dimec bo tudi zaradi pomanjkanja centrov poleg.
Neymar_
# 05.08.2017 ob 11:21
Rebec v klubu je prevelik ego, zdaj v reprezentanci pa me pozitivno preseneča. Še vedno si vzame kak nor met ampak večino časa išče prostega soigralca, gre v prodor,tudi v obrambi je za moje pojme odigral zelo dobro. Potrebuje le trenerja (morda tudi takšne soigralce), ki ga zna uporabiti kdaj napasti in kdaj je potrebno umiriti igro. Zame trenutno: Rebec > Nikolič
Neymar_
# 05.08.2017 ob 11:09
Sem mnenja, da Blažič ne glede na vse potuje na prvenstvo. Sicer lahko njegove dobre/odlične tekme v reprezentanci preštejemo na prste ene roke pa vendar ima določeno kvaliteto, ki jo je pokazal v klubih. Mogoče pa ga reprezentančni selektorji ne znajo vklopiti v sistem, kar je vsaj meni zanimivo glede na to, da Slovenija strmi k hitri igri z veliko kontrami in prav ta stil igre bi moral najbolj odgovarjati prav Blažiču. Sam bi ga vseeno imel med 12 kot pa npr.Miho Lapornika, na klopi imam raje igralca, ki se mu strga in potegne ekipo za sabo, kot pa role playerja - Miha Lapornik, ki sicer je šuter ampak podobnega igralca že imamo v Prepeliču.
as_kgarnett
# 05.08.2017 ob 10:55
mene pozitivno presenetil Vidmar s prostimi meti kar 5/7, očitno je dobro natreniral proste mete, pa tudi Dimec soliden center, šepa pa met z razdalje
VforVICTORY
# 06.08.2017 ob 00:20
Smesno da noben tud omeni ne Dragica, kaj šele da bi bil stevilka 1!

Če že limaš 2 let stare reddit threade, ne vem zakaj recimo ne nalimaš potem TEGA, kjer pa vsi omenjajo Dragiča. Če govorimo o najboljših belcih v NBA potem se moramo najprej zment ali govorimo o najboljših belcih vseh časov, ali govorimo o najboljših belcih v tem trenutku. Če govorimo o najboljših belcih v tem trenutku, potem je od Dragiča boljši samo Hayward.

KP in Jokic sta blizu in znata Dragica v naslednjih letih prehitet, samo še nista tam. Goran je trenutno boljši od obeh Gasolov. Paua ne bom niti omenjal, Marc je pa mel zadnjo sezono slabši procent meta od Dragica in dajal manj točk. Če play daje več točk in ma boljši procent kot center, je zame boljši od tega centra. Zato je tud Love za Dragicem. Tud Nowitzkega lahko omenjajo samo tisti, ki ne gledajo več NBA. Zadnjih par sezon je Nowiztki slabši igralec od Gorana.

Čist druga debata je pa o najboljših belcih vseh časov. Tuki bi pa moral začet z Birdom, potem Jerry West, Mikan, Havlicek, Stockton, Barry, pa Maravich in Nash..... Vprašanje je če je sploh kakšen iz Evrope med 10 najboljšimi belci vseh časov. Na moji lestvici ga ni.
juventina10
# 05.08.2017 ob 14:48
kaj košarkaš bavčar,novi up, tudi pride, samo prašam-
rangerno1
# 05.08.2017 ob 13:55
@artfilmfan, pri takšnih centrih kot je Vidmar je to zelo pogosto, da ne gredo prosti meti. Ko ti je žoga enkrat po občutku takšna, kot bi ti metal z rokometno žogo, potem je malce nerodno metat. Sicer pa Vidmar je član Banvita in imaš veliko večja imena, ki še slabše izvajajo proste mete, naprimer Deandre Jordan, Andre Drummond v NBA, lani si imel odličen primerek v Olimpiji s priimkom Janković. V Evroligi imaš pod 50% naprimer Ante Tomiča, Gustava Ayona, malce nad 50% je tudi naprimer Jan Vesely, Naprimer srbski organizator igre Srefan Jović ima proste mete 60%

Dokler bo Vidmar zabijal, predvsem pa počel v čemur je najboljši (in ima tudi 2 odlična asistenta) in sicer igra pick and rolla in tu pa tam kakšen alley-up, zapiral raketu, predvsem pa pobiral skoke (kar Dimec ni zmožen) in če bo imel proste mete tam nekje 60-70€ bomo srečni.
jacknicholson
# 05.08.2017 ob 11:37
Prva peterka bo odlična, problem bo klop...
caree
# 05.08.2017 ob 11:17
Neymar,
Se strinjam. Je dovolj Prepelič, tako da Lapornik res verjetno leti ven.
Zanimivo bo tudi Rebec ali Nikolič. Rebec mi sicer ni všeč, ker prehitro igra brezglavo, ampak imam občutek da v igro prenese več energije kot Nikolič. Če se bo pri tem omejil, bo za tistih 10 minut bolj koristen kot Nikolič.
juanc
# 05.08.2017 ob 23:09
Tole branje nekaterih komentarjev me zna včasih kar v slabo voljo spraviti... Še enkrat vas sprašujem, zakaj toliko pesimizma in slabih komentarjev? Vem da so večina brezvezni trolli ampak vseeno..

Da pridem k stvari..
Ali ste tisti ki pišete da Rebec ne igra obrambe in da igra za statistiko sploh pogledali včerajšnjo tekmo? Rebec je z svojo obrambo na prenosu povzročal velike težave madžarom. Ukradel je 2 žoge + osebna v napadu + 2x izsilil madžare da so žogo izgubili.. Rebec se je popravil v obrambi, pravtako pa v napadu čisto solidno. Zaenkrat je zame pred Nikoličem, čeprav si tudi on zasluži biti del reprezentance..

Potem pa še glede Prepeliča.. Pravite da je imel slabo tekmo? Res da ni bilo to niti blizu njegovega maksimuma, ampak je bilo tudi svetlobna leta oddaljeno od slabe tekme.. Podelil je 5 asistenc. In prav z vsako je našel prostega soigralca na zicerju.. Nevem kje ste vi videli slabo tekmo.. Mogoce zato ker je falil prve 3 mete(pa je na koncu vseeno trojke metal 40%).. Kaj vi pričakujete da bo na prvenstvu metal nad 60%?

Bomo pa po jutrišnji tekmi imeli malo boljšo predstavo o naši moči, saj so čehi kar močna ekipa, pa čeprav nastopajo brez Veselyja
sagoza
# 05.08.2017 ob 12:08
"Dončić je s svojo igro, ki je polna inspiracije in domiselnih potez, na trenutke kar zakril pomanjkljivosti, ki jih še ima slovenska reprezentanca."

o temu sem pisal že dolgo nazaj, problem je kako slediti Dončiču, Vidmar vidi žogo šele ko gre mimo njega. zaenkrat so presežki Luke vrženi v aut, upam da se fanje tu še poravijo, čeprav je naivno pričakovati da bo to na nivoju kot v Realu. Upam da sem se zmotil glede potencialnega konflika med Dragičem in Dončičem, čeprav se sliši ta izjava da nasprotniki ne bodo vedeli od kje pada zelo všečno, pa igro vodi lahko le eden in to bo Dragič ko bo na parketu. na srečo ni sebičen kot Llull.

"Mi smo ekipa, ki želi igrati hitro, če pa želimo tako igrati, moramo biti zelo agresivni v obrambi. "

situacija se je spremenila, reprezentanca je dobila dva nova kalibra prve kategorije, Dončiča in Randolpha, takega dirkanja po parketu ki je bilo značino za našo reprezentanco ne bo več, in tudi prav je tako. Tako dika le še Blažič, Murič, Zoran.. tudi Goranu se ne da igrati več take košarke, čeprav je to njegov stil igranja. bo treba najti neko vmesno varjanto, nismo več zelenci ki se moramo fanatično poditi za žogo, zdaj je kakovost na naši strani in je treba bolj racionalno trošiti energijo, prvenstvo je dolgo, zato pa smo ga vedno kočali v ali pred četrfinalom.

"Dvoboj za mesto drugega "playa" se med njima zdi vse bolj izenačen."

a res rabimo drugega paya, ki bo celo prvenstvo presedel na klopi? Če Dragič ali Dončič odpovesta, potem gremo itak lahko takoj domov, sanj o kolajni je konec v trenutku, oba pa lahko vodita igro celo prvensvo brez problema, pa še Prepeliča imamo za skrajno silo. A nebi raje to mesto dali za eno drugo pozicijo ki je bistveno bolj obremenjena in potrebuje konstantne menjave?! upam da Čančar ni pod vprašajem, fant se odlično giblje, mora ostati noter ker bo kmalu za prvo peterko.

toliko iz moje strani ;)
sumtb
# 05.08.2017 ob 11:51
Dragič, Dončič, Čančar, slovenac Randolph in Vidmar.

Se vsaj ve koliko je ura, tile zgoraj so nosilci. Ostali so menjave. Še največji problem izgleda na menjavi za štirico, Zagorac in Lorbek nista na nivoju.

Kje je Miha Zupan, on bi to lahko zapolnil to luknjo.
mile952
# 06.08.2017 ob 11:46
Ko že govorimo o najboljših belih igralcih v NBA moramo omeniti seveda Dražena Petroviča, Arvidasa Sabonisa, Vlada Divca in Tonija Kukoča, od tistih, ki pa niso bili, pa seveda sijajne Ruse Sergeja in Aleksandra Belova, Paulauskasa, potem Srbe Kičanoviča, Simonoviča, potem Hrvata Čosića, grke Galsa, Spanoulisa in Diamantisa in še kup drugih, ki so igrali sijajno, mlajša generacija pa za njih ne ve.. Košarka se ni pričela z Jordanom.
as_kgarnett
# 05.08.2017 ob 10:57
velemojstrski Dončič pa je hitro ujel strelsko formo, brez njega ne bi imeli šans na evropskem
johnny007
# 05.08.2017 ob 14:46
A košarka da je na kanalu A doma, A? A?

Kje je prenos HUN:CZE? Papki eni.
mile952
# 05.08.2017 ob 14:23
Pričakovanje, da naj bi imeli 12 enakovrednih košarkarjev pa ni popolnoma resno.To jih je imela Jugoslavija v najbolj trofejnih časih, mi moramo pa biti vesli, da imamo vsaj 5 vrhunskih igralcev. Seveda so tudi ostali dobri košarkarji, vendar ob enem Dončiču in Dragiču je to bolj težko opaziti. Vendar nič zato. Tudi ostali bodo pokazali, da niso zastonj izbrani. Seveda bodo tudi ti prišli do solidne minutaže in morda tudi do boljšega angažmaja. Ekipa bo morala na turnirju varčevati z močnimi, da ne bodo prišli v zaključne boje, če se seveda bodo uvrstili, popolnoma izpraznjeni. V četrtfinalu, polfinalu in finalu lahko nosilci igrajo tudi po 35 minut, prej pa seveda ne smejo.
jasej1
# 05.08.2017 ob 13:00
Tudi Slokar je daleč od nivoja, verjemi. Ni sposoben odigrati ene solidne tekme več.
piatim69
# 05.08.2017 ob 11:42
no kar se tice kolajne bo seveda tezka....imamo premajhen izbor res vrhumskih igralcev in vsi bodo vedeli,kje nas morajo prijeti....dragic,doncic in randolph sami do kolajne ne morejo...tu sta se cancar in vidmar,ki sta zelo dobra igralca...torej peterica...ce bomo hoteli kaj nardit,bodo morali prepelic,blazic in muric dati veliko vec kot na teh dveh tekmah....uh,kako nam manjka zoki...pa erazem v top formi....pol bi blo pa ze prelepo)):
Binder Dandet
# 06.08.2017 ob 09:56
Ka ste obcutljivi. Tocno to sem izpostavil. Razliko med najboljsi vseh casov in najboljsi danes. Najboljsi vseh casov ni in ne bo. Niti blizu. Je pa med najboljsimi danes. Ampak zdaj iskat vejice in dokazovat statisticne razlike med igralci, ki ne igrajo iste pozicije. Btw. Na vseh dominirajo crnci. Its freaking nba.

Najlazje se je skoncentrirat na eno kategorijo, pike. Jokica sem jaz pozabil. Tip je imel prakticno dvojni dvojcek povprecje s pikami in skoki, hkrati ima solidne cifre se v ostalih kategorijah. Ce vzamem pie indeks:
Dragic 13
Jokic 16,7
Marc gasol 15,1
Hayward 15,8
Itd.

Je med top belci in to je izjemen nivo in enkraten uspeh za slovenskega igralca. Ampak niste zadovoljni. Treba custveno na pamet pisat in minusirat dejstva.
simon-rupsi
# 06.08.2017 ob 05:13
kalamaris

Dargič je brez debate najboljši beli bek- organizator v NBA-ju in še to Evropejec. Drugi je Hayward, vendar je Američan bek-šuter. ZDaj mi pa naj še kdo napiše še kakšnega belega beka v NBA, ki dosega vsaj 20 pik.

Jaz se ga ne spomnim.

to, da igraš na najbolj težki poziciji , kjer dobesedno dominirajo temnopolti je orjaški uspeh in ob tem dosegaš še 20 pik povprečno. Poklon.
simon-rupsi
# 05.08.2017 ob 18:06
treba vedno primerjat igralce pri enaki starosti in pri 18-ih tako lebron kot Goran nista bila na tem nivoju. Seveda sta se oba kasneje razvila. Lebronu je seveda bila ta pot veliko lažja, saj je rojen atlet in fizično močan košarkaš.

Vendar ne pozabimo, da niti 2004 na olimpijskih in ne 2006 na svetovnem prvenstvo ni z reprezentanco osvojil zlate medalje. To je dobil šele 2008 in 2012, ko se je reprezentanci pridružil rojen zmagovalec Kobe Bryant.

Bistvo najboljših je seveda v tem, da svojo igro nadpovprečno razvijajo v izjemno hitrem času. Takšni izvenserijski talenti osvajajo znanje in ga prenašajo na parket in napredek je nato viden dobesedno "čez" noč .

Luka ima to srečo, da lahko igra ob Goranu,čeprav sempo svoje žalosten, da se je Goran odločil, da ne bo več igral za reprezentanco, čeprav bi lahko sedaj še nekaj čet z Luko tvorila vrhunski duet in nam dajala močne upe za medaljo v prihodnosti.

Če je lahko Ginobilli uspešno igral za reprezentanco do 39-tega pa ima tudi družino in otroke bi lahko tudi Goran še malce podaljšal. Vsaj do 2021. Košarke ne igraš celo življenje.
caree
# 05.08.2017 ob 11:00
Prepričal me ni tudi blažič. Če ne bo kmalu začel bolje igrati, se lahko naredi da ga ne bo v ekipi. Čeprav ima Kokoška verjetno že sestavljeno dvanasterico.
Drugače pa mislim, da kdo bo 11 ali 12 igralec ni nevem koliko pomembno, itak bosta igrala max.po nekaj minut.
Na pou Slovenc
# 06.08.2017 ob 09:04
VvorVictory

Mislim da je tu malo nesporazuma, sam ravno tako menim da je trenutno ali pa vsaj ce pogledamo prejšno sezono je bil Gogi ob Jokicu med najboljšimi belci ce ne najboljsi!

Juanc

Se totalno strinjam s tabo, tudi sam sem bil na tekmi proti Madžarom in morm pohvalt Rebca zs njegovo nepopustljivo obrambo, še punco zravn sebe sem podučil da SE temu rece tista prava trda obramba,ko se zalepis nasprotniku 5cm zravn njega in mu ne pustis da se odlepi, kajti fant je res pustil dušo in srce na igriscu, tko da jst tud nevem katero tekmo so gledal nekateri!
johnny007
# 05.08.2017 ob 20:00
Vsaka čast FIBI, da vsaj ima zastonj live streame tekem na youtubu. Trenutno potejako predkvalifikacije za svetovno prvenstvo 2019.

Armenci razbili Švede, lol! 82:69

FIBA kanal

Tekma BIH:SVK
Tekma MKD:EST
revolution
# 05.08.2017 ob 18:14
Očitno bomo tudi danes lahko govorili o uspehu slovenskega kluba proti precej bogatejšemu tujemu klubu.
rangerno1
# 05.08.2017 ob 13:47
V primerjavi z drugimi reprezentancami imamo zaenkrat še zelo veliko srečo s poškodbami, odpovedmi in podobnimi. Sem pa prej malce pomislil, kako bi izgledalo, če Dončič ne bi bil tako dober fant in bi ali dal odpoved ali igral za drugo reprezentanco, kot naprimer Mirotić, kako bi bilo če bi Dragič izigraval Udriha in še posebej, če ne bi bilo naturalizacije Randolpha in še vedno upam, da vsaj solidnega Lorbka, na srečo pravtako ni odpovedi po strašni izčpranosti, kot je to navedel Vesely pri Čehih. Dejansko bi bila prva štirka Zagorac, to pa mislim da pove ne le vse, ampak preveč :)

Še nekaj mi je všeč, da nimamo egocentrikov tipa Teodosič, Llull, Fernandez, Shved,... in tudi tupoglavcev tipa Gallinari ne. Ki se je stepel na prijateljski tekmi in si zlomil prst, ter tako ne bo igral za Italijo, še več tudi priprave na novo sezono lige NBA bo izpustil - tepček!

Bi bil pa tudi čas, da nehate udrihati po Randolphu. Na prvi tekmi se je boril, za razliko od nekaterih naših reprezentantov, mu bo uspelo izpeljati tako poroko kot reprezentančno akcijo, predvsem pa nam ne bo paral živcev Zagorac kot prva štirica :)
mmc22
# 06.08.2017 ob 10:09
Danes pa naj obsedita Blažič i Zagorac!!
Na pou Slovenc
# 05.08.2017 ob 20:05
Čehi so pa fajn nabil Mađare kr za 34 pik, tko da jutr zna bit kr zanimiv dvoboj, malo resnejša preizkušnja za nase fante!
dragonmiami
# 05.08.2017 ob 16:55
Đurišića ni lahko poklicali za PF....
as_kgarnett
# 05.08.2017 ob 13:46
artfilmfan

zelo dober komentar glede velemojstra Dončiča, od mene si dobil plus.
as_kgarnett
# 05.08.2017 ob 13:43
zadnja četrtina naj bo vodilo za naprej, kako naj naši igrajo
Pastafarian
# 05.08.2017 ob 13:08
mene pozitivno presenetil Vidmar s prostimi meti kar 5/7,
Variacija... Tista 2, ki je zgresil sta bila taka cigla, da ne verjamem, da jih je kaj natreniral. Je pa hecno, da si profi košarkar lahko to privošči in to tak, ki nima kaj drugega za pokazat, da bi bil izvenserijski kot Shaq, pa še on je priznal, sedaj, ko je v penziji, da bi lahko dosti več postoril glede svojih prostih metov.
jasej1
# 05.08.2017 ob 12:59
Zupan je kondicijsko katastrofalen trenutno. Kakšnih 5, 10 kil preveč za resen nivo. Se pa strinjam, Zagorac je obup, upam, da Lorbek vsaj približno ulovi formo.

Ni mi pa jasno, zakaj je na pripravah Kosi, ni pa Durnika, ki je bil v mladinski reprezentanci naš daleč najboljši igralec. Igra na krilnem centru, po potrebi tudi na centru. V obrambi pa precej boljši kot Zagorac. Škoda, je pa res, da imel Durnik prvo polovico lanske sezone kar slabo.
caree
# 05.08.2017 ob 12:38
Še bolš opcija od zagorca bi bil slokar
din-diin
# 05.08.2017 ob 12:32
Obramba ja....Ker s ceglanjem pac ne mors prednosti dobit.
sagoza
# 05.08.2017 ob 12:19
aja še to, mislim da Blažiča ne rabimo, naredi več škode kot koristi z svojim brezglavim dirkanjem, kar razbija ritem celotni ekipi
1a34
# 07.08.2017 ob 01:25
@juventina10
prava košarka se je začela z našo peterko, slavnič,dalipagič,delibašić,čosić,
kičanović.

Genialna peterka!

Vendar prava košarka se je začela že kakšno desetletje prej, in ena od prelomnic igranja prave košarke je bil zagotovo tudi prihod originalnega ameriškega "Dream teama" v Evropo v šestdesetih letih z vsemi takratnimi zvezdniki NBA - tudi Billom Russlom, ki je rekorder po številu osvojenih naslovov v NBA (11); ta ameriški Dream team je med drugim takrat igral proti okrepljeni ekipi Olimpije na odprtem igrišču v Tivoliju.

https://theundefeated.com/features/the-dream-team-youve-never-heard-of/

Za prikaz vsebine morate omogočiti vtičnike za družbena omrežja (Twitter, Facebook, Scribble, ...), ki uporabljajo piškotke za sledenje uporabnikov.

S pritiskom se strinjate z uporabo piškotkov!