EP v košarki 2017
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 4.4 od 18 glasov Ocenite to novico!
Slovenci so v osmini finala v primež dobili Ukrajino, naslednji tekmec pa je izjemno močna Latvija. Foto: EPA
       Po imenih je Slovenija rahel favorit, a Latvija je divja, ko ji steče met, takrat lahko premaga vsakogar. Recimo, da so možnosti 60 : 40, pa še to bolj zato, ker navijam za Slovenijo.       
 Goran Jagodnik
Pod latvijskim obročem kraljuje Kristaps Porzingis, kljub 221 centimetrom izjemno spretni center. Foto: EPA
       Dragić in Dončić izjemno dobro sodelujeta, kar je presenetljivo. Pri takšnih dveh igralcih to največkrat ni značilno. Če damo zraven še Prepeliča in Blažiča, nima nihče takšne četverice zunanjih igralcev. Vsi so odlični strelci, hitri, prodorni, raznovrstni.       
 Zmago Sagadin
Jure Zdovc
Jure Zdovc je Slovenijo leta 2009 popeljal do četrtega mesta, do medalje pa je zmanjkalo zelo malo. V polfinalu je Slovenijo po podaljšku premagala Srbija. Miloš Teodosić je dosegel 32 točk, Erazem Lorbek 25. Foto: Reuters
       Ko slišiš Latvija, misliš, da so eksoti in da ne znajo igrati, a so odlična reprezentanca. Imajo sedem, osem kakovostnih igralcev, ki igrajo v NBA-ju ali Evroligi. Trener Bagatskis goji napadalno košarko. Res so neugodni. Slovenija bo morala odigrati najboljšo obrambo.       
 Primož Brezec

Dodaj v

Latvija je divja, ko ji steče met, pod obročem pa straši Porzingis

Jure Zdovc: Za zdaj super, sledi neugodna Latvija
12. september 2017 ob 06:15
Ljubljana - MMC RTV SLO

Košarkarski strokovnjaki izjemno spoštljivo govorijo o Latvijcih, današnjih tekmecih Slovenije. Zdovc: "Imajo vse, ne bo jih lahko ustaviti, če jih sploh lahko ustaviš." Brezec: "Porzingis ne sme dobiti žoge."

Na evropskem prvenstvu v košarki se začenjajo četrtfinalni boji, ki so slovenskim navijačem pogosto prinesli boleče travme. Tudi tokrat ne bi veliko pomenilo, da je Slovenija do zdaj dobila vseh šest tekem in navdušila z igro, če ne bo uspeha na srečanju z Latvijo. "Zame bi bil poraz razočaranje. Fantje si po videnem zaslužijo, da se borijo za medaljo. Vse drugo bi bila športna nesreča. Dokazali so, da imajo kakovost za medaljo," pravi Dušan Hauptman. Podobno meni tudi Goran Jagodnik: "Če izgubiš proti Latviji, je to neuspeh; če te izločijo Španija, Grčija ali Srbija, pa je že drugače, saj imajo te reprezentance tradicijo. A Latvija je sposobna premagati vsakogar. Nam je prekrižala načrte pred dvema letoma, letos ima še precej boljšo ekipo kot takrat, zraven sta Kristaps Porzingis in David Bertans."

Nad Porzingisa se bo "spravil" Randolph
Jagodnik opaža, da obe reprezentanci gojita podoben slog igre. "Gre za precej hitro igro, veliko je igre ena na ena in metov za tri. Je pa to vseeno prava reprezentanca, da pridemo čez to četrtfinalno oviro, ki je bila večkrat usodna. Treba bo onemogočiti odprte mete za tri točke, ki so od nekdaj latvijsko orožje. Davis Bertans ima 208 cm, a ima met za tri zelo izdelan. Težko jih bo ustaviti. Pod košem kraljuje Porzingis, kar je ta nova dodana vrednost Latvije. Zanj bo verjetno zadolžen Randolph, ki je gibljiv in skočen, ima tudi višino. Vidmar je težji center, lahko bi bil prepočasen, saj je Porzingis zelo gibljiv. Po imenih je Slovenija rahel favorit, a Latvija je divja, ko ji steče met, takrat lahko premaga vsakogar. Recimo, da so možnosti 60 : 40, pa še to bolj zato, ker navijam za Slovenijo."

Nič več nepremišljenih metov z desetih metrov
Gorana Jagodnika veseli, da slovenska igra ni odvisna le od trojice Dragić-Dončić-Randolph, najbolj pa ga je presenetil Klemen Prepelič: "Iz ozadja igra konstantno dobro. Zelo je napredoval. Pred leti sem igral z njim, treba je bilo umiriti tiste njegove divje mete z desetih metrov. Zdaj je spremenil igro, je zelo kakovosten in učinkovit. On je tisti četrti, ki doda vse potrebno. Večina nasprotnih igralcev se koncentrira na tri nosilce slovenske igre, Prepelič pa pride iz ozadja, kar je dodatna moč reprezentance." Zmago Sagadin Prepeliča pozna še iz Domžal, nekoč je obetal še več: "Ko je bil pri meni, sem verjel, da je NBA-potencial, a je dve leti malo bluzil in se ni razvijal. Zadnji čase spet dobro igra v klubu. To je njegov trenutek, še bolj pa trenutek Gorana Dragića, ki vleče moštvo, ki hoče in ki drži vse vajeti v svojih rokah, seveda ob pomoči izjemnega talenta Luke Dončića."

"Nihče nima takšne četverice zunanjih igralcev"
Sagadin nadaljuje: "Dragić in Dončić izjemno dobro sodelujeta, kar je presenetljivo. Pri takšnih dveh igralcih to največkrat ni značilno. Igro, kot jo ima Slovenija, sem gojil že v Olimpiji, saj smo imeli Zdovca in Hauptmana, dva 'playa', ki sta tudi dobra 'šuterja' in lahko menjavata vloge. To sta na EP-ju do vrhunca dodelala Dončić in Dragić in trenutno je to dobitna kombinacija. Če damo zraven še Prepeliča in Blažiča, nima nihče takšne četverice zunanjih igralcev. Vsi so odlični strelci, hitri, prodorni, raznovrstni." Kaj pa primerjava med Slovenijo in Latvijo? "Latvija ni Ukrajina. Tudi pri njih se je končno vse poklopilo in vsi njeni talenti vendarle delujejo povezano in zelo uspešno. Vseeno pa Slovenija igra še bolj moštveno in ima premoč v zunanjih igralcih. Je pa Latvija zaradi Porzingisa močnejša pod košem." Kaj bo torej pretehtalo? "Verjamem, da hitra in raznovrstna slovenska igra. Če bo Slovenija izenačila skok, lahko preskoči četrtfinalno oviro."

Jure Zdovc: Za zdaj super, sledi neugodna Latvija
Pogovarjali smo se s še enim nekdanjim reprezentantom Slovenije Juretom Zdovcem, ki je bil tudi uspešen selektor, saj je Slovenijo leta 2009 popeljal do četrtega mesta: "Škoda, da se bosta Slovenija in Latvija srečali že v četrtfinalu in bo morala ena reprezentanca domov. Oboji igrajo napadalno košarko, veliko je izjemnih posameznikov, ki lahko odločijo tekmo, oboji so motivirani. Slovenija ima tri izjemne posameznike, pri čemer sta Goran Dragić, za katerega je to zadnje prvenstvo, in Luka Dončić, ki se želi na premiernem prvenstvu pokazati v vsej svoji veličini, še posebej motivirana. Za zdaj vse super, sledi pa neugodna Latvija. Imajo vse, ne bo jih lahko ustaviti, če jih sploh lahko ustaviš. Treba bo igrati odlično moštveno obrambo, treba bo tudi imeti dober dan."

Veselita se le prvi in tretji
Je po mnenju Jureta Zdovca le napočil čas, da slovenski košarkarji osvojijo medaljo na velikem tekmovanju? "Ves čas sem govoril, da Slovenija, v kakršni koli postavi igra, mora iti na medaljo. V zadnjih letih smo bili vedno v izločilnih bojih, tudi med štiri smo se prebili. Priložnost je v Carigradu lepa. Srčno želim, da Sloveniji uspe. Leta 2009 sem sicer rekel, da če takrat ne bo medalje, težko sploh kdaj bo. Pa je zdaj spet priložnost. Smo blizu, a še vedno daleč. En slab dan lahko konča sanje. Rad rečem, da se na koncu veselita le prvi in tretji." Ali spomini Zdovca še kdaj odpeljejo na EP 2009 na Poljsko, kjer je Slovenija po podaljšku izgubila polfinalno tekmo proti Srbiji, nato pa še dvoboj za bron z Grčijo? "Seveda. Hočeš nočeš pogovor pogosto nanese na to reprezentanco 2009. Malo smo imeli smole, pestile so nas poškodbe, tudi sodniki so nas oškodovali. Veliko stvari se mora poklopiti za medaljo."

Porzingis ne sme dobiti žoge
Da ima Slovenija tokrat morda še zadnjič priložnost za medaljo, se strinja tudi Primož Brezec, ki ga je Slovenija na dozdajšnjih šestih tekmah presenetila kot ekipa. "Od Dragića in Dončića smo tako pričakovali veliko, tako da me je najbolj presenetila ta ekipna igra. Zelo velika stvar je, da smo ob Španiji še edini neporaženi. Nam pa v četrtfinalu ne bo lahko. Ko slišiš Latvija, misliš, da so eksoti in da ne znajo igrati, a so odlična reprezentanca. Imajo sedem, osem kakovostnih igralcev, ki igrajo v NBA-ju ali Evroligi. Trener Bagatskis goji napadalno košarko. Res so neugodni. Slovenija bo morala odigrati najboljšo obrambo. Napad je stekel, obramba pa na trenutke še škripa. Ključ do uspeha bo, kako bodo ustavili Porzingisa in Timma in ali bodo bratoma Bertans onemogočili odprte mete. Porzingisa težko kdo krije, saj vidite v NBA-ju. Lahko ga le omejiš, da ima slab odstotek. Svoje mete bo vrgel, zdaj pa vprašanje, ali bodo to odprti meti ali ne. Ne sme se mu dovoliti, da dobi žogo."

Četrtfinalna tekma med Slovenijo in Latvijo se bo začela ob 20.30.

Tomaž Okorn
Prijavi napako
Komentarji
ginobili
# 12.09.2017 ob 06:26
Latvijce treba pustiti pod 80 točk.....SREČNO!!!
Spet je čas da pridemo med 4!!!
iztrd
# 12.09.2017 ob 06:48
Vse skupaj postaja podobno grozljivki. Straši ta, straši oni ... Dokaži, da si vreden boja za medaljo in odpravi ta "strašila".

Naj bo ta tekma že enkrat mimo. Če bo zmaga, bo zmerno veselje, če kaj drugega, bomo smudarili na veliko, pa spet v stare tirnice. Košarkarji bodo tisti, ki bodo morali s tem živeti.

Dajmo, naši! Pamet in pogum v roke, pa naj bo, kar hoče. Srečno!
Na pou Slovenc
# 12.09.2017 ob 06:59
Kaj imata Latvija in Slovenija skupnega? 

Da obstajajo ta trenutek še vedno zemljani ki mislijo da bosta danes igrali Litva :Slovaška :)
SLOBloodPatriot
# 12.09.2017 ob 07:48
Sem ponoči sanjal, da smo Latvijce premagali za 7 pik.
Nobel
# 12.09.2017 ob 06:56
Latvija je dobra, res dobra, a nič ne zaostajajo Rusija, Srbija, Španija, še celo Nemčija, Grčija in Italija ne veliko.
Skratka ni slabih ekip in zato samo skoncentrirano in s polno energije v tekmo in BO uspelo...
SKing
# 12.09.2017 ob 08:13
Eh, kakšna vam je to motiviranost?!

Danes bomo Latvijo tako nabili, da bodo pozabili, na kateri avion morajo iti domov!!!

Tako se govori. Ne pa jih zaradi enega izven-serijskega igralca sedaj kovati v zvezde!

Slovenija!
Na pou Slovenc
# 12.09.2017 ob 07:36
"Trener Bagatskis goji napadalno NBA košarko"

Še sreča da imamo trenerja Kokoška, ki je take igre vajen in je dokazal da je dober taktizer, ravno tako Porzingisa pozna iz NBA lige in ve kako se ga da plač kar se ga da omejiti. Ravno tako verjamem v ponovno odlicno delo strokovnega štaba.
Artep
# 12.09.2017 ob 06:59
Tudi, če bi napisali: "Slovenija je divja tudi, ko ji met ne steče, od kjerkoli namreč strašita Dragič in Dončič", ne bi bilo nič narobe.
mike1968
# 12.09.2017 ob 07:34
Latvija ni nek strah in trepet. Na začetku jih je potrebno trdo prijeti in ne dopustiti lahkih metov za 3 ter onemogočiti "čudežnega dečka" kot ga vi poimenujete. Mi imamo tudi vsaj dva čudežna dečka.
GREMO SLOVENIJA!
Na pou Slovenc
# 12.09.2017 ob 07:28
Kaksen je to negativizem, zakaj bi bila to zadnja moznost da pridemo do medalje? Doncic je prihodnost slovenske košarke, ki ko si bo nabral dovolj izkušen (v stilu Nowitzkega) sam popelje Slovenijo do medalje seveda s pomocjo ostalih. Veseli me tudi to da je naša reprezentanca že naredila ta korak z zamenjavo nove generacije, po odhodu Gogija in Gapija bo najstarejši Blažič s 26 leti!
enaK
# 12.09.2017 ob 07:08
Aha, sem ravno videl, da je na POP TV. Se opravičujem!
Nobel
# 12.09.2017 ob 06:54
Dajmo Naši! Danes je nov dan D!
Še dva bosta do vaše in naše nagrade. Kolajne!
Dajte vse od sebe in če uspe - ZAKON, če ne, bomo vseeno veseli in ponosni, ker ste dali vse od sebe na vsaki tekmi.
SREČNO in BORBENO!!!
21.12.2012
# 12.09.2017 ob 06:51
ta porzingis je res kaliber. pod kosom vse pobere, neverjeten timing ima. tezko bo nasim, če bodo v krču.
ca
# 12.09.2017 ob 08:09
Če je pa POP TV prestavil začetek predvajanja Kmetije, moramo pa res zmagat!
threepointer
# 12.09.2017 ob 08:01
Porzingisa lahko kolikor toliko uspešno krije samo Randolf. Ostali so ali prenizki ali prepočasni. Kljub temu bo verjetno dal svoje. Preprečiti moramo, da se razigrano in ramečejo ostali. En igralec takšne tekme ne dobi.
meho1a
# 12.09.2017 ob 06:59
ojoj kak pogum kazete...smesno
5 na 5 je na igriscu. Zmagal bo tisti, ki si bo tega bolj zelel in se manj ustrasil naloge. Torej po clankih in komentarjih sodec vi ne. Upam, da imajo nasi kosarkasi vec jajc kot vi, ker bi drugace koncali ze v kvalifikacijah.

Moznosti je 50:50 in naj se igra zacne. Verjamem v zmago.
Janezski
# 12.09.2017 ob 08:26
Goran igra z naskokom najboljšo košarko v reprezentanci, z naskokom najbolj zagreto.

Gašper igra najboljšo košarko v reprezentanci (se vidi, da je od lani veliko delal na prostih metih, to zelo vpliva na samozavest, ne igra pod pritiskom, da se ga bo namerno favliralo,....., )

V ekipi je Luka, že sedaj izvrsten košarkar, odlična sezona v Realu, sam odločal in lahko odloča tekme, v paru z Goranom je to še toliko lažje, biser košarke, potencialni 1. izbor na NBA, o....

"Kupi" se Anthonya...., če ne bi bilo tekme proti Ukrajini, bi ga večina še vedno NEupravičeno in predvsem nepoznavalsko domov pošiljala, mu odvzemala državljanstvo....

Že do sem je taka razlika na naši strani, da škoda besed.

+ vsi ostali naši košarkarji....

A Latviji not leti? Nam pa ni proti Francozom? Ni metal recimo Klemen trojke čez 60% proti Ukrajini.....

Kot je rekel Dušan, tudi zame bi bil poraz proti Latviji razočaranje.
mike1968
# 12.09.2017 ob 07:50
Ko bi imeli Erazma Lorbka iz leta 2009......
davide
# 12.09.2017 ob 09:40
MMC je dobil Katanec sindrom? Že 3 dni nas strašite s temi latvijci...
threepointer
# 12.09.2017 ob 07:56
Latvija je dobra, zelo dobra, v to ni dvoma. Nikakor pa proti nam ni favorit. Zmagal bo tisti, ki bo zdržal velik pritisk, ki ga tekma prinaša. Jaz sem pred tekmo zelo miren, čeprav ne znam dobro razložiti od kod ta mirnost izvira. Naši mi delujejo zmagovalno.

Ne razumem komentatorjev, ki tarnajo glede prihodnosti slovenske košarke. Mislim, da bi si skoraj vsi drugi želeli takšno prihodnost, kot jo imamo mi. Prepričan sem, da bo kljub upokojitvi Gorana in Gašperja kvaliteta naše reprezentance še rastla. Če pa prepričajo še Gorana, potem bomo favoriti za medaljo tudi na svetovnem in na OI.
friks
# 12.09.2017 ob 09:33
Danes sem že zjutraj živčen:)

Latvija je zelo težek nasprotnik, ampak povsem premagljiv. Bodo morali pa naši fanti garati od začetka do konca. Borba za vsako žogo in vsako točko.
goalkeeper
# 12.09.2017 ob 08:33
Fantje kaj tko jokate glede tega porzingisa. Goran igra v NBA proti boljšim obrambnim igralcem od njega vsak drugi dan. Ni razloga da bi zdaj porzingisa predstavljali kot nek zid prek katerega goran nebi mogel.
Tudi če latvijci še vedno zadanejo svojih 80 točk imamo mi še vedno dovolj orožij da damov mi več kot oni.
Jaz verjamem v naše, če bodo pogumni,pustili srce na igrišču, potem jim nebom nič zameril.
Gremo Slovenija!
noprou
# 12.09.2017 ob 08:00
onemogočiti met za 3 (imamo kapaciteto za to) in trdo prijeti Porzingisa, to je to
veza
# 12.09.2017 ob 07:47
Naše reši dobra obramba in umirjena igra v napadu, naj teče žoga hitro od roke do roke in potem met iz pol razdalje za dve točki, prodori Dragića bodo danes brez možnosti za uspeh, kadar bo Porginzis na igrišču!
Kot je rekel Zdovc, pa sem sam enako napisal že včeraj, škoda, ker se SLO in LAT srečujeta že sedaj, eni bodo izpadli, upam, da ne bomo mi!
Bo pa gotovo lepa , fair tekma, brez grobosti, če bodo še sodniki na višini, bo to pravi spektakel, finale pred finalom, naj zmagajo naši!
atal
# 12.09.2017 ob 07:30
Kvaliteto in znanje imamo, srčno željo in motiv tudi, vse ostalo je v glavah. Upam, da bodo fantje dovolj samozavestni in igrali z mislijo, da nimajo kaj izgubiti, naj se le "igrajo košarko" in vse bo o.k.
noprou
# 12.09.2017 ob 10:29
@RAZOČARAN
Imam občutek, da bi lažlj premagali Španijo kot Latvijo, žal, upam, da se motim.

premagali bomo oboje
mike1968
# 12.09.2017 ob 10:17
Razbili jih bomo kot kante!!!
K_ris
# 12.09.2017 ob 10:05
Gogi je imel v lanski sezoni v NBA povprečno 20,3 točk na tekmo, proti New Yorku (Porzingis) pa 23,7. Zato ne misliti, da mu proti Porzingisu ne bo šlo.
friks
# 12.09.2017 ob 09:45
Tisto, kar se morajo naši dobro zavedati, da pri takem stilu košarke rezultat hitro zaniha tudi do 15 mogoče celo 20 točk v eno ali drugo stran, pa potem spet nazaj.

V kolikor se v delu tekme našim zgodi tak zaostanek morajo le koncentrirano nadaljevati in iskati priključek, v koliko se jim zgodi pa taka prednost, pa ne smejo niti za trenutek popustiti. Strelci v nasprotni ekipi potrebujejo za izničenje take prednosti le tri do štiri črne minute.
luxmundi
# 12.09.2017 ob 09:43
Drugače pa je fokusiranje samo na Porzingisa precej zgrešeno, nekoč smo se že fokusirali na podobnega igralca in zato tudi izgubili (Nowitzki - Nemčija). Bistveno za nas je, da se ne razigrajo ostali (zunanja linija). Porzingis bo svoje verjetno dal.

Je pa pri Latviji vsaj dokaj očitno, da so nevarni tudi ostali. Pri Nemčiji je bilo to očitno manjše presenečenje oziroma plod naivne taktike. Tako da bo fokus v obrambi na vseh, to sem prepričan.
SKing
# 12.09.2017 ob 09:40
Da, sem gledal to prvenstvo. In to, da je Latvija premagala Črno goro brez problemov - to je vse res.

Ampak spet se mi zdi, da se o njih poroča kot o bogovih košarke, čeprav sem 100%, da če slučajno pridejo v polfinale, proti Špancem nimajo niti najmanjših možnosti.

Ko smo leta 2009 igrali dodatne kvalifikacije v nogometu, smo igrali proti Rusiji, ki je bila eno leto nazaj v polfinalu EP 2008 z Aršavinom v napadu in Hiddinokm na klopi. Pa smo jih premagali.

Zdaj pa od te Latvije govorimo kot da so bogovi košarke, lepo vas prosim, no!
ymnenje
# 12.09.2017 ob 09:31
Ce se nasprotnika bojis potem je to ze izgubljena tekma.
Kosarka je ekipni sport.
Naj da Porzgingis svoj prispevek (ob cim slabsem sutu).
No preostale je teba onemogociti.
Za Porzgingisa pa velja klasicno pravilo. Ko vodi zogo-ko je zoga na tleh, mu jo je treba poskusati odvzeti. In to lahko naredi cisto vsak iz nase ekipe.
Pod kosem in v skoku pa je treba uporabiti maso in dobro postavljanje.
No ne pozabimo cista vsaka ekipa v tem delu temovanju ima vsaj enega ekstra igralca.
Ah ja .... Medalja se ceni ravno zato ker jo je tezko osvojiti.
DLeagueStar
# 12.09.2017 ob 09:15
Kdor govori, da Latvija ni nic posebnega in da ni nevarna je ocitno pozabil kako je bilo 2 leti nazaj, ko so nas nabili ko ovce in to brez danasnje verzije Porzingisa in nasploh slabso ekipo.
mike1968
# 12.09.2017 ob 08:15
Latvijce je potrebno kar odjaviti iz hotela in jih poslati na prvi avion okoli polnoči.....
skoviik
# 12.09.2017 ob 08:02
Ko bi imeli Erazma Lorbka iz leta 2009......
ali pa Rašota, ali pa Brezca iz NBA...pa Nachbarja na Bertransu...ali pa Smokija
...ampak ni skrbi, vseeno menim da so Čančar, Randolph, Murić, Vidmar in ostali dovolj dobro pripravljeni...
zapravico
# 12.09.2017 ob 07:35
Če naši ne bodo igrali v krču,potem se nimamo kaj sekirati
mend055
# 12.09.2017 ob 07:26
Tako je, omejiti žogo Latvijcem, da SPLOH NE PRIDEJO DO META! Potem bo vse lažje. seveda je to misija nemogoče ...
Jaz sem sicer že pomirjen. Igra naših me je navdušila že do sedaj. Saj igra je za zabavo nas vseh. Če nam bo uspelo še kaj več - v tako izenačeni konkurenci, kjer lahko vsak premaga vsakega - pa toliko BOOOOOLLLLJJJJJEEEEE!
Tako da mirno spim in se veselim današnje tekme. Tudi če izgubimo vem, da se bomo borili, borili..., da bomo neuklonljivi, kot med narodnoosvobodilno borbo... med 2. svetovno vojno.

In po tem naj nas nasprotniki poznajo. Prav tako bi morala biti naša SLovenija neuvrščena/nevtralna v zunanji politiki in potem bi nas VSI BOOOOOLJ POZNALI. Ne pa kot sedaj, ko smo bolj VOLJNA BANANA (prosto po g. Ruplu, nekdanjemu zunanjemu ministru, ki nas je potunkal v neko izjavo, s katero smo takrat v NATU napadli Iraq, če se ne motim ....

Srečno zvečer, tudi če zmagamo!
SKing
# 12.09.2017 ob 07:18
Se opravičujem, ampak res že vsi pretiravate glede te "strašne Latvije". Realno gledano so slabši tako od Francije kot od Grčije, ki smo ju mi brez večjih težav premagali. Tako da nehajte že s to Latvijo, preveč se govori o njej, da ne bodo naši se spet "usrali" kot so se v preteklosti že mnogokrat.
Lesinar
# 12.09.2017 ob 10:52
Kako pišejo latvijski mediji o naši reprezentanci?

Ma lejte...usi vemo kdo je Slovenija..imajo igrače, tko da
friks
# 12.09.2017 ob 10:11
Tisti, ki bolj podrobno spremljamo Goranovo igro vemo, da je on eden največjih mojstrov v prodoru proti visokim igralcem.

Ima odlično tehniko, s katero se v teku nasloni na igralca potem pa se v zadnjem trenutku odrine od telesa in zadane, ko je nasprotni center še v gibanju in ne more niti skočiti niti blokirati.

Kadar se center pripravi in se bolj čvrsto upre v Gorana pa skoči direktno vanj in izsili prekršek.

To tehniko bi moral danes nekajkrat uporabiti proti Porzingisu.
smuks
# 12.09.2017 ob 09:24
OK. Če je Latvija divja, ko ji steče met, smo MI pa NEPREMAGLJIVI, če bomo le odigrali, kot smo dosedaj.

Zakaj toliko masiranja z njihovo kvaliteto in pripravljaja terena za priznavo poraza???

POUDARITE rajši bodoči USPEH naše reprezentance. Plus zlato kolajno!
Profil
# 12.09.2017 ob 09:23
bogdanović jim je dal 30 pik na prvi tekmi!
Profil
# 12.09.2017 ob 08:33
Škoda, da ni to tekma v finalu. Oboji si ga zaslužijo. Poleg Španije, najboljši moštvi prvenstva.Porzingisa pa tudi v Nba ligi ne morejo ustavit,lahko ga boj ali manj uspešno limitirajo. Ob odsotnosti grškega Anteja je edini res Superstar ob Gasolih z razlogom. Upam, da mu naši zagrenijo tekmo in izsilijo osebne napake. Dajmo Slovenija!
ErikD
# 12.09.2017 ob 08:27
Malce bolj optimizma, no, ne bodite taki Slovenci ;)
AM
# 12.09.2017 ob 07:47
Vso srečo fantje !
veza
# 12.09.2017 ob 07:40
tedyslav
# 12.09.2017 ob 07:23

Iz skupine a in c samo po eden še v igri

Slovenija in Grčija sta iz skupine A, to o skupinah je itak brez pomena primerjati.
fah-q
# 12.09.2017 ob 10:23
@kris
Gogi je imel v lanski sezoni v NBA povprečno 20,3 točk na tekmo, proti New Yorku (Porzingis) pa 23,7. Zato ne misliti, da mu proti Porzingisu ne bo šlo.

točno tako, gogi ima nonstop opravka s centri ki so tako dobri al boljši od porzingisa pa vseeno naredi svoje, zdej naj bi ga pa kar porzingis komplet ustavil...itak...vse kar je treba je, da ga kdo od naših zagradi pa bo gogi lahko počel kar mu bo volja. porzingis je višji, ma grem stavit, da ima recimo gašper krepko več surove moči. ta pa tudi nekaj šteje ko je potrebno narest prostor za tončka, luko ali gogija....
fah-q
# 12.09.2017 ob 10:15
mah kaj strašite s temi latvijci. oni naj se tresejo kako bodo ustavli gogija pa luko. pisat kako gogi ne bo mogel pod koš je smešno. kaj v nba je nemočen? pa so tut boljši centri od latvijskega. in če bo mel še tonček tak dan kot proti ukrajini, ko mu bo končno met stekel bo pač zmaga naša, če še njim vse pokrije ok pa bo to mesarsko klanje do konca-in ta ki bo dal več košev bo zmagal. ne pozabit, da naši igrajo ne le dobro in res divje ampak hkrati tudi hladnokrvno in racionalno in da so lahko najboljši tudi na zadnjih dveh tekmah lahko malo počivali.
firtoh
# 12.09.2017 ob 10:08
Obe ekipi sta izenačeni, zato bo glavno vlogo igrala psiha naših igralcev.Tu bo treba potencirat srbsko mentaliteto ,,ne može nam nitko ništa''
Robin Lood
# 12.09.2017 ob 08:44
Ah dejte no. Ne vem, čemu tak negativističen članek. Zakaj nas je potrebno v vmesnem času pumpati, kako so naši najboljši na svetu, potem pa dan pred tekmo pisati o vsakem tekmecu (celo o Ukrajini), kako so neverjetni in oh in sploh?

Za prikaz vsebine morate omogočiti vtičnike za družbena omrežja (Twitter, Facebook, Scribble, ...), ki uporabljajo piškotke za sledenje uporabnikov.

S pritiskom se strinjate z uporabo piškotkov!