EP v košarki 2017
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 2.8 od 24 glasov Ocenite to novico!
Saša Zagorac
Na treh pripravljalnih tekmah je bil Saša Zagorac druga izbira na položaju krilnega centra. Foto: BoBo
Saša Zagorac
Zagorac je v reprezentanci debitiral pred dvema letoma na evropskem prvenstvu, nato pa igral še lani v kvalifikacijah, njegov starejši brat Željo pa je s Slovenijo nastopil na svetovnem prvenstvu leta 2006 na Japonskem. Foto: BoBo
Slovenska košarkarska reprezentanca
Ob odsotnosti Gorana Dragića je bil Zagorac na prvi tekmi kapetan. Foto: BoBo
Gašper Vidmar, Sašo Zagorac
Po številnih slovenskih klubih, Avstriji, Španiji, Iranu, Italiji, Bolgariji in Rusiji se bo v novi sezoni preizkusil na Madžarskem. Foto: BoBo

Dodaj v

Zagorac želi biti del nepozabne generacije, ki bo "nekaj naredila"

Pozitivno presenečen nad Randolphom
8. avgust 2017 ob 07:18
Ljubljana - MMC RTV SLO

V pomlajeni slovenski reprezentanci je zdaj najstarejši košarkar Saša Zagorac, ki si skuša drugič v karieri izboriti mesto v izbrani vrsti za evropsko prvenstvo.

Lani v kvalifikacijah, ko je nastala vrzel na položaju krilnega centra, je na tem položaju ob Edu Muriću mesto zasedel tudi Zagorac. Odigral je vseh šest tekem, v povprečju nekaj manj kot 13 minut na dvoboj, dosegal pa je 3,5 točke in zbiral nekaj manj kot tri skoke. Zaigral je tudi na zadnjem evropskem prvenstvu, ko je vmes med pripravami sicer zaradi poškodbe kolena zapustil ekipo, vendar tedaj priložnost dobil le na enem srečanju. Letos je znova v ekipi. Na pripravljalnih tekmah do zdaj Zagorac, ki ima za svojo višino dober met z razdalje, še ni ujel prave forme, nekaj težav pa je imel tudi v obrambi in v skoku.

"Starejši kot si, ko zoriš iz leta v leto kot igralec, vidiš in se vedno bolj zavedaš, da ni ekipa tu zaradi tebe, ampak si ti tu zaradi ekipe. Pripravljen sem na vse. Tudi pred dvema letoma nisem bil razočaran, čeprav sem igral le na eni tekmi. Hočem biti del ekipe. Mogoče se sliši malce egoistično, a hočem biti del uspešne zgodbe in generacije, o kateri se bo čez deset, dvajset ali trideset let govorilo, da je nekaj naredila. Da bi bil poleg, predstavlja velik motiv. Ne obremenjujem pa se z vlogo in koliko bom igral. Sem v teh letih, da vem, da se na te stvari ne prodajaš več. Tu sem, da pomagam ekipi in selektorju, kar koli je pač potrebno. Enkrat gre, drugič ne, ampak sem pripravljen dati od sebe vse za blagor ekipe," je glede svoje vloge povedal izkušeni Ljubljančan.

Na novega leta dan je 206 centimetrov visoki Zagorac dopolnil 33 let, s čimer je najstarejši v slovenski reprezentanci. Letos se mu je pridružil tudi vrstnik Erazem Lorbek, s katerim sta dolgo skupaj igrala v mlajših selekcijah in leta 2004 skupaj osvojila zlato medaljo na evropskem prvenstvu do 20 let, a Erazem po treh letih odsotnosti ni nared in se je s priprav že poslovil: "Z Erazmom sva deset let skupaj igrala v mlajših kategorijah, zdaj pa ne vem, 12 let nisva igrala. Erazem je fenomen, drugače ga ne morem opisati. Skupaj sva odrasla in spremljal sem njegovo pot, kot je verjetno tudi on mojo. Žal mi je, da se mu je zgodilo, kar se je pred tremi leti, a, kot kaže, se pobira. Ima željo in voljo, kar je najbolj potrebno. Seveda po treh letih potrebuje čas. Upam, da se mu bo uspelo vrniti na parket."

Pozitivno presenečen nad Randolphom
Z Murićem sta lani "pokrila" štirico, kjer pa je letos Slovenija dobila veliko okrepitev z Anthonyjem Randolphom. "Za Anthonyja lahko rečem, da sem res pozitivno presenečen. O igralskih sposobnostih seveda ni treba izgubljati besed, ker vsi vemo, kako kakovosten košarkar je. Igra v enem najboljših klubov v Evropi. Presenetil pa me je zunaj igrišča. Je zelo miren in komunikativen dečko. Vidi se, da je nekaj dal skozi in si želi biti del te zgodbe. Samo upam, da tako ostane do konca," je o Američanu v slovenskem dresu povedal Zagorac.

Na prvi pripravljalni tekmi, ko se je Slovenija pomerila z univerzitetno ekipo Rusije, je ob odsotnosti Gorana Dragića (počival je tudi Gašper Vidmar) Zagorac celo prevzel kapetansko vlogo: "Dobro, sem v letih, da se s takimi stvari veliko ne ukvarjam. Vem in zavedam se, kdo je vodja in kapetan te ekipe. Jaz sem tu, da pomagam ob vseh drugih priložnostih. Je pa ta sicer zelo velika čast morda pripadla meni, ker sem najstarejši in med najizkušenejšimi. Mogoče imam zaradi tega tudi malce več spoštovanja med igralci. Vseeno pa temu ne pripisujem velike vrednosti, saj vsi vemo, kdo je vodja te ekipe."

Zagorac je bil med kariero praktično že popolnoma pozabljen, ko je zamenjal številne klube in igral v tujini tudi po nižjih ligah. Toda v sezoni 2014/15 je sledil preporod, ko je opozoril nase v dresu Zlatoroga. Tedaj je bil s povprečjem 19 točk na tekmo prvi strelec državnega prvenstva, izbran pa je bil tudi za najkoristnejšega igralca. Kot sam pravi, da mu je v zrelih košarkarskih letih uspelo priti do reprezentančne ravni, je dokaz vztrajnosti in trdega dela: "To je nekaj posebna zgodba, ki je ne pozna veliko ljudi, pomembno pa mi je, da jo poznam jaz in ljudje, ki so ob meni. Vedno povem tako, da sem za EuroBasket 2013 snemal reklamo, dve leti pozneje pa sem zaigral na evropskem prvenstvu. Moraš verjeti in se ne smeš bati vztrajati. Komu se izide, drugemu ne. Meni se na srečo je. Dolgo sem čakal na to priložnost. Trud se poplača."

Zadovoljen s preteklo sezono
Zatem je odšel k Olimpiji, ki jo je zapustil po enem letu in v minuli sezoni igral za bolgarski Lukoil ter rusko Parmo, zdaj pa se je dogovoril za sodelovanje z madžarskim klubom Soproni: "Lukoil je zelo močan in dobro organiziran klub. Ambicije ima predvsem v Evropi, v Bolgariji pa ne, da jih nima, ampak je precej boljši od tekmecev. Tako je bilo vse vezano na Evropo. Tudi jaz sem imel v pogodbi, da po koncu evropske sezone lahko zapustim klub. Odškodnina je bila ugodna. Ko se je sezona bližala koncu in smo videli, da nimamo več realnih možnosti za napredovanje, sem se odločil za odhod. Prišla je ta, lahko rečem, fantastična ponudba iz Rusije. Želel sem se preizkusiti v Ligi VTB, ki jo ob španski in turški imam za najmočnejšo v Evropi. Ni mi žal. Sem zadovoljen. Lahko bi bila sezona še malce boljša, a kar mi je nudila statistično in življenjsko, sem zadovoljen."

"Če ne bi verjel, da lahko nekaj naredimo, ne bi bil poleg, saj nisem tu, da bi se promoviral, ampak sem zato, da naredimo rezultat. Verjamemo v to. Imamo fantastično ekipo. Še mogoče bolj kot to, da imamo dobre igralce, me veseli, da je res prava kemija med nami. Upam, da bomo do prvenstva to še stopnjevali in tam pokazali najboljše igre. Je pa tako, da se tak turnir odloča v enem tednu, da ne rečem v enem dnevu. Odvisno je od številnih dejavnikov, sreče, dobrega dne, v končni fazi tudi kako spiš pred tekmo … To so te malenkosti, ki naredijo izid ali pa ne," se je medtem še proti prvenstvu ozrl najstarejši reprezentant.

Tilen Jamnik
Prijavi napako
Komentarji
piresica
# 08.08.2017 ob 07:24
Forma Zagorca je taka , da si ne zasluži igranja v tej ekipi .
dimnik
# 08.08.2017 ob 08:06
Sosedu se bo zmešal če bo zagorac v ekipi
Na pou Slovenc
# 08.08.2017 ob 07:48
Ne razumem pa tudi najbolj zakaj je črtal Hrovata, ce imamo take probleme z obrambo on pa bi bil lahko steber obrambe, saj je selektor sam povedal: Hrovat ima za sabo odlično sezono. Pomagal je ekipi, da dobro igra. Naredil je pritisk na nekatere igralce na tem položaju, da bolje trenirajo. To je fant, ki ima glede na leta ter perspektivo pred sabo še mnoga leta igranja za reprezentance," je pristavil selektor.
borchica
# 08.08.2017 ob 13:21
Kot sem se veselil prvenstva, tako mi je po drugi strani ratalo slabo, ker so se na forumu pojavili znalci, ki spremljajo košarko samo, ko so večja tekmovanja. Kar v osnovi ni nič narobe, dokler ne pametujejo, kot da so popili vse znanje tega sveta. Recimo skozi prve pripravljalne tekme na osnovi parih minut v igri se gredo selektorja in dajejo v nič strokovni štab, kateremu je to služba, večini od malih nog. Kolege na forumu pa zmerjajo, če se z njihovimi veleumnimi kritikami naših igralcev, ki so dali svoje prosto poletje, ne strinjajo. A si igralci zaslužijo, da kasirajo polena pod noge vsak dan? Bomo spet malo ponovili osnove gledanje košarke za instant navijače:

1. Pripravljalne tekme so točno to - pripravljalne tekme. Kaj natančno je komu naloga v teh tekmah, gledalci ne vedo in kakršnokoli kritiziranje kogarkoli po parih mintah na terenu, je smešno, ker ne vemo, kaj bi natančno moral narediti, le slučajno ni ravno time out in slišimo trenerja, kako naroči naslednjo akcijo. Zgrešena podaja ne pomeni, da je to slabo, ker je pač to uigravanje nove akcije in po n-tih ponovitvah bo izgubljenih žog manj. Igralci so v polnem zagonu priprav, za nekaterimi je težka sezona, nekateri so malo igrali, tretji so izven forme in jo gradijo. Do začetka prvenstva je več kot tri tedne...

2. Razen parih igralcev bodo ostali role playerji s točno določenimi nalogami ob točno določenih trenutkih.

3. Najboljša reprezentanca ni izbor najboljših igralcev v državi, ampak najbolje uigrana. Naj vas spomnim na Željka Obradovića in tiskovno konferenco po tekmi s Francijo na EP v Beogradu. https://www.youtube.com/watch?v=8r82ArJJ
JUc

4. Ne morejo biti vsi igralci v ekipi Dragiči. Drugače bi vsi bili starterji v NBA.

5. Nihče ni popoln, vključno z Dragičem in tudi on bo delal napake. To je šport. LeBron, Curry, Durant kot tudi Llull, de Colo in Teodosić delajo napake. Na vsaki tekmi.

6. Navijanje ni privoščljivo kritiziranje pod psevdonimom na forumu, kot se ga gremo v Sloveniji. Če greš brati srbske in hrvaške forume je tam nivo komentiranja 2x višji in niti malo ne nizkoten kot pri nas. Rečejo: "OK, tako repko imamo in za tako bomo navijali." Soljenja pameti Petroviću in Đorđeviću se skoraj noben ne gre, ker vedo, da na ta način izpadejo papki kot prvo, in kot drugo, ker selektorja navijači tam spoštujejo. Če že jim kaj ni jasno, kvečjemu skozi vprašanje podvomijo o kakšni njegovi odločitvi. In dobijo od kolegov na forumu odgovor, katerega potem ne takoj raztrgajo, ampak se debate lotijo konstruktivno. Egotrip izpostavljanja svojega prav na račun pljuvanja po drugih skorajda ni. Bonton obnašanja in nivo komunikacije sta ful višja. In mi njih zmerjamo s primitivnimi Balkanci? Kar se tiče košarke in navijaške pripadnosti so za nas profesorji, s par izjemami.

Dajmo košarkarski forum na MMC narediti navijaču prijazen in informativen, ne pa žaljiv, prostaški in tekmovalen. Na ta način bomo pomagali najbolje sebi, ostalim navijačem in reprezentanci.
Wasabi
# 08.08.2017 ob 08:04
Prakticno nic, ce nisi mogel dati kosa proti univerzitetni reprezentanci potem dvobim,da bos dal proti "velikim" reprezentancam.

Moja teta drugače tudi samo koše vidi, pri fuzbalu pa samo gole.
caree
# 08.08.2017 ob 08:20
A JURE BALAŽIČ ne igra več za reprezentanco? Bolš bi biu od zagorca.
urle
# 08.08.2017 ob 07:29
Zagorac igral 40+ minut, statistika: 0
Lorbek igral 2 minuti, statistika : 0.

Izbrisan? Lorbek!
Wasabi
# 08.08.2017 ob 07:35
Forma Zagorca je taka , da si ne zasluži igranja v tej ekipi .

Zagorac pri 33 ni tako neumen, da bi 1 mesec pred prvenstvom bil v formi. Ko ne bo šlo, bo dal kako trojko, takrat nobenemu ne bo jasno od kje.
Na pou Slovenc
# 08.08.2017 ob 07:41
Verjamem da si želis(marsikdo si) biti del te nepozabne generacije ki bi lahko nekaj naredila, ampak treba bit realen in priznat da s tabo se moznosti zmanjsajo!
K_ris
# 08.08.2017 ob 08:33
Ob Dragiču, ki večinoma igra na prodore, in ob Vidmarju, ki je klasičen center, je bistveno, da ostali trije raztegnejo obrambo in s tem kaznujejo, če kdo od njihovih obrambnih pomaga v raketi. Zato tudi na štirici rabiš nekoga, ki zna zadevati od daleč in Zagorac to dokazano zna. Trenutno res ni v strelski formi, ampak do prvenstva je še zelo daleč. Je tudi precej običajno, da se strelska forma sesuje med kondicijskim delom priprav, potem pa se v nadaljevanju ponovno vrne.
F_Underwood
# 08.08.2017 ob 07:42
@Wasabi

A je on sploh bil kdaj v formi za reprezentanco? :)
rangerno1
# 08.08.2017 ob 08:59
Rad bi bil del generacije, ki bo nekaj naredila, a on ne naredi nič. Če bi se naša reprezentanca zanašala na tako neučinkovite igralce, kot je on, potem že leta ne bi videli nobenega večjega tekmovanja. Če sem iskren, bi moral Zagorac biti že na počitnicah in ne z reprezentanco. Prav vsi, ki se jih je do sedaj odkrižal Kokoškov, bi več prispevali reprezentanci, kot on.

Zagorac je dvojka z višino 4/5, on ne bi igral obrambe, on je počasen, on ne bi skakal, on ne bi igral centrske igre, ne s hrbtom, ne pick and rolla, on bi samo metal od daleč. Zadnjič sem napisal, da si niti ne upam pogledati njegov met, pa bom tokrat to naredil in delil z vami.

1. tekma Slovenija - Rusija UNI
met za 2 točki 0/4, met za tri tičke 0/3, skupaj torej met iz igre 0/7
2. tekma Slovenija - Madžarska
met za 3 točke 0/1, torej 0/1 iz igre
3. tekma Slovenija Češka
1/1 za dve in 0/2 za tri točke, tore iz igre 1/3

Torej, kot sem zgoraj napisal, visokega igralca se mu ne da igrat, bi pa rad metal, kot Prepelič naprimer. Met iz igre (kombinirano) do sedaj pa ima 1/11

Pa nihče ne prepriča, da je Zagorac boljši od Mahkovica, dejansko se mi zdi Kosi boljši od Zagorca, pa še naložba za prihodnost bi to bila (za slednjega tudi upam, da bo letos pri Primorski dobival polno minutažo.), če je Zagorac tako obupno slab proti Čehom, Madžarom in daleč najslabši proti univerzitetni reprezentanci Rusije, potem res ne vem, kaj bo on počel proti Grčiji, Franciji,... Sem pa vesel, da poškodba Čančarja ni hujše narave in da bo nared že čez manj, kot 10 dni - želim mu da se kar se da hitro vrne, saj je igral odlično do sedaj.
RudeCorona
# 08.08.2017 ob 17:21
"same priprave pa naj bi bile namenjene uigravanju ekipe kot celote..."

Ne drži. Pomemben del priprav je tudi kondicijski trening. In praviloma velja, da boljši kot je kondicijski trening, bolj pade odstotek zadetih metov z razdalje... v tej fazi.

Ne bi rad pametoval o mišični inteligenci in podobnih jajcih, ker mislim, da je vsakomur jasno, da obremnjeno telo ne deluje tako kot spočito in da v celotni mehaniki meta na koš sodeluje en cel kup mišic, ne sam tricepsi, bicepsi, deltoidi, podlahti, trebušne mišice in ostalo kar vidimo, da se napne ob metu. Če se samo en od sklopov mišic, ki ga je igralec na treningu dan pred tem preobremenil, odzove delček sekunde prepozno, se podre cel met in procent pač pade. Ampak to je povsem normalno za to fazo priprav. Ko bodo končali ta del in začeli z uigravanjem akcij, se bo odstotek zadetih metov (z razdalje) spet dvignil.

Kondicijske priprave še zlasti podrejo met tistim, t.i. priučenim šuterjem, katerih visok odstotek meta je predvsem rezultat velikega števila ponovitev oziroma trdega dela. Imamo pa tudi t.i. rojene šuterje,pa tudi oni rabijo kondicijo. Se spomnim ene tekme med Sunsi in Warriorsi pred leti, ki je bila noro hitra, Rezultat v zadnji četrtini je bil tam 140:140 in sta tako Nash kot Grant Hill v ključnih trenutkih oba zgrešila oba prosta meta, kar se jima skoraj nikoli v karieri ni zgodilo.

Skratka ... utrujenost vpliva na odstotek meta ;)
Shyni
# 08.08.2017 ob 09:06
Zagorac ni material za reprezentanco, in če to kokoškovu ne bo jasno in mu bo dal veliko minutažo, bodo težko kaj nardili na EP
StricaOdZadi
# 08.08.2017 ob 08:14
"Zagorac želi biti del nepozabne generacije, ki bo "nekaj naredila". "

Jst bi bil tudi, pa nisem dovolj dober.

Od njega pa tudi nisem še nič videl. Predvsem, pa nisem zaznal nobene zagnanosti, energije.
Tam po igrišču se vleče in to je to...

Misim, da imamo dosti boljše igralce v Sloveniji...
mile952
# 08.08.2017 ob 21:05
@zarman

# 08.08.2017 ob 16:08


želje: Slovenija je ekipa, ki gre na medaljo. Imamo fantastično kvaliteto in smo s tako ekipo nedvomno favoriti za medaljo.
realnost: Slovenija je ekipa, ki lahko gre na medaljo, vendar v sami ekipi ni za prepoznati takšne kvalitete, ki bi jo lahko uvrščali med favorite za medaljo. Imamo dva nadpovprečna vrhunska igralca, predvsem Dončič je briljanten, Dragič pa bolj neugoden, vendar kljub temu nadpovprečen. Imamo nekaj povprečno vrhunskih igralcev garačev, ki jim kar nekaj manjka do prej omenjenega nivoja, zato morajo zadevo kompenzirati z fanatično borbenostjo in nerezonskimi potezami. V igri ta trenutek ni pričakovati kakšnega velikega premika navzgor. Imamo pa tudi nekaj takšnih, ki lahko pridejo v resno državno reprezentanco samo tam, kjer je nabor vrhunskih igralcev bolj majhen. Se bojim, da smo spet kvalitetno presiromašni za vsaj dva igralca, ki bi lahko predstavljala jekleno jedro ekipe (kot jo je nekoč Smodiš).
To je moje mnenje, upam sicer, da bom na koncu s svojim razmišljanjem izpadel "kekec" in da me bodo naši popolnoma demantirali. Drugače pa se ve, kdor ne skače ni Slovenec. Bomo navijali in se sikirali do konca!


LOL, Dončič briljanten, Dragič pa nadpovprečen, drugi pa očitno za tebe pojma nimajo. Prijatelj, očitno ti o košarki nimaš preveč pojma. Sploh pri poznavanju igralcev. Dragič ni samo neugoden in nadpovprečen, on je najboljši igralec v tej reprezentanci, kjer imaš še najbolj prav, ko trdiš, da je Dončič dragulj. V tem trenutku imamo v reprezentanci vsaj 3 močnejše igralce kot je bil Smodiš.
Veš kdo nam manjka? LBJ in Curry, ups, ta dva pa igrata za Ameiko...
friks
# 08.08.2017 ob 14:15
lprelesn

zakaj potem ne bi igral Nesterović. On je bil še boljši kot Erazem. Al pa kar Slavko Kotnik.

Kdaj boste eni razumeli, da pretekli rezultati na prihajajočem prvenstvu ne pomenijo nič. Če Erazem trenutno ni v formi, če ne zmore pričakovanega tempa in teka po igrišču, potem je izbira povsem razumljiva.

In letos se zagotovo pričakuje več teka kot pretekla leta. Spomnimo se, da je bila prav hitrost igre točka spora med Juretom in Goranom. Kokoškov zagotovo pripravlja modern sistem košarke z veliko teka, ki mu bodo morali slediti tudi visoki igralci. In v tem sistemu mu Zagorac gotovo ustreza. Lahko zniža peterko in odigra z Randolphom pod košem, Lahko zamenja Randolpha, brez da bi padla hitrost.
borchica
# 08.08.2017 ob 13:26
Kdo od vas bo šel na Finsko spodbujati reprezentanco? Se dobimo tam po tekmi in rečemo kako. Napišite, pa vam pošljem moj mobi po zasebnem sporočilu.
rdečinavijač
# 08.08.2017 ob 10:18
Zakak imam občutek da se mal preveč duvajo.
Imeli smo že kar nekaj "nepozabnih" generacij.
tri barve: modra
# 08.08.2017 ob 08:52
Zagorca presojajte po prvenstvu. Prepričan sem, da se mu bo forma vzpenjala, motiv pa pri njem ni vprašanje.
K_ris
# 08.08.2017 ob 13:23
@Papki

Zagorac in Dimec si nista konkurenta, ker Zagorac ne more igrati na petki, Dimec pa ne na štirki.
Poldi
# 08.08.2017 ob 11:37
Zakaj pa Dragič tako striktno napoveduje reprezentančni pokoj po EB? Goran,Zoran,Luka,Čančar,Randolph bi lahko skupaj odigrali še najmanj SP ali OI.
hepimen
# 08.08.2017 ob 11:05
Če imaš 1 in 5 (Dragić in Vidmar), ki igrata pnr, potrebuješ še 2 (Prepelič), 3 (Dončić) in 4 (Zagorac), ki razumejo to akcijo in zraven še zadenejo za tri. Kaj bi tukaj namesto Zagorca počel Lorbek, ne vem točno, ampak menda ja ne bomo igrali na veterana z uničenimi koleni, da se bo šel post up in potem kar počakal v napadu, da se ne bo preveč zmatral pri počasnem teku nazaj - do sredine, ker dlje ne bo prišel.
andrej202
# 08.08.2017 ob 10:44
Če ga bo Kokoškov vzel s sabo, že ve zakaj. Ko ga bo dal notri, bo dovolj samo en zadet met od daleč. S tem naredi prostor bekom. Če bo zgrešil, bo tako ali tako igral minimalno. Temu se reče roleplayer

ne vem ampak načeloma, bi za slednje raje videl nekoga, ki ima 20 let in bo morda še kaj iz njega kot pa veterana ali tudi takih nimamo?
Frfrofnofka
# 08.08.2017 ob 10:42
Zagorac je že v Zagrebu prikazal nič od ničega nič, igra je vedno padla ko je vstopil. In upam, res upam, da bo Kokoškov dal prednost Kosiju, ker Zagorac še za Hopse nemore igrat.
fc11
# 08.08.2017 ob 07:59
hja Zagorac del te reprezentance kot kaze bos, samo kaj lahko od tebe pricakujemo? Prakticno nic, ce nisi mogel dati kosa proti univerzitetni reprezentanci potem dvobim,da bos dal proti "velikim" reprezentancam. Do se daj razen tistih 5 skokov proti čehom ni bilo nic od tebe. Lorbek panje v tistih parih minutah dokazal, da bi bil mogoce celo bol koristen pa ceprav bi igral 5min.
TheBlade
# 08.08.2017 ob 11:58
Fant preslab si za slovensko reprezentanco..
PONOS
# 08.08.2017 ob 10:17
Koga to briga za f...ng najdaljšo Uber vožnjo ki jo lahko vsak kekec preseže...npr iz Lizbone do Vladivostoka.
optimo75
# 08.08.2017 ob 08:16
Mislim, da proti Franciji in Grčiji sploh ne bo stopil na parket, razen če ne bo kdo imel probleme z osebnimi. Razlika v kakovosti med Zagorcem in njihovimi centri je enostavno preeeevelika. Je pa očitno zabetoniran v repki. Sem pa prepričan, da ekipo ne izbira glih Kokoškov, ampak neke brihtne glave na vrhu KZS.
cesnjice
# 08.08.2017 ob 08:10
Kratko in jedrnato. Katastrofa. Ma kaj bo ta v reprezentanci k tapka k petelin glavo pokonc rt nazaj. Kr nekj ne vem kaj vidjo v njem
borchica
# 08.08.2017 ob 13:36
Aja, še kar se tiče pljuvanja po ceni 90 eur za reprezentančni košarkarski dres. grosbasket.com, kjer se ot odvija, nima s KZS nič. Dobil so drese od Adidasa in jih prodajajo. V ozadju je pa res pogodba med KZS in Adidasom, ki daje pravico Adidasu trženja reprezentančnih dresov. Za to so pa dobili drese zastonj.

Uradni navijaški artikli za repko so na strani https://www.stadionshop.com/si/slovenija
/kosarkarska-zveza-slovenije.html na katero vodi tudi link s strani KZS.
friks
# 08.08.2017 ob 13:32
no, borchica,

za tale zadnji zapis pa en velik plus.
hepimen
# 08.08.2017 ob 11:31
če hočeš raztegovat obrambo ne daš v igro Zagorca, ampak prestaviš Muriča ali Čančarja na 4

Saj to se bo tudi zgodilo. Tu se eni bunite, kot da je Zagorac druga opcija v napadu, pravzaprav bo pa doštukaval po par minut na tekmo, mogoče jih bo na kaki tekmi dobil celo 10, če bosta prvi dve postavi uspeli narediti tako razliko, da se nasprotniku ne bo dalo več igrat.

Naj mi en napiše reprezentanco z izjemo ZDA, ki rotira vse igralce...
K_ris
# 08.08.2017 ob 10:41
@MiStri57

samo upam, da res ne bo zraven na prvenstvu, ker bo zasedel mesto veliko boljšim od sebe......

Si lahko konkreten in poveš imena?
nonparel
# 08.08.2017 ob 10:24
A je slovenska košarka že res tako na psu, da se mesec dni pred SP prvenstvu pogovarjamo o tem, kateri košarkaš je manj slab, da bi lahko zaigral na tem SP?
Kokoškov bi že danes moral biti pri težkih odločitvah, ko bi moral izbirati katere košarkaše izbrati za top 12 med najboljšimi košarkaši, ki jih premore Slovenija.
Na priprave je lahko povabljen košarkaš, ki je trenutno že v neki formi, same priprave pa naj bi bile namenjene uigravanju ekipe kot celote, ne pa da na priprave prideš totalno brez forme in potem pričakovati, da se bo tak košarkaš v relativno kratkem času izstrelil v vrhunsko formo za SP.
Bormio
# 08.08.2017 ob 09:26
@DAbears
Oprosti, sploh ne razumem tvojega pisanja. Lahko napišeš še po slovensko? Res ne vem, za kaj gre.
SLOBloodPatriot
# 08.08.2017 ob 08:27
Saj Zagorac je kot oseba verjetno super, vse naj naj, samo na parketu pod koši je pa roko na srce katastrofa blago rečeno.
Ninika5
# 08.08.2017 ob 21:53
@borchica

Super si to napisal. To bi moral RTV objaviti kot prvi komentar pred vsako pripravljalno tekmo. Že po 5 minutah prve tekme proti ruskim študentom sem na tem forumu brala pljuvanje in kritiziranje trenerja, akcij in igralcev. Me je takoj minilo pisat ali brat. To ni edini forum v Sloveniji je pa zame brez dvoma najbolj pljuvalski in trolarski. Spomnim se med lanskimi pripravljalnimi tekmami pred kvalifikacijami, ko so po parih pripravljanih tekmah na veliko pljuval Gorana, ker se je šparal med pripravami. Na tem forumu sem lahko brala, da je naša ekipa brez Gorana boljša kot z njim. No, potem smo na kvalifikacijah lepo videli da je bil Goran zlahka daleč najboljši igralec. Ne samo v naši ekipi, ampak v celih kvalifikacvijah. RTV forum... lol
K_ris
# 08.08.2017 ob 11:57
@rangerno1

Z Muričem na štirici pa res ne dobiš obrambe. Še Zagorac je premalo močan za nasprotne krilne centre, kaj šele Murič. To smo že videli tudi na prejšnjem prvenstvu.
rangerno1
# 08.08.2017 ob 11:15
Vsi govorite o tem, kako ima še čas popravit met v naslednjih 22 dneh. Problem je drugje in sicer da možakar ne igra obrambe, ga ni v skoku, ne zapira, ni nevaren za koš in tudi če popravi met iz razdalje, je kot igralec na položaju 4 povsem ne nevaren za koš od blizu @K_ris, če hočeš raztegovat obrambo ne daš v igro Zagorca, ampak prestaviš Muriča ali Čančarja na 4, tako poleg meta za 3 Zagorca (ki je do seda itakj katastrofalen, met iz igre skupno 1/11 na prvih treh tekmah) dobiš še obrambo, gibčnost in precej več dinamike in hitrost, ki bi naj bila naša vrlina bo besedah Kokoškova, slednji seveda tudi goji takšen slog igre in Zagorac je tudi tukaj PREPOČASEN.
PONOS
# 08.08.2017 ob 10:54
anze82 Jaz tudi žal.pa nimam 206cm in to je ka Slovenski ekipi manjka...višina .
RudeCorona
# 08.08.2017 ob 22:05
"Zdej, al se Dončič špara, al pa bo potem mel brez izjeme šut 100% vsako tekmo, prosto po RudeCorona"

Verjetno se telo 18-letnika malo drugače odzove na iste priprave, kot telo 33-letnika. Mislim, da tudi ne bi pretiraval, če Dončića označim za natural born shooterja. Ker se mi zdi, da je še bolj natančen, če meče oviran oziroma iz neizdelanih pozicij.

Vsekakor je fant neverjeten talent in če boš kvaliteto ostalih igralcev določal na podlagi primerjave z njim, bo velika večina zanič. V bistvu skoraj vsi. :)
pezzinator16
# 08.08.2017 ob 19:21
Newm kaj se razburjate na njega, Kokoškov pač čaka da pride v kokr tok dobro formo. Strokovni kader je ocenil da bo v formi pač bolj koristil repki kot kak drug . Glede nato da so to NBA profesionalci majo najbrz prav...
robnin9
# 08.08.2017 ob 15:17
Ob poškodbi Čančarja so dejali, da igra kot Pippen. Slovenska reprezentanca na nek način posnema Bullse. V tej sestavi potem vloga Air Jordana pripada Dragiću, vloga Kukoča Dončiću. Kdo bi bil lahko Rodman? Seveda to je lahko le Zagorac.
K_ris
# 08.08.2017 ob 14:06
@Iprelesn

Poglej, kje je igral Smodiš ... Ne razumem pa, kaj naj bi o sedanjih sposobnostih povedalo to, kje je nekdo igral pred 3 leti in več.
fc11
# 08.08.2017 ob 10:26
Kosi boljsa izbira kot Zagorac ceprav je se mlad vendar Cancar je tudi pa je, kar naekrat eksplodirov in je tudi konstanten kot,da je ze 5+let v reprezentanci.
Henry
# 08.08.2017 ob 10:12
Zagorac želi biti del nepozabne generacije, ki bo "nekaj naredila"

Tole je že samo po sebi protislovje...
mile952
# 08.08.2017 ob 09:24
Ni mi jasno, zakaj tako kritizirate Zagorca. Če ga bo Kokoškov dal v ekipo, že ve zakaj ga bo dal. V državnem prvenstvu je dobro igral, zato te tri tekme, kjer ni bil pri metu, niti niso bistvene. Resnici na ljubo, niti ostali centri niso v ne vem kako bleščeči formi. Če popravi met in ni nobenega razloga da ga nebi, bo lahko kar pomemben člen v ekipi.
PONOS
# 08.08.2017 ob 09:21
Če daš 19 pik na tekmo v poprečju ne moreš biti trash.Zagorac je boljši izbor kot Lorbek ki 3 leta ni igral....
K_ris
# 08.08.2017 ob 09:09
@rangerno1

Mahkovic je povsem neprimeren za to ekipo. Mi rabimo štirico, ki lahko raztegne obrambo, ne pa nekoga, ki še sam rine pod koš, meta z razdalje pa sploh nima.

Za prikaz vsebine morate omogočiti vtičnike za družbena omrežja (Twitter, Facebook, Scribble, ...), ki uporabljajo piškotke za sledenje uporabnikov.

S pritiskom se strinjate z uporabo piškotkov!