Mateja Erjavca čaka velik izziv. Foto: twitter/SanjaModric
Mateja Erjavca čaka velik izziv. Foto: twitter/SanjaModric
Erjavec novi predsednik košarkarjev

Erjavec je postal edini kandidat, potem ko je sredi tedna dozdajšnji predsednik Košarkarske zveze Slovenije Roman Volčič odstopil od kandidature. Za kandidaturo ga je predlagal KK Pivka, izvoljen pa je bil soglasno.

Nekdanji košarkar Janč, Parkljev in Slovana je univerzitetni diplomirani pravnik in že od leta 2003 uspešen odvetnik z lastno odvetniško pisarno. Predtem je bil strokovni sodelavec Okrožnega sodišča v Ljubljani in sodniški pripravnik na Višjem sodišču v Ljubljani, v zadnjih treh letih pa je kot zunanji pravni strokovnjak sodeloval s podjetjem EP 2013, d. o. o., in s tem pomagal pri organizaciji lanskega EP-ja. Na mestu podpredsednikov, ki si ju je izbral sam in ki ju je prav tako potrdila skupščina, mu bosta pomagala nekdanji kapetan slovenske reprezentance Rašo Nesterović in Gregor Griljc, predstavnik enega izmed pokroviteljev.

"Zvezo sem prevzel v krasni kondiciji in upam, da bo še naprej vse teklo tako, kot je že bilo zastavljeno in kot še bo. Poskušal bom zagotoviti čim več sredstev za organizacijo in popularizacijo slovenske košarke. Zavedam se finančne situacije, v kateri se nahajajo klubi, prav tako pa tudi dejstva, da so oni baza slovenske košarke, in treba jim bo priti nasproti," je po izvolitvi dejal Erjavec.

Delegati so na skupščini KZS-ja sprejeli tudi finančno poročilo, poročilo nadzornega odbora, neodvisnega revizorja ter vseh združenj, organov in komisij KZS-ja za leto 2013, prav tako pa potrdili finančni načrt za leto 2014. Sprejeli so spremembe registracijskega pravilnika in statuta KZS-ja.

Erjavec novi predsednik košarkarjev