Hrvaški prireditelji v Zagrebu pričakujejo velik naval slovenskih navijačev, a vseeno niso tako pohiteli kot Francozi in Latvijci. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Hrvaški prireditelji v Zagrebu pričakujejo velik naval slovenskih navijačev, a vseeno niso tako pohiteli kot Francozi in Latvijci. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Glede na to, da bo evropsko prvenstvo 2015 prvič v zgodovini v štirih državah, bo očitno vsaka imela svoj način prodaje. Tako Francozi za skupinski del v Montpellierju prodajajo vstopnice v svežnju, se pravi dnevne vstopnice oziroma za tri tekme, v Latviji pa bo mogoče kupiti vstopnico za vsako tekmo posebej.

Različne so tudi cene: v Franciji je najcenejši dnevni sveženj 54 evrov, za tekme francoske reprezentance 35 evrov, za druge tekme pa 23. V Rigi bo najcenejša vstopnica 15 evrov.

Za sveženj izločilnih bojev več kot 100 evrov
Kar zadeva sklepno fazo na nogometnem stadionu Pierre Mauroy z zmogljivostjo 26.000 gledalcev, je osem različnih možnosti nakupa vstopnic. Mogoče jih je kupiti samo za osmino finala (najcenejša 45 evrov), enotno vstopnico za četrtfinale, polfinale in tekmi za razvrstitev od petega do osmega mesta oziroma za uvrstitev v kvalifikacije za olimpijske igre 2016 (105 evrov) ali vstopnico za polfinale, kvalifikacije za OI ter finale in tekmo za tretje mesto (140 evrov).

Najcenejša vstopnica za zadnji dan, se pravi za finale in bron, stane 75 evrov in se bo začela prodajati maja 2015, ena tekma osmine finala je vredna 23 evrov, prav tako četrtfinale, polfinala ter kvalifikacije za OI so 33 evrov, tekma za tretje mesto 33 evrov, finale pa 45 evrov.

Na vstopnice za Slovenijo se še čaka
Slovenija je bila na ponedeljkovem žrebu izbrana v skupino D, ki bo igrala v Zagrebu. V njej so še Hrvaška, Grčija, Makedonija, Gruzija in Nizozemska. Evropsko prvenstvo bo od 5. do 20. septembra, prvo tekmo pa bodo izbranci selektorja Jureta Zdovca igrali 5. septembra proti Hrvaški.