Ryan Thompson je blestel v prvi, Halil Kanacević pa v zadnji četrtini. Foto: BoBo
Ryan Thompson je blestel v prvi, Halil Kanacević pa v zadnji četrtini. Foto: BoBo
Gregor Hrovat
Gregor Hrovat je bil eden redkih razpoloženih igralcev pri Olimpiji. Foto: BoBo
Alen Omić in Dalibor Bagarić
Alen Omić in soigralci so imeli veliko težav v prvem delu. Foto: BoBo
Aleš Pipan
Aleš Pipan je bilo zelo jezen na sodniško trojico. Foto: www.alesfevzer.com
Union Olimpija klonila pred Bambergom

Olimpija je v zadnjih tednih v težavah, saj je pred tem nanizala štiri poraze v Ligi ABA. To se je poznalo tudi v uvodnih 30 minutah tekme proti nemškim podprvakom.
Zeleno-beli so zadeli le štiri trojke iz 23 poskusov. Najboljši strelec je bil Halil Kanacević, ki je prispeval 20 točk in 9 skokov.
Izjemen začetek Bamberga
Nemci so začeli sanjsko, Ryan Thompson je zadel dve trojki zapored, eno je dodal še Ryan Duncan (2:13). Ljubljančani so bili brez energije, izgubljali so žoge in bili zelo nenatančni. Thompson je že po petih minutah dosegel kar 10 točk (4:17). Gregor Hrovat in Halil Kanacević sta znižala, po prvi četrtini so gostje vodili za enajst točk (15:26). V uvodnih desetih minutah so gostitelji zgrešili vseh devet poskusov za tri točke.

V drugi četrtini je Hrovat le prekinil črni niz metov izza črte, Alen Omić pa je polagal za delni izid 5:0, v 16. minuti je prednost Bamberga skopnela (24:32). Karsten Tadda je odgovoril s trojko in ob polčasu so zeleno-beli zaostajali za enajst točk (26:37).
Tudi v tretji četrtini brez idej
Iz garderobe so gostitelji znova prišli nerazpoloženi. Bradley Wanamaker je hitro nanizal pet točk, razigral se je še Janis Strelnieks in po 30 minutah so Nemci vodili že s 23 točkami naskoka (35:58).
Odlična igra v zadnji četrtini premalo
V zadnji četrtini so Ljubljančani s serijo 9:0 znižali na 44:60. Marko Marinović je zadel za tri točke, Alen Omić in Kanacević sta zabijala. Trener Bamberga Andrea Trinchieri je vzel minuto odmora po trojki Klemna Prepeliča (izza črte je metal 1/8), ko se je Olimpija šest minut pred koncem nevarno približala (51:61).

Hrovat prejel še drugo tehnično napako

Strelnieks in Thompson sta znova povišala prednost, razigrani Kanacević pa je s trojko še vlil nekaj upanja (55:65). Hrovat je dve minuti pred koncem ob prodoru izgubil žogo (nad njim je bil storjen prekršek) in sodnikom povedal nekaj krepkih, prejel je drugo tehnično napako in bil izključen. Navijači so bili besni na sodnike, ki pa seveda odločitve niso spremenili. V zadnji minuti je Olimpiji še uspelo znižati na šest točk zaostanka, a zmaga Bamberga ni bila ogrožena.
Mahkovic: 'Zamočili' smo na začetku
"Mislim, da smo 'zamočili' na začetku. Igrali smo zelo slabo. Predvsem v napadu nam v prvem polčasu ni steklo, v obrambi se nismo borili. Na koncu smo pokazali nekaj, skoraj ujeli priključek. Takšno predstavo bi morali kazati vse od začetka," je pojasnil Blaž Mahkovic.
Pipan: Vseskozi sem iskal peterko z energijo
"Igralcem sem v garderobi povedal, da če bi igrali čez celotno tekmo kot smo igrali v zadnji četrtini, bi to tekmo zmagali. Pred tekmo smo imeli dogovor, da odigramo na tak način. Vseskozi sem iskal peterko z energijo. Naredili smo preveč napak, slabo smo skakali. Pri visoki prednosti smo začeli igrati našo košarko in zaostanek kmalu zmanjšali," je dodal trener Aleš Pipan.

Trener Bamberga Trinchieri je bil seveda boljše volje, a ni bil popolnoma zadovoljen: "Imeli smo dobro priložnost, da malo bolj dozorimo kot ekipa in postanemo bolj pametni. Zamudili smo to priložnost. Igrali smo čvrsto, solidno, pametno, ampak ne sijajno. Odlično tekmo smo odigrali v nedeljo, pa verjamem, da tako pač vseskozi ne moremo igrati. V četrti četrtini smo prejeli trideset točk in to ni dobro. Dobili pomembno tekmo, ampak nisem zadovoljen, saj bi morali biti bolj pametni in bolj čvrsti mentalno."

Skupina K, 2. del, 1. krog:
UNION OLIMPIJA - BROSE BASKETS BAMBERG
65:71 (15:26, 13:13, 7:19, 30:13)
2.800; Kanacević 20 in 9 skokov, Hrovat 11 in 9 skokov, Omić 10 in 8 skokov, Prepelič 7 (1/8 za tri), Murić 5, Mahkovic in Marinović po 3, Marinelli, Brodnik in Vučetić po 2; Thompson 15, Wanamaker in Harris po 13, Strelnieks 12, Mbakwe 10 in 12 skokov, Tadda in Duncan po 3, Theis 2.

 Met za dve: 18/46; 16/40
 Met za tri:  4/23; 5/14 
Prosti meti: 17/23; 24/29
      Skoki:    44; 38   




BAYERN MÜNCHEN
- DIJON
93:84 (23:20, 31:25, 21:20, 18:19)

Union Olimpija klonila pred Bambergom