Jerome Jordan je bil z 20 točkami prvi strelec tekme. Met iz igre je imel 6/11, zadel pa je 8 od 9 prostih metov. Foto:
Jerome Jordan je bil z 20 točkami prvi strelec tekme. Met iz igre je imel 6/11, zadel pa je 8 od 9 prostih metov. Foto:
Nenad Trajković
Trener Krke Nenad Trajković v zadnji četrtini ni našel odgovora na consko postavitev litovske ekipe. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Slovenski državni prvaki so bili, podobno kot v soboto proti Unionu Olimpiji, večji del tekme boljši nasprotnik, toda v zadnji četrtini so popustili in ob conski postavitvi litovske ekipe več kot šest minut niso znali zadeti, gostje pa so ob razpoloženem Tyresu Riceu (17 točk) z delnim izidom 0:14 to izkoristili. Prvi strelec Krke, ki je zgrešila vseh pet poskusov za tri, je bil Jerome Jordan z 20 točkami.

Džikiću priznanje za lanske dosežke pri Krki
Začelo se je slovesno - s podelitvijo plakete Aleksandru Džikiću, novemu trenerju Lietuvos Rytasa, za najboljšega stratega lanskega leta v slovenskem prvenstvu. Krka je prvič povedla po dveh minutah (9:8). Na začetku je bil razpoložen Smiljan Pavić, ki je hitro dosegel šest točk. Allan Ray je dokazal, da je prava okrepitev. Dobro se je znašel tako na položaju "dvojke" kot na položaju organizatorja igre in do polčasa dosegel šest točk ter zbral tri podaje. Gostje so v prvih 20 minutah slabo metali trojke (2/10), ravnotežje pa je držal Mindaugas Katalinas (12 do polčasa).

Litovci zagrozili z delnim izidom 1:10
"Delajo, kar hočejo," je med minuto odmora grmel trener Lietuvasa Aleksandar Džikić in zahteval pick 'n' roll, Krka pa si je po hitrem protinapadu Zorana Dragiča priborila najvišjo prednost prvega polčasa 28:22. Toda z delnim izidom 1:10 so gostje prevzeli pobudo in prvič v drugi četrtini povedli. Krka je hitro vrnila udarec in z osmimi zaporednimi zadetimi prostimi meti ob odmoru vodila s 37:32. Rezerv je bilo še precej - Jimmy Baxter se ni vpisal med strelce (kriva je bila tudi poškodba palca), Krka ni zadela nobene trojke.
Krka izgubila 22 žog
Po trojki Rašića in košu Seibutisa je Lietuvos Rytas izid izenačil na 45, Krka pa je po šestih zaporednih točkah spet lažje zadihala. Jerome Jordan je še naprej polnil koš, še vedno pa so manjkale točke z razdalje. Skrbelo je tudi veliko število izgubljenih žog (na koncu 22). V zadnji četrtini se Krka ni dobro znašla proti conski obrambi in si je privoščila več kot šestminutni strelski post. Izid je sicer skoraj tri minute vztrajal pri 61:60, toda nato je popustila še domača obramba. Razigral se je Tyrese Rice, gostje pa so po delnem izidu 0:14 naredili dovolj visoko razliko (61:69) za mirno končnico.

EVROPSKI POKAL, skupina F, 1. krog:
KRKA - LIETUVOS RYTAS
65:73 (21:18, 18:17, 20:18, 6:20)
Jordan 20, Ray 14, Pavić 8, Dragić 6, Balažič 5, Rojc in Djurković po 3, Petrov, Murić in Krivec po 2; Rice 19, Katelinas 15.

AZOVMAŠ - LE MANS
79:76 (21:22, 22:21, 25:14, 11:19)