Z odličnimi predstavami v dresu Olimpije je cena Aronu Baynesu na košarkarskem trgu zrasla. Težko ga bo zadržati v Stožicah. Foto: Aleš Fevžer
Z odličnimi predstavami v dresu Olimpije je cena Aronu Baynesu na košarkarskem trgu zrasla. Težko ga bo zadržati v Stožicah. Foto: Aleš Fevžer
Mirza  Begić
V Madridu igralce Uniona Olimpije čaka Mirza Begić. Foto: EPA

Zmaji naslednje leto prvič po 13 sezonah ne bodo imeli zagotovljenega nastopa v Evroligi, zato se lahko zgodi, da bo njihovo slovo od najelitnejšega tekmovanja kar dolgo. Znova si ga lahko zagotovijo s tem, da osvojijo eno izmed prvih dveh mest v Ligi ABA, kjer pa je konkurenca izjemno močna.

Baynesa in Pagea bo težko zadržati
Zato bodo Ljubljančani po koncu Evrolige vse sile usmerili v to tekmovanje, kjer so po 12 krogih na sedmem mestu. Trener Sašo Filipovski se že veseli, da bo imel ob manj potovanjih več časa za treninge in priprave na tekmece, zato tudi v nadaljevanju Lige Aba pričakuje dobre rezultate. Zelo pomemben bo seveda igralski kader, ki ga Filipovski želi ohraniti, čeprav se zaveda, da bo zlasti Arona Baynesa in Dylana Pagea težko zadržal, saj imata oba po dobrih predstavah v Evroligi precej mikavnih ponudb.

V Madrid brez Rannikka, Watersa in Pagea
Union Olimpija bo v Španijo verjetno odpotovala le z desetimi igralci; manjkali bodo tujci Temmu Rannikko, Dominic Waters in Page. "Čaka nas težka tekma, saj je Real Madrid odlična ekipa z izjemno hitrimi in atletskimi posamezniki, ki se bodo zagotovo borili za vrh Evrolige. Na tej tekmi se želimo čim več naučiti. Igrati moramo čvrsto obrambo in s čim manj nihanji ter se pokazati v čim boljši luči. Verjetno ne bomo v polni postavi, saj nas še vedno pestijo poškodbe in bolezni," pravi trener Sašo Filipovski. Zmajem so zadnje tri tekme na obraz privabile optimizem, saj so po dramatičnih končnicah zapored padli Cibona, Široki Brijeg in Himki.

Begić med najboljšimi blokerji Evrolige
Na prvi tekmi v Ljubljani je Real Madrid zmagal s trinajstimi točkami prednosti in tako medsebojno razmerje zmag in porazov obrnili sebi v prid na 4-3. Za obe ekipi bo tekma zgolj formalnega značaja, slovenski reprezentant v dresu kraljevskega kluba Mirza Begić pa se lahko na tej tekmi vpiše v zgodovino Evrolige, saj potrebuje le še eno blokado za preboj med najboljših deset košarkarjev v tem elementu igre. Zdaj si Begić s 101 blokado deli dvanajsto mesto z reprezentančnim kolegom Erazmom Lorbkom.

EVROLIGA (M)
SKUPINA A, 10., zadnji krog

Četrtek ob 18.00:
FENERBAHČE ÜLKER - MAPOORO CANTU

HIMKI MOSKVA - PANATHINAIKOS

Ob 20.45:
REAL MADRID - UNION OLIMPIJA

Draper       181   Rupnik       185  
Fernandez    196   Prepelič     191  
Pocius       196   Blažič       196  
Suarez       202   Salin        192  
Reyes        204   Murić        200  
Mirotić      208   Baynes       208  
Rodriguez    189   Bubnić       205  
Hettsheimeir 208   Močnik       178  
Begić        216   Sulejmanović 204  
Carroll      188   Omić         215  
Llull        190                     
Slaughter    204                     
                                     
Trener: Laso       Trener: Filipovski
Lestvica:                        
REAL MADRID *       9  6 3 +63 15
PANATHINAIKOS *     9  6 3 +13 15
HIMKI MOSKVA *      9  5 4   0 14
FENERBAHČE ÜLKER    9  4 5  -5 13
MAPOORO CANTU       9  3 6 -14 12
UNION OLIMPIJA      9  3 6 -57 12
       * - uvrščeni v drugi del