Legenda Brownsov Jim Brown je predal pokal Larryja O'Briena v roke LeBrona Jamesa. Foto: Reuters
Legenda Brownsov Jim Brown je predal pokal Larryja O'Briena v roke LeBrona Jamesa. Foto: Reuters
V Clevelandu veličastna parada

Vse od leta 1964 je Cleveland čakal na naslov v ameriških profesionalnih športih, pred 42 leti so Brownsi zmagali v Ligi NFL.
Z luksuznimi avtomobili so prevozili le 1,3 milje, a so za pot potrebovali kar štiri ure. Gneča je bila nepopisna, najbolj zagrizeni navijači so že ponoči prišli na najboljša mesta.

Izjemen preobrat v finalu
Cavaliersi so v nedeljo na sedmi tekmi finala Lige NBA v Oaklandu premagali Golden State (89:93) in dobili serijo s 4:3 v zmagah, potem ko so Warriorsi vodili s 3:1 v zmagah. Izbranci Tyronna Lueja so postali prva ekipa, ki se je vrnila po zaostanku z 1:3 v finalu.

"Bojim se, da se bom zbudil in bo znova na sporedu četrta tekma finala. Vse skupaj je kar malce neresnično. Ničesar ne bi dosegel brez teh navijačev. Kar pripravite se na naslednjo sezono," je pojasnil najkoristnejši igralec finala James, ki se je vrnil v Cleveland in izpolnil obljubo. V finalni seriji je v povprečju prispeval 29,7 točke, 11,3 skoka in 8,9 podaje.
Na velikem odru je imel James kar 15-minutni govor, kjer je pohvalil vsakega soigralca posebej.

Smith brez majice na paradi
J. R. Smith
, ki je v nedeljo na novinarski konferenci točil solze, je brez majice navduševal številne navijačice. Kevin Love je prišel s pasom za naslov prvaka v wrestlingu, njegov idol je Stone Cold Steve Austin.

Jim Brown, ki je leta 1964 z Brownsi osvojil naslov v Ligi NFL, je predal pokal v roke Jamesa ob velikem navdušenju nepopisne množice.






V Clevelandu veličastna parada