Goran Dragić v Ligi NBA igra od leta 2008. Foto: Reuters
Goran Dragić v Ligi NBA igra od leta 2008. Foto: Reuters
Anthony Davis (New Orleans Pelicans)
Anthony Davis bo za pet let v New Orleansu prejel neverjetnih 145 milijonov dolarjev. Foto: Reuters

Že prejšnji teden so onkraj luže poročali, da bo "Gogi" za petletno zvestobo Miamiju nagrajen s pogodbo, vredno od 90 do 100 milijonov ameriških dolarjev.

Časnik Miami Herald je med drugim poročal, da so lahko drugi klubi, ki so si želeli Ljubljančana pripeljati v svoje vrste, ponudili največ štiriletno pogodbo v vrednosti 81 milijonov dolarjev.

Za Miami odigral 26 tekem
Miami je sicer Dragićev tretji klub v Ligi NBA. Predtem je igral za Phoenix in za Houston. Najbolj je blestel v dresu Sunsov, za katere je igral med letoma 2008 in 2011 ter 2012 in 2015. V zadnjih dveh sezonah v Arizoni je bil glavni nosilec igre, a ni bil zadovoljen s položajem na parketu. Čeprav se mu minutaža ni zmanjšala, je veliko časa preigral na položaju dve in igral brez žoge, kar mu kot organizatorju igre ni ustrezalo, zato je zahteval menjavo. Za Miami je v drugi polovici prejšnje sezone dosegal po 16,6 točke in 5,3 podaje na tekmo. Iz igre je metal 50,1-odstotno, odigral je 26 tekem.

Košarkarski poznavalci po sklenjenem dogovoru z Goranom Dragićem, ki bo podpisal 'najtežjo' pogodbo za katerega koli slovenskega športnika do zdaj, pričakujejo, da se bodo v Miamiju zdaj hitro dogovorili glede nove pogodbe tudi z zvezdnikom in ikono ekipe, Dwyanom Wadom, ki naj bi si želel triletno pogodbo, vredno 45 milijonov dolarjev.

Davisu neverjetna pogodba!
Anthony Davis bo podaljšal sodelovanje z New Orleans Pelicansi, podpisal bo trenutno najdonosnejšo pogodbo v Ligi NBA - pelikani bodo za pet let odšteli neverjetnih 145 milijonov dolarjev. Tyson Chandler se iz Dallasa seli v Phoenix. Podpisal bo štiriletno pogodbo, vredno 52 milijonov dolarjev. Brandon Knight ostaja pri Sunsih, za petletno zvestobo bo prejel 70 milijonov zelencev. Jimmy Butler ostaja v Chicagu (5 let, 90 milijonov), Mike Dunleavy bo za tri leta prejel 15 milijonov.

Love bo ostal v Clevelandu
Kevin Love bo ostal v Clevelandu, kjer bo v petih letih zaslužil 110 milijonov dolarjev. Cavaliersi so v sklepnih pogovorih tudi s Tristanom Thompsonom, na mizi je ponudba za pet let in 80 milijonov. San Antonio je v Atlanto poslal Tiaga Splitterja, s tem je pridobil 8,5 milijona dolarjev pri 'salary capu' in bodo lahko ponudili maksimalno pogodbo LaMarcusu Aldridgeu. DeMarre Carroll bo odšel iz Atlante v Toronto. Podpisal bo štiriletno pogodbo za 60 milijonov.