Gašper Potočnik je nasledil Memija Bečirovića. Foto: www.alesfevzer.com
Gašper Potočnik je nasledil Memija Bečirovića. Foto: www.alesfevzer.com

Potočnik je bil v zadnjih dveh sezonah vodja mladinskega pogona Uniona Olimpije, v tej sezoni pa tudi glavni trener LTH Castings Škofja Loka, kjer je leta 2003 tudi začel trenirati člansko moštvo. V Škofji Loki je bil do leta 2008, potem pa je bil tri leta pomočnik pri Unionu Olimpiji.

V sezoni 2010/11 se je vrnil v Škofjo Loko, potem pa je prevzel Elektro iz Šoštanja. V sezoni 2012/13 je bil pomočnik trenerja pri Krki.

Že dolga leta sodeluje tudi v slovenskih košarkarskih reprezentancah. Od 2011 dalje je del članske reprezentance Slovenije. Kot pomočnik trenerja Božidarja Maljkovića je sodeloval na dveh Eurobasketih (Litva 2011 in Slovenija 2013). Od svetovnega prvenstva 2014 v Španiji dalje pa v slovenski reprezentanci asistira selektorju Juretu Zdovcu. Gašper Potočnik bo tudi pomočnik trenerja v slovenski reprezentanci na Eurobasketu 2015.

"Zavedam se, da je pred klubom zahtevno obdobje, pred nami pa odgovorna naloga, za katero pa verjamem, da jo skupaj s sodelavci ob pravi strategiji in veliki meri potrpljenja lahko v doglednem času dobro izpolnimo. Naredil bom vse, kar bo v moji moči, da v okviru finančnih zmožnosti sestavimo kar se le da dober igralski in strokovni mozaik ter tako postavimo dobre temelje, ki bodo osnova za trdo delo in dokazovanja željno ekipo," je povedal Potočnik.

"V danem položaju se je Gašper Potočnik ponujal kot najboljša rešitev za prevzem funkcije članskega trenerja ekipe, ki želi imeti mlado in domače jedro. Odlični rezultati dela v mladinskih selekcijah, izkušnje v članskih kolektivih slovenskih klubov in članski reprezentanci ter predanost Unionu Olimpiji je le nekaj najbolj bistvenih elementov. Ob jasni podpori naših pokroviteljev smo kolektiv za prihodnjo sezono začeli graditi pri članskem trenerju. V prihodnjem obdobju bo znan tudi preostali del strokovnega štaba tako članske kot tudi mladinskih selekcij, nato pa se bomo lotili igralskega kadra. Gradili bomo na podlagi stroke, ki bo lahko sledila razvojnim ciljem in delovala strogo v okvirih finančnih zmožnosti," je povedal direktor kluba Matevž Zupančič.