Pri Sloveniji je znova blestel Miha Zupan. Foto: MMC RTV SLO
Pri Sloveniji je znova blestel Miha Zupan. Foto: MMC RTV SLO

Slovenci so že na začetku srečanja povedli in prvo četrtino dobili s tremi točkami prednosti. Višjo prednost so si do polčasa nabrali predvsem z uspešnimi meti za dve točki in ga dobili s 15 točkami razlike (48:33).

Slovenija je v nadaljevanju ves čas narekovala ritem igre. Z uspešnimi napadi so držali prednost desetih točk skozi vso tretjo četrtino, končali pa so jo z rezultatom 63:52. Pri aktualnih evropskih prvakih sta se v zadnji četrtini razigrala Perić in Zupan, ki sta z atraktivno zaključenimi protinapadi pridobila Sloveniji najvišje vodstvo na tekmi. Slovenci so danes pokazali pravo igro in debitante na letošnji olimpijadi povsem nadigrali. Najvišja prednost na tekmi je bila 23 točk.

Najboljši strelec na slovenski strani je bil znova odlični Miha Zupan, ki mu je ponovno uspel dvojni dvojček (22 točk in 12 skokov). Aleksandar Perić je prispeval 18 točk.

Saša Lukić je po tekmi dejal, da so se trudili po najboljših močeh, žal pa medalje niso osvojili. Največja težava še vedno ostaja neurejen status gluhih športnikov, ki za svoje dosežke ne prejmejo nobenih nagrad, za nastop na prvenstvu vzamejo dopust, trenirajo pa v popoldanskem času. V kolikor bi imeli status in finančne prihodke urejene, bi se lahko profesionalno posvetili športu, predvsem pa promociji Slovenije.

Ti. Gr.