Goran Dragić je odlično igral na EP-ju v košarki, kjer je bil četrti strelec turnirja. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Goran Dragić je odlično igral na EP-ju v košarki, kjer je bil četrti strelec turnirja. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Goan Dragić, Deron Williams, Paul Pierce
Starejši izmed bratov Dragić dobro igra tudi v dresu Phoenixa. Foto: Reuters

Motor slovenske izbrane vrste je odlično igral na letošnjem evropskem prvenstvu v košarki, kjer je Slovenija osvojila peto mesto, Ljubljančan pa je bil izbran tudi v peterko turnirja. 27-letni organizator igre blesti tudi v Ligi NBA, kjer je glavni nosilec igre Phoenix Sunsov.

Za Gorana lahko glasujete na tej povezavi. Glas lahko oddate enkrat na dan. Trenutno najboljši slovenski košarkar je tudi med kandidati za nastop na tekmi Lige NBA All Star. Zanj lahko glasujete tukaj.

Letos je vse v znamenju košarkarjev, ki so blesteli na evropskem prvenstvu. Poleg Dragića so kandidati še najkoristnejši igralec (MVP) turnirja in član San Antonio Spursov Tony Parker, ki je tudi glavni kandidat za zmago, MVP Evrolige in košarkar Olympiacosa Grk Vassilis Spanoulis, odlični finski branilec Himkija Petteri Koponen, center Orlando Magicov in Črne gore Nikola Vučević, center CSKA-ja Srb Nenad Krstić, organizator igre Litve in Lokomotiv Kubana Mantas Kalnietis, center španske izbrane vrste ter Memphis Grizzliesov Marc Gasol, italijansko krilo Detroit Pistonsov Luigi Datome in košarkar Fenerbahčeja Hrvat Bojan Bogdanović.

Lani je naziv prejel Andrej Kirilenko, ki je bil najboljši tudi leta 2007, v letih 2005 in 2011 je nagrado prejel Dirk Nowitzki, 2006 je pripadla Theu Papaloukasu, v letih 2008 in 2009 Pauu Gasolu, pred tremi leti pa je nagrado dobil Miloš Teodosić.