Giannis Antetokounmpo velja za enega izmed najboljših mladih košarkarjev v Ligi NBA. Foto: EPA
Giannis Antetokounmpo velja za enega izmed najboljših mladih košarkarjev v Ligi NBA. Foto: EPA

Zvezdnik Milwaukee Bucksov je odločitev sporočil prek družbenih omrežij. "Na evropskem prvenstvu ne bom mogel igrati. Ves čas sem treniral na silo. Skušal sem se preslepiti in sem kljuboval bolečini, upajoč, da bom pripravljen do začetka prvenstva. Moja volja je vplivala na presojo, toda na zdravniških pregledih, ki sem jih opravil pod očesom osebja iz Milwaukeeja tu na Kitajskem, je prišel čas za resnico," je v uvodu zapisal Antetokounmpo.

"To je daleč največje razočaranje, ki sem ga občutil v svoji karieri. Svojim soigralcem želim najboljše iz vsega srca. Grška reprezentanca je moja najljubša ekipa in v prihodnosti bom skušal s svojimi soigralci osrečiti grške navijače," je med drugim še zapisal 211 centimetrov visoki 22-letnik, ki je imel v prejšnji sezoni v Ligi NBA povprečje 24,8 točke in 9,5 skoka na tekmo.
Takoj po odpovedi se je oglasila tudi grška zveza, ki Milwaukee obtožuje zarote. "Gre za organiziran in dobro odmerjen načrt, ki se je nakazoval že od začetka priprav. Športnik je bil potisnjen v težak položaj, tako da je moral sodelovanje odpovedati," so med drugim zapisali pri grški zvezi.

Grčija bo v skupinskem delu evropskega prvenstva tudi nasprotnik Slovenije.