Damir Grgić se je odločil za pomladitev reprezentance. Foto: www.alesfevzer.com
Damir Grgić se je odločil za pomladitev reprezentance. Foto: www.alesfevzer.com

Slovenija bo 11. novembra v Oradei igrala proti Romuniji, 15. novembra pa v Celju proti Finski. V skupini E kvalifikacij za evropsko prvenstvo, ki bo leta 2019 v Srbiji in Latviji, je še reprezentanca Francije. V kvalifikacije skupaj vstopa 32 reprezentanc, ki se bodo potegovale za 14 mest, ki vodijo na evropsko prvenstvo.

Selektor Grgić se je odločil za pomladitev reprezentance. Reprezentančno pot so končale kapetanka Maja Erkić, Sandra Piršič in Živa Zdolšek, v slovenskem dresu pa jih bodo v prvem ciklu kvalifikacij nadomestile nosilke srebrnih medalj z evropskega prvenstva do 20 let Zala Friškovec, Aleksandra Krošelj in Maruša Seničar.

"Tako kot sem napovedal že na novinarski konferenci, smo se odločili za pomladitev reprezentance. Na seznamu je dvanajst košarkaric, ki si v tem trenutku najbolj zaslužijo vpoklic v izbrano vrsto. V člansko reprezentanco bo vključenih nekaj mladih, perspektivnih košarkaric, ki so letos poleti osvojile srebrno medaljo na evropskem prvenstvu do 20 let. V prvem ciklu nas čakata dve zelo zahtevni tekmi. Želim si, da ostanemo skromni, kot smo bili do zdaj. Pomembno bo, da se vzpostavi dobro ozračje," je dejal Grgić.

Reprezentanca se bo zbrala v ponedeljek, 6. novembra, in prve tri dni trenirala v Laškem in Celju.

Grgićev seznam:
- branilke: Rebeka Abramovič (Triglav), Nika Barić (Jekaterinburg), Zala Friškovec (Cinkarna Celje), Aleksandra Krošelj (Cinkarna Celje), Annamaria Prezelj (Gorzow Wielkopolsk), Teja Oblak (KSC Szekszard);

- krila:
Tina Jakovina (PINKK Pecsi), Larisa Ocvirk (Cinkarna Celje), Maruša Seničar (Triglav);

- centri:
Shante Marie Evans (Girona), Eva Lisec (Familia Schio), Tina Trebec (Fribourg)