Helios je v polfinalu državnega prvenstva krepko namučil Union Olimpijo. Foto: Aleš Fevžer
Helios je v polfinalu državnega prvenstva krepko namučil Union Olimpijo. Foto: Aleš Fevžer
Sagadin zapušča obubožani Helios

Svojo odločitev so že sporočili vodstvu lige. Kdo bo zapolnil mesto Domžalčanov, še ni znano.

"Vzrok je predvsem plačljivo posebno povabilo. To se je poklopilo tudi s prelastninjenjem našega glavnega sponzorja. Če seštejemo vse skupaj, se to, da bi nekomu dali denar, ne pa v ekipo, pač ne izide," je pojasnil direktor Lado Gorjan. Za t. i. wild card bi morali Domžalčani plačati 150.000 evrov.

"Mi bomo v novi sezoni stopili korak nazaj, sestavili bomo solidno slovensko ekipo, ki bo še vedno temeljila na mladih igralcih, in poskusili zdržati še z nižjim proračunom. Potem pa si želimo čez sezono ali dve vrniti na stare tire z miselnostjo po vključitvi v Ligo Aba. Trenutno pa kaže, da kakšnega resnega proračuna ne moremo sestaviti, zato tudi takšna odločitev," je še povedal Gorjan.

Poslavlja se tudi trener Zmago Sagadin. "Zmago je končal triletno pogodbo. Njega zanima bolj resen projekt. V Ligi Aba bi še mogoče sodeloval z nami, slovenska liga oziroma mi, takšni kot smo zdaj, pa ga ne zanimamo," je povedal Gorjan.

Slovenija je imela za prihodnjo sezono pravico do nastopa treh ekip v jadranski ligi, ki sta jih
v letošnji sezoni priigrala Krka in Union Olimpija. Tako bodo v tem tekmovanju spet igrali le Novomeščani in Ljubljančani.

Sagadin zapušča obubožani Helios