Velimir Perasović je pred kratkim prevzel še Laboral Kutxo. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Velimir Perasović je pred kratkim prevzel še Laboral Kutxo. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Slovenijo, je objavil seznam kandidatov, na katerem so vsi najboljši hrvaški košarkarji.

Perasović, nekoč izvrstni ostrostrelec in tudi reprezentančni soigralec slovenskega selektorja Jureta Zdovca, je na seznam uvrstil kar 24 igralcev. Med njimi so vsi najboljši košarkarji, na čelu z dvema iz Lige NBA, Bojanom Bogdanovićem in Damjanom Rudežem, izvrstnim centrom Barcelone Antejem Tomićem, ter izjemno nadarjenima mladeničema Dariem Šarićem in Mariem Hezonjo. Naturaliziran košarkar je Olympiacosov Oliver Lafayette, presenečenje na seznamu pa je Duje Dukan, sin oglednika Bullsov Ivice, ki igra na univerzi Wisconsin.

Na seznamu ni poškodovanih Marka Tomasa in Marka Popovića, ki sta bila v Perasovićevem načrtu, selektor pa ni želel komentirati, zakaj med kandidate ni uvrstil dveh izkušenih, Damirja Markote in Lukše Andrića.

Perasović bo košarkarje zbral 10. julija
Hrvaška od Eurobasketa, na katerem bo branila četrto mesto iz Ljubljane, veliko pričakuje. Priprave bodo sicer Perasovićevi varovanci začeli 10. julija, del igralcev pa se bo pridružil na začetku avgusta. Pripravljali se bodo v Zagrebu, Svetem Martinu in Slavonskem Brodu. Odigrali bodo tudi turnirja v Nemčiji in Litvi, preostala srečanja pa bodo igrali doma. Pomerili se bodo z Novo Zelandijo, Bosno in Hercegovino, Nemčijo, Turčijo, Litvo, Estonijo in Izraelom.

Na seznamu so Bojan Bogdanović (Brooklyn Nets), Mario Hezonja (Barcelona), Dario Šarić (Anadolu Efes), Ante Tomić (Barcelona), Tomislav Zubčić (Cedevita), Luka Žorić (Fenerbahče), Damjan Rudež (Indiana Pacers), Krunoslav Simon (Lokomotiva Kuban), Roko Ukić (Cedevita), Oliver Lafayette (Olympiacos), Rok Stipčević (Virtus Roma), Luka Babić (Cedevita), Fran Pilepić (Cedevita), Toni Katić (Široki), Ivan Ramljak (Cedevita), Marko Ramljak (Zadar), Ivan Siriščević (Cibona), Marko Arapović (Cedevita), Stanko Barać (Cedevita), Miro Bilan (Cedevita), Duje Dukan (Univerza Wisconsin), Hrvoje Perić (Reyer Venezia), Leon Radošević (Alba Berlin), Josip Sobin (Zadar).