V Ligi NBA je Glen Davis odigral 610 tekem in v povprečju dosegal osem točk na tekmo. Foto: Reuters
V Ligi NBA je Glen Davis odigral 610 tekem in v povprečju dosegal osem točk na tekmo. Foto: Reuters

Ameriški košarkar, ki je leta 2008 z Boston Celtics osvojil šampionski prstan, je po le enem treningu z ekipo zapustil dalmatinsko moštvo. Medtem ko je odgovornost za ekspresno slovo vodstvo kluba pripisalo igralcu, ki naj bi imel nerealne zahteve, želel je več denarja, kot je bilo dogovorjeno, med drugim je imel tudi težave z dvema treningoma dnevno, pa se je Davis z videosporočilom na družbenih omrežjih opravičil najzvestejšim navijačem, skupini Tornado, ki mu je ob prihodu pripravila prisrčno dobrodošlico, in povedal svoje videnje zgodbe. Oster je bil do klubske uprave in predvsem do Slovenca na zadrski klopi, Aleša Pipana.

"Opravičujem se navijačem, skupini Tornado, ker je prišlo do nesporazuma. Razlog, da se je tako razpletlo, je, da ima klub veliko notranjih težav. Organizacija je 'drek'. Trener ne mara svojih igralcev. Ves čas vpije nanje in se pritožuje. Ne želim delovati v takem okolju in obenem ne biti plačan. Vem, kakšen igralec sem. Res mi je žal, da se je tako izšlo. Želel sem si igrati. Potrebujete novega trenerja, saj ta z igralci ravna kot z drekom. Nihče ne želi igrati zanj," je dejal Davis.

Prihod "Big Babyja" je v Zadru dvignil veliko prahu. Ko je prispel, so ga pričakali člani skupine Tornado in vzklikali, da bodo zdaj postali prvaki. No, po le dveh dneh se je njegova epizoda v mestu Kreša Ćosića končala. 206 centimetrov visoki in čez 130 kilogramov težki robustni košarkar že dolgo ni igral na najvišji ravni. V NBA-ju je zadnjo tekmo odigral pred tremi leti, ko je bil član Los Angeles Clippers, pred tem je igral tri sezone še za Orlando in štiri za Boston, s katerim je postal prvak. Nazadnje je sicer sodeloval v tekmovanju BIG3, kjer se igra košarka 3 na 3.