Jadranska liga
Direktor Petrola Olimpije Roman Lisac in predsednik Tomaž Berločnik s predstavami in rezultati zmajev ne moreta biti zadovoljna. Foto: www.alesfevzer.com
Lisac je napovedal spremembe, ki bodo znane v nekaj dneh. Foto: www.alesfevzer.com
Lisac je poudaril, da je v interesu Olimpije, da mladi košarkarji, ki so prišli letos in imajo vsi dolgoletne pogodbe, igrajo, a ni nikoli naročil trenerjem, koliko naj kdo igra, ali kogar koli forsiral. V interesu kluba želi, da igrajo, se razvijejo in kasneje prodajo naprej, za kar bo klub dobil odškodnino. Foto: www.alesfevzer.com
19-letni Jusuf Sanon je bil poleti izbran na naboru Lige NBA, kjer ga je kot 44. draftiral Washington. Foto: www.alesfevzer.com
Kaknšna bo odločitev glede glavnega trenerja Zorana Martića, še ni jasno. Foto: www.alesfevzer.com
V Ligi prvakov so zmaji na šestih tekmah zmagali le enkrat, ko so bili v gosteh boljši od Oostendeja. Foto: www.alesfevzer.com
V ligi ABA ima Olimpija dve zmagi in pet, od tega štiri zapored, porazov. Premagala je Mornar in Zadar. Foto: www.alesfevzer.com
VIDEO
Lapornik: V zadnji četrti...

Dodaj v

Lisac (v kratkem) napovedal spremembe: Ničesar ne izključujemo

Tudi Maccabi ni zmogel treh tekmovanj
16. november 2018 ob 09:15
Ljubljana - MMC RTV SLO

Po petih zaporednih porazih in na splošno zelo slabih predstavah je direktor košarkarjev Petrola Olimpije Roman Lisac uvidel, da so potrebne spremembe. Do njih bo, kot je zatrdil, tudi prišlo.

Z novim generalnim sponzorjem in novim klubskim vodstvom so v zmajevem gnezdu, kjer je po dolgem času finančni položaj stabilen in so razmere v klubu urejene, ambicije močno narasle, a se želje in poletne napovedi v prvem mesecu in pol sezone niso odrazile na parketu, kjer je slika zelo klavrna. V obeh mednarodnih tekmovanjih so Ljubljančani za zdaj nekonkurenčni in so na 13 tekmah vknjižili vsega tri zmage. Trenutno so v nizu petih porazov, pozitiven izkupiček pa imajo le v državnem prvenstvu, kjer so si tudi privoščili dva visoka – proti Krki v uvodnem in Šenčurju v zadnjem krogu.

Lisac: Martić je izgorel
Problem niso le rezultati, ampak predvsem igra. V napadu je videti brez sistema, vse preveč je individualnih akcij, čeprav prave individualne kakovosti večina posameznikov nima. Slaba obramba, ki redno prejema tudi več kot 90 točk, in nekakšna brezvoljnost košarkarjev bodeta v oči. Izgubljen skok je stalnica. Vsak primanjkljaj kakovosti se da vsaj delno nadomestiti z borbenostjo in nepopustljivostjo, kar pa očitno trenutno zmajem, ki tega imena na parketu definitivno ne opravičujejo, primanjkuje. Iz dneva v dan oziroma iz tekme v tekmo, ki si sledijo v natrpanem urniku, se vse vrti v začaranem krogu, napredka pa ni videti.

Najmočnejši klubi Ljubljano zapuščajo z zmagami z dvomestnimi številkami, večkrat razlika tudi naraste prek 20 ali celo 30 točk, kot je proti Virtusu. Torej je razkorak med mesti, na katerih bi morala glede na napovedi vodstva pred sezono biti Olimpija, ali se vsaj boriti zanje, in kjer se trenutno giblje, ogromen. V najtežjih časih, ko je bilo finančno stanje precej slabše, je bila Olimpija videti bolje, vsaj pristop je bil boljši. Plače so redne tako kot lani, a je ekipa precej dražja, igra pa obratnosorazmerno slabša.

Del odgovornosti zagotovo nosi trener, vsaj za prikazano na terenu. "Trener Martić je izgorel. Izčrpali smo ga. Kaj in kako naprej, se bomo v kratkem dogovorili," je dejal Lisac. Martić je predvsem v Ligi prvakov večkrat potarnal, da preprosto nima ekipe, ki bi se lahko zoperstavila fizično močnejšim nasprotnikom, proti katerim ne najdejo odgovora. Hkrati je izpostavil naporen ritem treh tekmovanj, zaradi česar s treningi ne morejo popravljati stvari, ki ne funkcionirajo, na drugi strani pa imajo nasprotniki dovolj časa za pripravo. Tako je priprava na tekmece površna. Glede na (objektivne) razloge, ki jih je naštel, je po Neptunasu na vprašanje, ali so potem cilji za drugi del Lige prvakov, kar je postavilo vodstvo kluba, previsoki, odgovoril, da so s takim razporedom verjetno res. Tudi v ligi ABA so s trenutnim izkupičkom cilji nedosegljivi.

Tudi Maccabi ni zmogel treh tekmovanj
Kar nekajkrat je bilo na zadnjih tekmah od strokovnega štaba slišati navodila, naj košarkarji naredijo osebno napako, pa je niso, kar dokazuje, da komunikacija ni prava. A glavni problem je večkrat zapisana anemičnost na parketu, ko na primer mlada ekipa, ki naj bi po napovedih vodstva kluba "letela po igrišču" in bi jo moralo "razganjati od energije", pri zaostanku več kot 20 točk proti Crveni zvezdi kot vkopana nezainteresirano opazuje izkušenega 30-letnega Filipa Čovića, ki se požrtvovalno vrže za žogo pri že zdavnaj dobljeni tekmi. "To me od vsega najbolj moti," je bil Martićev komentar na ta očitek.

Če se išče objektivne razloge za slabe rezultate, je to naporen urnik treh tekmovanj. Res je, da Olimpiji ni treba igrati Lige prvakov, a Slovenija preprosto mora ohranjati stik z mednarodno košarko, kajti zmaji so edini predstavniki v Evropi. Res pa je tudi, da si z razprodajo ugleda tu ne delajo usluge. Bolj nesmiselno je sodelovanje v državnem prvenstvu. Slovenska liga je pomembna, a ne s takim sistemom. Za najmočnejše klube redni del ne pomeni ničesar. Edino pomembna je kvalifikacija naprej, nato pa se rezultati izbrišejo. Nepošteno je tudi do tistih pri dnu, za katere izidi štejejo, saj lahko nekateri odigrajo tekmo proti popolni zasedbi enega izmed favoritov, proti drugim pa kakšen izmed favoritov varčuje z močmi. Kašen je tu smisel? Tu se mora nekaj spremeniti, kajti na ta način nedvomno liga izgublja veljavo, glede na obisk tekem pa je jasno, da je za gledalce nezanimiva.

Da je preprosto igranje na treh frontah, kar dela Olimpija že tretje leto in so vsakič iste težave, nemogoče, je v preteklosti potrdil tudi velikan Maccabi, pa ima šestkratni evropski prvak seveda neprimerljiv proračun z ljubljanskim. V izogib težavam so se v zmajevem gnezdu pred sezono odločili, da razširijo igralski kader, kar se ni izkazalo za posrečeno potezo. Imajo skoraj 20 košarkarjev, a med njimi ni nosilcev igre, ki bi bili dovolj kakovostni oziroma bi lahko konstantno igrali dobro ter v ključnih trenutkih bili tisti, na katere bi se lahko moštvo zaneslo. Nasičenost s tekmovanji in seveda v prvi vrsti s porazi se odraža tudi v obisku Stožic, ki je vse manjši, nazadnje na tekmi Lige prvakov proti Bayreuthu je bilo gledalcev le nekaj sto.

Širina kadra ni dovolj
"Pričakovali smo, da bo povečana ekipa dovolj za solidno igranje v teh treh tekmovanj. Definitivno smo ugotovili, da je bila to napaka in da ena ekipa ne more igrati v treh ligah, kar je že
za eno trenersko ekipo zelo težko voditi. Zdaj bomo nekako poskušali spremeniti koncept in porazdeliti naloge. Moramo se še usesti in dogovoriti, ampak mislim, da je neka taka vizija, da postane državno prvenstvo v prvem delu kot nekakšna kvalifikacijska liga za moštvo v ligi ABA in Evropi. Olimpija je bila že lani v drugem delu, ko je imela le še dve tekmovanji, videti povsem drugače," je o sestavi ekipe dejal Lisac.

Direktor je na izvršnem odboru KZS-ja nagovoril sodelujoče, da so preprosto potrebne spremembe, če slovenski klubi želijo biti konkurenčni v Evropi. Trenutno namreč niso niti na Jadranu: "Na izvršnem odboru sem potarnal in dal ostalim v razmislek, da bi prišli do skupnega imenovalca in se skušali dogovoriti z združenjem prvoligašev. Ko sem to že poskušal, sem dobil očitke, zakaj igrate Evropo, zakaj igrate ligo ABA in ne le slovenske. Mislim, da to ni pravo razmišljanje. Upam, da so razumeli sporočilo in da so rezultati odraz tega. Dogovorili smo se, da bomo vsi do naslednjega odbora razmislili, večina članov pa se je strinjala z mano."

"Iz spoštovanja do slovenske košarke ne bežimo od državnega prvenstva in ga kot slovenski klub hočemo spoštovati ter izpolniti svoje poslanstvo kot, bom rekel, paradni konj. Tudi meni je težko, da je ta paradni konj slab in ni več tako paradni, kot bi moral biti," je dodal Lisac, ki ne beži od odgovornosti pri kadrovanju in načrtovanju sezone: "Sprejemam odgovornost v smislu, da sem narobe ocenil in da nismo že od začetka postavili sistema dveh ekip in ločenih trenerjev. Mislim, da bo tako več časa za razvoj mladih igralcev, ki bodo lahko več trenirali in posledično napredovali. Zdaj smo praktično brez treningov. Mislil sem, da bomo lahko z več igralci uredili vse skupaj."

V kratkem se obetajo spremembe
V ekipi Olimpije so številni mladi košarkarji, zelo nadarjeni, ob pravih okoliščinah imajo zelo svetlečo prihodnost in so že zdaj v Stožice privabili številne oglednike in tudi takšna imena, kot je na primer generalni menedžer Clevelanda Koby Altman. Mladeniči med razvojem večkrat po nespametnih potezah potrebujejo "trdo roko", obenem pa veliko treningov – za kar v Ljubljani do zdaj ni bilo časa – in (kakovostne) mentorje na parketu, ob katerih bi napredovali tudi na igrišču. Ti morajo biti karizmatične vodje slačilnice. Ob nenehnih porazih, ko kdaj zmaji povsem dotolčeni zapustijo parket, pa napredek velikih talentov, ki jim neuspeh za neuspehom izbija samozavest, tudi ni mogoč.

"Morda sem res merila postavil, ko sem toliko let gledal Zmaga Sagadina, pri katerem je res veljalo delo, delo in še enkrat delo. On takrat ni imel takega talenta v Olimpiji, kot ga imamo zdaj. Res ne. Mi imamo res vrhunskega, kar povedo ljudje, ki se na to razumejo bolj kot jaz. Toda mi tega ne izkoristimo in ne pokažemo. Čakamo na pravi klik, ali s temi ljudmi, ki so tu, ali pa z drugimi. Lahko rečem, da sem s trenerskim štabom tudi razočaran, saj jasno zadovoljen ne morem biti," je dejal Lisac, ki je ob tem dodal, da prav tako ni zadovoljen z učinkom tistih, ki bi morali biti nosilci.

Poudaril je, da glavni trener nima več veliko kredita. Spremembe je direktor napovedal. In to v kratkem, ko se bo tudi sestal upravni odbor, ki ima zadnjo besedo. "Zadeva se bo hitro odvila, saj časa ni. Ne izključujem ničesar. Postaviti je treba sistem. Kdo bo v prvi ekipi in kdo v drugi? Kdo ju bo vodil? Bomo pripeljali nove strokovnjake? Bomo zamenjali ali preselili Martića? Bomo videli, a ne želim ničesar napovedovati," je zaključil Lisac, ki ne izključuje niti sprememb v igralskem kadru. Ob tem je tudi izpostavil, da pokrovitelji denar zagotovijo le v primeru rezultatov, ki na koncu edini štejejo.

Tilen Jamnik
Prijavi napako
Komentarji
KLIPAN
# 16.11.2018 ob 09:25
Enostavno moram čestitati Liscu!
Košarko spremljam že kar nekaj časa, ampak do sedaj še nikomur ni uspelo, da bi me tako nat..... z svojimi izjavami kot Lisac.
Pričakoval sem "letenje" po parketu, borbo, NBA potencial....
To kar gledam do sedaj pa je taka žalost, da tega ne morem verjeti.
To je trenutno najslabša Olimpija zadnjih deset let.
Zato Lisac-še 1x-vsaka ti čast!
jasej1
# 16.11.2018 ob 09:33
Dober članek.

Prva sprememba bi morala biti menjava Lisca. Olimpija že 3 leta igra ta sistem in se očitno niso nič naučili. Nekateri laiki smo tu že pred sezono trobili, da brez ločenih ekip in dveh trenerjev ne bo šlo. Takšne napake si direktor ne more privoščiti. Bomo videli, koliko se še da popraviti.

Druga sprememba mora biti menjava trenerja. Zdovc je logična izbira, mislim, da se bo tudi uresničila, vsaj kolikor slišim iz Stožic. Ima avtoriteto in bi znal narediti spremembe. Vsaj delno.

Tretja je nov krilni center. Jones je tako slab, da lahko igra le v 2. ekipi, torej v DP. In ta krilni center mora biti vsaj na nivoju Oliverja.
sportivko
# 16.11.2018 ob 09:21
Kje so časi ko je Barcelona prišla v Ljubljano in so se jim tresle hlače, danes vas pa en Šenčur nabije za 30 pik. Neverjetno, kaj je pametnjakovičem pri koritu uspelo narediti iz kluba, ki je včasih nekaj veljal v Evropi.

Danes je Olimpija nula, TRDA NULA!

Če ne bo rezultatov, predlagam da zaprete klub, ker tole je totalna sramota. V Stožice lahko še vedno prideta Mišo Kovač in Severina, bo dvorana vsaj polna.
Lesinar
# 16.11.2018 ob 09:18
Lisac a veš tisto o zadnjem, luči in stikalu? No to
Nikolaj
# 16.11.2018 ob 10:02
Olimpija je dober klub, težava je, da so vse tekme zelo nesrečno izgubili. Glavni razlog je dejstvo, da niso zadeli koša, so pa imeli veliko skokov, igrali so trdo v obrambi in mnogo tekli.
Prepričan sem, da se bo Olimpiji odprlo, če ne letos, pa leta 2118.
apollo11
# 16.11.2018 ob 10:13
Najbolj neumno od vsega tega je, da državno podjetje Petrol meče denar v Olimpijo in preplačuje res slabe tujce. Najbolj bizarno od vsega tega je, da ti povprečni košarkarji mesečno dobijo večjo plačo od predsednika uprave Petrola Berločnika.
johnsmith
# 16.11.2018 ob 10:08
Še največji lolek v tej zgodbi je Berločnik, ki plačuje lisjaka in njegove izgovore.
Nagnat je treba lisjaka in trenerja skupaj z leglom netalentiranih igralcev. Z 20 razlike naj izgubljajo slovenski fantje, zato ne rabimo tujcev, niti enega.
NaRobuObupa
# 16.11.2018 ob 10:29
Berločnik in Petrol nimata zgube z Olimpijo - že Zoki poskrbi, da vse nazaj dobijo, večkratno. Podobni naslovi kot
"S podpisom pogodb med Mestno občino Ljubljana ter konzorcijem družb Petrol in GGE je bilo 6. aprila 2017 sklenjeno javno-zasebno partnerstvo za izvedbo energetske prenove javnih stavb v lasti MOL"... Smeji se Zokiju, Berločniku, Liscu...
Vrana vrani... Trener zamenjan, grešnik odstranjen,problem rešen, gremo naprej.
Na koncu po 5-ti tekmi v finalu in podaljških prvaki in bila je fenomenalna in uspešna sezona.
gospod iskreni
# 16.11.2018 ob 09:51
Daš 10 Slovencev v ekipo, enega dobrega trenerja, počakaš 4 leta in imaš vrhunsko ekipo. Samo potem se ni nič za hvalit.
melbourne
# 16.11.2018 ob 10:00
Odgovorni z Liscem na čelu so pri Olimpiji čisto izgubili kompas.
Dve ekipi? Saj še ene normalne ne morejo sestaviti. Pa tukaj mislim za državno prvenstvo, kaj šele ABA ligo ali Evropo.
Malo bo potrebno standarde spustiti. V kolikor bodo naredili dve ekipi bodo spet v začaranem krogu. Prva bo izgubljala v ABA ligi in Evropi, druga pa v državnem prvenstvu.
Ni kvalitete. Kaj jim še ni jasno, da imajo povprečne igralce za spodnji dom ABA lige in igralce za tekmovanje v DP Slovenije.
Ti igralci ne morejo igrati v resnih klubih in proti resnim klubom v Evropi. Jaz ne najdem niti enega normalnega. Pa naj bo mlad ali star. Ni potenciala.
mc007
# 16.11.2018 ob 09:43
Slabše že ne more biti. Poleg trenerja naj odpusti še SEBE !!
piresica
# 16.11.2018 ob 10:52
Ne želim zagovarjati Martiča , ker nosi tudi del krivde ob katastrofi Olimpije . Toda glavni krivec je Lisac . To , da je pripeljal talente je sicer dobro . Toda ogrodje ekipe je najslabše v zadnjih dvajsetih letih . Najboljši igralci so odšli . Zamenjave pa niso v stanju enakovredno igrat niti slovenske igre . Res pa je , da je velika krivda tudi KZS , ki sili igrati Olimpijo na treh frontah , kar je očitno preveč tudi za močnejše klube . To da bodo Olimpijo zastopale dve ekipe in v drugo ekipo uvrstiti talentirane mladince je odlična ideja . Velika napaka Lisca je , da ni startal že na začetku sezone , ker je vlak te sezone že odpeljal . Drugo ekipo bi moral prevzeti trener tipa Sagadin , ki je mojster za vzgojo mladih talentov . Prvo ekipo pa trener tipa Zdovc , ki iz ekipe vedno potegne maksimum . Toda trenutno ne vidim kvalitetnih dvanajst igralcev , ki bi lahko nastopali v prvi ekipi .
marjan777
# 16.11.2018 ob 10:36
Lisica v kratkem napovedal spremembe,če bi jih že 3 tedne nazaj,bi bilo že prepozno.Menjat trenerja,strokovni kader,tričetrt ekipe,direktorja.........sam čistilko pustit....
zamudnik
# 16.11.2018 ob 10:21
izpolniti svoje poslanstvo kot, bom rekel, paradni konj

Konju jedan. Da ne rečemo magarac. Po naše osel.
zamudnik
# 16.11.2018 ob 10:20
Pričakovali smo, da bo povečana ekipa dovolj za solidno igranje v teh treh tekmovanj.

Slabo si pričakoval, pravzaprav ustrelil popolnoma mimo. Menjaj se.
darkwader
# 16.11.2018 ob 09:41
Kot prvo za nastalo situacijo je predvsem krivo to da morajo igrati na treh različnih tekmovanjih, za katerega za enega sploh ne vemo zakaj se igra, saj se po prvem delu državnega prvenstva vse začne iz ničle.
Sprašujem se ali bo vsak klub, ki bo imel ambicijo igrati v evropskih tekmovanjih, kaznovan z nenormalnim zapravljanjem dodatnih igralcev ter strokovnega kadra ali pa se bo take klube podprlo z razumevanjem.

Kot drugo Lisac je že ob začetku svojega mandata vedel v kaj se spušča, sam je odpustil povsem konkretnega trenerja, ter ga zamenjal za Martiča, ki pa po pričakovanjih seveda, nalogi ni kos, poleg tega prav noben igralec ne kaže znakov napredka v svoji igri. Potem je tu še sama igra, ki nima ne repa, ne glave. Torej odgovornost je tudi človeka, ki je trenersko rošado naredil, ne bi bilo slabo razmisliti več kot samo o menjavi trenerja.

Kot tretje, kadrovanje igralcev, pripeljani Felton, za katerega je Lisac pred sezono trdil da je nosilec na enki,( pri manj kot dvajsetih letih igralca, je to že mali čudež ), se je izkazal za flop podpis, za katerega očitno ne bo nihče odgovarjal, potem cela vojska branilcev strelcev, spet nihče ni pomislil kaj sploh je namen tolikšnega števila igralcev na tem položaju.
Nosilci igre, razen Begiča, ter mogoče Špana, so pa bolj kot ne podpovprečni, to je pa seveda, spet odvisno od trenerja.
pink panther
# 16.11.2018 ob 09:37
kdo pa še hoče igrati za olimpijo in pol leta spati po avtobusih in letalih,kjer si uničuješ zdravje
LJOlimpija
# 16.11.2018 ob 18:38
Lisac je preko svojega prijatelja iz Beograda Igorja Žeželja pripeljal kvazi trenerja Aleksandra Nikitovica. Brez kluba je ze 5 let, nazadnje je bil selektor Bahreina. Žeželj in botrstvo s Kesarjem sta mu omogocila da je svetil v reprezentanci Srbije kot asistent.
Vsi v Srbiji se mu smejejo, ker vejo kako je postal trener. Bravo Lisac, dobr si nategnu vse in si kupil se malo casa. Debeli vohun nima pojma o kosarki, izjava da so teli bolj talentirani kot igralci iz casa Sagadina povejo vse o znanju tega ex vohuna. Sam je pripeljal 95% te ekipe, zdaj so pa krivci vsi drugi.
Martic ostaja v klubu, ker nima hrbtenice. Baje da je pristal da vodi B ekipo. Ne more brez Lisca, dolzan mu je za vse sluzbe od Buducnosti, MZT-ja,...
Rockos
# 16.11.2018 ob 15:17
Če nekdo natančno prebere vse dosedaj napisane komentarje, bo takoj našel očitne rešitve:

- Olimpija naj gre v stečaj, igra naj samo eno ligo in to evropsko, igra naj samo ABA in Slovensko ali pa samo slovensko

- pripeljati je potrebno novega trenerja; Martič ni kriv in naj ostane; prišel bo Zdovc, baje je že dogovorjeno; Olimpijo morata voditi dva trenerja; nujno mora biti en sam trener; igralcev ni niti za en klub, kaj šele za dva; Sagadin mora prevzeti mlade, Zdovc pa prvo ekipo

- važno da gre Petrol, po možnosti h Krki, samo da Olimpija crkne; Janković je pripeljal Petrol tako, da le ta dela MOLu sanacijo stavb, "privarčevani" denar pa skanalizirajo nazaj v Petrol; Lisac je nesposoben; Zupančič ni dober niti za PR, kaj šele za direktorja, še dobro da je Lisac, ampak ta mora it

Torej? Čist simpl, a ne. :)
piresica
# 16.11.2018 ob 14:36
Lisac je obljubljal , da bo v primeru neuspeha odstopil . Človek , ki ne drži besede nima v Olimpiji kaj delat . Krivec za katastrofo je v največji meri on . Martič iz teh igralcev ni mogel izvleči veliko več ob napornem urniku tri tekme na teden , ker enostavno zmanjka časa za treninge in tudi igralci postanejo utrujeni .Če lisico pripelješ v kurnik , da bo varovala kokoši vsi vemo , da bo te kokoši pojedla .
papi43
# 16.11.2018 ob 11:37
Zupancic ni imel pojma (do direktorskega mesta je prisel s tiskovnega predstavnika...), pa je s klubom zvozil skozi tezke case, s 300.000 proracuna, do te mere da se je klub kar dobro pobral, tako glede financ kot tudi rezultatov.

Lani sem bil skepticen ko se je zacelo postavljati Lisca, ki mu ne zaupam oziroma mu zaupam bistveno manj kot Zupancicu. Ampak ocitno gre za interesne lobije, proti katerim nimamo kaj. Skoda, ker sem preprican da bi se s tako sponzorsko in medijsko podporo dalo bistveno vec in bolje storiti. Tudi danasnji mulci imajo potencial in cez par let bo Olimpija res imela nekaj plusa od njih, samo za kaj takega pa rabis malo vec znanja kot ga ima trenutna uprava. Zal.
melbourne
# 16.11.2018 ob 10:36
Kvantiteta ni isto kot kvaliteta.
*kingkong*
# 16.11.2018 ob 10:34
hahaha, se je olimpija končno rešila vilfana, sagadina... in ostale mafije pol pa pride za šefa lisac hahaha, kako gre že tisti stari pregovor " korita ostajajo, pujski se menjavajo", sreča samo, da je v državi še dovolj podjetij, ki so pripravljena metati dnar stran za neumnosti in ne za delavca
sumtb
# 16.11.2018 ob 10:09
napovedal spremembe:

Pride nazaj mega kader falirani medicinski brat ?
M-filter
# 16.11.2018 ob 09:53
na pogleda se zdi, da imamo v vseh slovenskih športih isti problem. nimamo dovolj kakovostnih trenerjev. me ne preseneča, ker tudi podjetnikov in nasploh vodij nimamo.

v košarki lahko trenerje naštejem na prste ene roke pa tudi, če sem mizar :)

drugo je pa organizacija. kako bo en trener in njegov štab vodil 20 igralcev v košarki. na tekmah jih igra 10. potem jih je še 10 in enostavno se zgodi, da pozabiš nanje in ne izkoristiš vsega potenciala.

če jih majo 20 naj jih delijo 10 in 10 pa naj drugi trener dela z njimi kot drugo ekipo in naj igrajo državno prvenstvo. več kot izgubit nimajo. je pa to, da morajo igrat doma čisto preveč. dovolj bi bil le drugi del in včasih je bilo tako.
kolesar666xl
# 16.11.2018 ob 09:40
na drugih portalih te 'novice' spoh ni več, ker je outdated.

administratorsko leglo pa bo zopet brisalo vse po vrsti....
kramci
# 16.11.2018 ob 12:38
mene pa zanima kdo je pripeljal te igralce ali Martič ali Lisac. Pri tej Olimpiji ne štima samo to da imajo preveč tekem ampak že od daleč se vidi da veliko drugega.
Js nebi določenih igralcev napadal in kritiziral. Tisti ki je podpisal z recimo Bubničem, Kastratijem, Radulovičem, Tratnikom je itak že prej točno vedel njihove kvalitete. Nemorš ti od njih pričakovat da bodo razturali, pač imajo določene omejitve, ampak se točno ve kaj se od njih lahko pričakuje...

Bolj me muči neki Felton--(Na 22 tekmah v sezoni 2017/18 v dresu UNC je Felton v povprečju dosegal 2,9 točke, 1,6 podaje in 0,9 skoka na tekmo-kdor je od njega pričakoval da bo prvi play ga je treba takoj nagnat),Jones še ni pokazal praktično nič, nerazumljivo ne igra Badžim,ki je bil lani zelo dober...

Sicer mi je všeč da imajo veliko mladih, ampak prav noben od njih še ni pokazal kakšnega presežka. Mali makedonec doseže koš pa kaže neke mišice in se afna, najprej dve okrog kepe potem pa naj igra naprej, Šamanič in Simonovič nakazujeta da sta talenta, ampak jima še manjka... tudi iz Mesička verjamem da bi se dalo od pravem sistemu veliko več izvleči...

Pa še okrog KZS- Rašo skos govori glede tega spore ULEB-FIBA. Sam pa je tudi tak, da ne prisluhne. A ni logično da Olimpija nemore igrat na treh frontah. Tukaj se strinjam z Lisjakom. In to da more igrat DP je zgrešeno. Ligo ABA morajo igrat ker je dovolj močna- oz. trenutno celo premočna, potem v Evropi pa tudi morajo igrat, ker drugače pa popolnoma izgubimo stik z konkurenco-čeprav smo ga že. Naj bi potem Olimpija igrala v drugem delu DP, kot je bilo v preteklosti pa bi blo čisto OK. Pa tukaj bi mogli tudi drugi klubi malo prisluhnit in delat za dobro slovenske košarke in ne samo Olimpije. Že tako smo po naslovu EP totalno zaspali, če pa še Olimpijo izgubimo smo pa tako skoraj zaključli.
Gandhi1
# 16.11.2018 ob 11:35
Lisec jokica! Mulce v ogenj, kvazi americane nasutirat, pa sam trening, trening, trening. Folk pa potrpet, da se samanic bruka par mescov, da pol raztura. Ne pa da igra bubnic pa un ostarel begic...Noben igrac se ni naredu na klopi! Ce nimas para za resne veterane, pol igrej z vrtcem, ne neki vmes..burleska
Cokl
# 17.11.2018 ob 13:27
Okoli slo lige gre za zavajanje. Prvoligasi so zeleli odcepiti ligo od kzs.vodenje lige bi prevzeli profi ljudje.liga bi imela svojega sponzorja ki bi zagotovil tudi tv prenose ter nekaj sredstev za klube.

Prvoligasi so glasovali da Olimpiji (oz katermkoli) ni potrebno igrati dp v kolikor igrajo 3 tekmovanja.

Sedaj se pa vprasajte kdo je vse skupaj zminiral? Kzs!
stopeti
# 16.11.2018 ob 20:48
66 točk ob polčasu.....neprecenljivo
fiston
# 16.11.2018 ob 20:24
Vse v kanto za smeti treba vreči, da dobijo 39 pik v prvi četrtini.....
lance_
# 16.11.2018 ob 16:59
Ob tem je tudi izpostavil, da pokrovitelji denar zagotovijo le v primeru rezultatov...

Dobra fora....
Sponzor da denar,pa ce jw rezultat ali ne,saj je le sponzor po pogodbi.
Sigurno nimajo za vsako tekmo posebej klavzule kolimo bodo zavalili za rezultat.
Lisac pa zdj v svoje zepe tlaci,cez 2 leti pa spet ne bo za place
Matjaz77
# 16.11.2018 ob 15:15
Se to. Tudi Okorn je igral 3 tekmovanja. S 300k. Pa lani Okornova ekipa pod Marticem za 300k (+ Lisceve "okrepitve" za se enih 200k) in so osvojili prvenstvo, ki jim ga je Krka podarila. Ampak lovorika je lovorika. Okiverja in Morgana in Mcarona so nadomestili s Feltonom, Mesickom in Jonesom. ;) Vse jasno.
mangrooooo
# 16.11.2018 ob 13:08
Ce je Lisec sestavljal to skupino antitalentov, podpovprecnezev, ki za sebe, na grozo vseh mislijo, da so kosarkarji, potem naj pri prici najprej zamenja sebe.
Ce pac v teh analfabetih ne prepoznas, da so brez vsake kvalitete, potem to pomeni, da o kosarki nimas pojma, kar zopet pomeni, da mu je treba dozivljensko prepreciti dostop do Olimpije, kajti skoda, ki jo je povzrocil, se dolgo ne bo popravljena.
royayers
# 16.11.2018 ob 12:07
Skratka, delate za en drek, Lisac. To je dejstvo. Olimpija se blamira ze 15 let.
Gandhi1
# 16.11.2018 ob 11:53
Afngunc..Rebc, Span, Lapornik so mojstri za tvojga Mesija. A je to res, k slism, da je tamali spet nezadovoln k premal spila, ceprov igra na ravni sklja?
Pa da spet hoce spizdt v italijo, k ni dorasu za aba liga nivo? Ocitn bo se en kol v, vsi vemo kam. Neb se cudu ce pol zacne tud ekipa bols igrt, k je tipo toksicn v garderobi
Afngunc
# 16.11.2018 ob 11:43
Tocno to kar pise vecina odstaviti trenerja in Lisca pa bomo videli ce je kaj bolje.Za nakup americanov je odgovoren izkljucno Lisac za slabe igre pa trener jer ne vidi kvalitete posaneznika in to ne zna vklopiti v sistem.ce znas igrati kosarko jo pac znas ampak v olimpiji kar naenkrat talent ni talent zato ker noben ne zna delati z njim.Treningov prakticno ni da ne govorim o individualnih in rezultat je tukaj.Pa kaj pricakujete da vam bodo mladi prinesli naslov dp naslov aba...ja seveda malo morgen.Iz ekipe se lahko sproducira max 2 mlada igralca olimpija nima sistema.Kaj delajo tratnik kastrati rebec bubnic radulovic span lapornik a to naj bi bili mentorji mladim igralcem lepo vas prosim bodimo realni.Vemo kdo je kriv za ekipo in rezultat in pac naj odstopijo in dajo priliko drugim
nochance4u
# 16.11.2018 ob 11:12
Lisac: "Morda sem res merila postavil, ko sem toliko let gledal Zmaga Sagadina, pri katerem je res veljalo delo, delo in še enkrat delo. On takrat ni imel takega talenta v Olimpiji, kot ga imamo zdaj.

Upam, da se samo šali in da ne misli resno. Če pa misli resno, kakšnega talenta???!!! Mogoče skrite talente, ki jih ne bodo nikoli odkrili.
Zlobni genij
# 16.11.2018 ob 10:45
Spremembe zagotovo bodo bile, sam kaj, ko ne bodo pozitivno vplivale na ekipo, namreč polovica igralcev znotraj ekipe je milo rečeno precenjenih.
igneus
# 16.11.2018 ob 09:23
Olimpiji ne bo težko narediti korenitih sprememb in močno izboljšati ekipo, za tak klub kot so zmaji bi si želel igrati prav vsak košarkar.
Cokl
# 17.11.2018 ob 18:43
Ne ne gre tako.
Kzs izvrsni odbor je sestavljen z birokratov na nacin, da si potrjujejo pozicije. Ce kzs ne prizna lige, liga nima legitimnosti pri Fibi . Torej je "neligitimna" .posledicno sodniki ne smejo soditi ce jim kzs ne dovoli...
Tako se je ze takoj ustavilo. Vem da je bilo za 7 klubov, za Krko niti ne vem (je pa Krka glasovala da se ne igra 3 tekmovanj).
fiston
# 16.11.2018 ob 19:41
@lojal Tudi v ligi NBA imajo tri tekme na teden. So boljši, ampak je tudi liga nekaj stopenj boljša od teh, kjer igra Olimpija. Važen je pristop, motiv itd.

No za kakega Begića je preveč, ta še ene tekme na teden ne zmore. Ampak za te mlade talente pa ne bi smel biti problem, ti se hitro regenerirajo.
mihamiha23
# 16.11.2018 ob 16:28
zmago pride po zmage
ginobili
# 16.11.2018 ob 15:14
Dajte se še 1 ligo prijavit za foro mogoče bo tem boljše.....to je na meji norosti 3 tekmovanja s tako ekipo. DP in ABA ali pa DP in neki evropski pokal je čisto dovolj....to še slepi vidi da je tekem enostavno preveč.

Dajte malo razmisliti velike ekipe samo dve tekmovanji Real, Pao, Oly, Bayern, CSKA
samo DP in Evroliga več kot dovolj ne pa to šalabajzerstvo 3. lig
Matjaz77
# 16.11.2018 ob 15:10
Naravnost ogabno in neodgovorno iskanje alibijev. Lisac je javno obljubil odstop ce ne bo slo, ko je nastopil funkcijo. Zdaj bo spet on menjal svojega Martica?! Dokazuje se da je bila menjava prejsnjega trenerja in direktorja kluba napaka. Zakaj spreminajti koncno uspesno formulo? In koncno ko je bil klub resen vecine dolgov. Ne razumem pa tudi kako je lahko Martic taksna pi... da ne odstopi. Sebi v dobro.
Fleaa
# 16.11.2018 ob 14:42
po moje Lisac, najbolje da prpelješ še svoja kompanjona Radovana Lorbka & Joškota Mermalovga, pa pobašete kar je ostal pol pa spet zapremo za par let... aja pa na Zmagota ne pozabit...
antipopulist
# 16.11.2018 ob 14:33
davison20: poznam sistem in reševanje na zadnja vrata, kot je pred leti od mrtvih vstal Helios. Če je to načrt Lisca - vsaka čast in srečno! ;-)
lojal
# 16.11.2018 ob 14:24
Tudi v ligi NBA imajo tri tekme na teden. So boljši, ampak je tudi liga nekaj stopenj boljša od teh, kjer igra Olimpija. Važen je pristop, motiv itd.
JANI.ST
# 16.11.2018 ob 14:11
spet bodo povedal da je 3 miljone dolga in da saniramo klub :)
Rui
# 16.11.2018 ob 14:09
Iz zgoraj napisanega lahko razberemo da je Martič praktično že bivši....

Večkrat sem ob podobnih temah napisal da enostavno ne razumem zakaj pri Olimpiji niso zmožni narediti enkrat kakšen korak nazaj in pustiti to Evropo za sezono ali dve in se potem vrniti konkurenčen.

Kajti ABA liga je trenutno primerno tekmovanje za Olimpijo in ko bodo tu pri vrhu oz. začeli premagovati CZ, Partizana, Budučnost,... bodo pripravljeni za Evropo.

Korak nazaj bi tudi pomenil da je potrebno začeti konkretno delati tudi na mladih, narediti neko skavt ekipo ki bo iskala igralca po celem balkanu imamo vrsto odličnih nekdanjih košarkarjev z ogromno izkušnjami, ki i klubu lahko pomagali v vseh mogočih oblikah, itd.

Enkrat je potrebno pozabiti Tivoli, Evroligo, Sagadina in tiste čase...... Danes ta Olimpija nima več nobeme veze s tem je potrebno začeti ponižno znova....

Imamo znanje, imamo infrastrukturo, pogoje, ljdje imajo radi košarko in se spoznajo....

Sedaj pa vse nekaj na silo z nekim preskakovanjem, v športu ne moreš nadomestiti izgubljenih 10+ let....
Kazalo