Goran Jagodnik je bil kapetan Olimpije, ko je igrala celo v finalu Lige ABA, a potem ostala brez naslova državnega prvaka. Cilj 40-letnega košarkarja je, da pred koncem kariere osvoji manjkajočo lovoriko. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Goran Jagodnik je bil kapetan Olimpije, ko je igrala celo v finalu Lige ABA, a potem ostala brez naslova državnega prvaka. Cilj 40-letnega košarkarja je, da pred koncem kariere osvoji manjkajočo lovoriko. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Malcolm Armstead
Igra Krke je močno odvisna od odličnega Malcolma Armsteada, ki je bil junak zmage v zadnjem krogu Lige ABA. Trenutno je Američan prvi strelec regionalnega tekmovanja, v povprečju pa dosega dobrih 17 točk na tekmo. Foto: www.alesfevzer.com
Aleksandar Džikić
Vrsta Aleksandra Džikića ima že vso sezono težave s poškodbami, v zadnjem času pa se najbolj pozna odsotnost kapetana Jasmina Hukića. Foto: BoBo

Zmaji so trenutno na lestvici jadranskega tekmovanja peti. Drugič letos se Ljubljančani podajajo na Madžarsko, a v Evropskem pokalu so igrali v Debrecenu, tokrat pa bodo gostovali prav v domači dvorani Szolnokija. Vsa tri srečanja so dobili košarkarji Olimpije, ki so še vedno v igri za končnico regionalnega tekmovanja, kmalu pa bi si lahko tudi že zagotovili igranje v Eurocupu. Za četrtim mestom zmaji zaostajajo dve zmagi. S Cedevito, ki je četrta, imajo boljši medsebojni izid, Zagrebčani pa do konca lige gostujejo v Zadru in pri Szolnokiju ter gostijo Budućnost.

"Ne glede na to, da smo jih v letošnji sezoni že trikrat premagali, bodo domačini naredili vse, da pred svojim občinstvom slavijo zmago. Naš cilj je, da gremo iz tekme v tekmo in zmagujemo. Čim prej si želimo zagotoviti mesta na lestvici Lige ABA, ki peljejo v Evropski pokal. Za ovratnik nam dihata Metalac in Krka, posredno pa lovimo tudi četrto mesto, ki je možnost zgolj, če Cedevita na našo srečo naredi kakšno napako v zadnjih treh krogih. Tekma na Madžarskem je zelo pomembna, saj mislim, da je Szolnoki trenutno veliko boljši nasprotnik od MZT-ja, ki smo ga premagali na zadnji tekmi. Madžari na domačem parketu igrajo dobro košarko in delujejo veliko bolje kot v gosteh. Igrajo agresivnejšo in hitrejšo košarko, ampak verjamem, da se moji fantje zavedajo pomembnosti tekme in bodo dali vse od sebe, da v Szolnoku zmagamo," je povedal Memi Bečirović, ki je z zmago v Makedoniji uspešno debitiral na klopi Olimpije.

Jagodnik bo lahko igral že proti Szolnokiju
Do konca Olimpijo poleg gostovanja na Madžarskem (v prvem delu so zamenjali in je tedaj Szolnoki dvakrat zapored gostoval v Stožicah) čakata še gostujoči obračun v Sofiji z Levskim, ki je zadnji na lestvici, in domača tekma proti Krki. Olimpijinim treningom se je v torek pridružil nekdanji kapetan Goran Jagodnik, zdaj pa je izkušeni košarkar tudi registriran in bo klubu lahko pomagal že proti Szolnokiju. Vloga Jagodnika bo še bolj kot na parketu pomembna v garderobi.

Olimpija ima 13 zmag in deset porazov, Krka pa je šesta in ima zmago manj kot Ljubljančani. Do konca sezone imajo Novomeščani nekoliko težji razpored. Že v soboto jih čaka težko delo v Podgorici pri drugouvrščeni Budućnosti, ki je doma izgubila le proti Cedeviti in Crveni zvezdi. Zatem v Novo mesto prihaja Szolnoki, sledi pa gostovanje državnih prvakov v Stožicah. Krka za četrtim mestom zaostaja tri zmage, a za končnico nima več možnosti, kajti ima tudi slabši medsebojni izid s Cedevito. Cilj slovenskih prvakov je neposredni preboj v evropska tekmovanja, kar prinaša šesto mesto. Razpored ni lahek in prav lahko se zgodi, da bo odločilen prav zadnji krog, ko bo na sporedu slovenski obračun v Ljubljani.

Krko okrepil Miralem Halilović
Krki za vrat dihata Metalac, ki ima enak izkupiček, in Zadar, ki ima zmago manj. Dalmatinci so v zadnjem krogu klonili v Štuklju (83:80), ko je v zadnji minuti zablestel Malcolm Armstead, ki je prvi strelec Lige ABA. Vendar imajo Zadrčani boljšo medsebojno razliko, saj so v Krešimirju Ćosiću slavili za deset. Imajo pa varovanci Aleksandra Džikića boljši medsebojni izid z Metalcem, ki je v Valjevu zmagal za dve, v Novem mestu pa je bila Krka boljša kar za 30. Na finalnem turnirju pokala Spar, kjer je Krka drugič osvojila lovoriko, je Džile dejal, da si državni prvaki prizadevajo, da bi v svoje vrste pripeljali okrepitev pod košem. Veliko težav s poškodbo ima namreč kapetan Jasmin Hukić, poškodovan pa je tudi Tomaž Bolčina.

V Novo mesto so pripeljali bosanskega košarkarja Miralema Halilovića. 23-letni in 206 centimetrov visoki igralec je profesionalno kariero začel v Slobodi iz Tuzle, nato je bil štiri leta član Zagreba. Letos je sezono začel v litovski Dzukiji iz Alytusa, pozneje pa se je vrnil v Zagreb. Pogodbo je podpisal do konca sezone. S tem so državni prvaki zapolnili vrzel pod obročem. Predtem ni bilo izključeno, da okrepitev ne bo starejši igralec, ki je že igral pri Krki, izključena nista bil niti prestop znotraj slovenske lige niti vrnitev nekoga, ki je bil še lani član kluba.

24. krog, sobota ob 17.00:
CIBONA - IGOKEA
Ob 19.00:
SZOLNOKI - UNION OLIMPIJA
Ob 21.00:
BUDUĆNOST - KRKA

Nedelja ob 19.00:
ZADAR - CEDEVITA
CRVENA ZVEZDA - METALAC

Ponedeljek ob 18.00:
LEVSKI SOFIJA - MZT SKOPJE
Ob 20.30:
MEGA LEKS - PARTIZAN

Lestvica
CRVENA ZVEZDA      23 21  2 +296 44
BUDUĆNOST          23 17  6 +176 40
PARTIZAN           23 16  7 +116 39
CEDEVITA           23 15  8 +145 38
UNION OLIMPIJA     23 13 10  +82 36
KRKA               23 12 11  +38 35
METALAC VALJEVO    23 12 11  -48 35
ZADAR              23 11 12  -48 34
MEGA LEKS          23 10 13   +1 33
SZOLNOKI           23 10 13  -69 33
CIBONA             23  9 14  -99 32
IGOKEA             23  8 15  -40 31
MZT SKOPJE         23  6 17 -142 29
LEVSKI SOFIJA (-1) 23  1 22 -408 23