LeBron James je poskrbel za pravo evforijo v Staples Centru. 20. oktobra bo domača premiera proti Houstonu, vstopnice pa so dosegle vrtoglave cene. Foto: Reuters
LeBron James je poskrbel za pravo evforijo v Staples Centru. 20. oktobra bo domača premiera proti Houstonu, vstopnice pa so dosegle vrtoglave cene. Foto: Reuters
Luke Walton je lani na klopi Jezernikov dosegel 35 zmag, kar je največ v zadnjih petih letih. V letošnji sezoni so apetiti seveda močno narasli. Foto: Reuters
32-letni Rajon Rondo je leta 2008 osvojil naslov z Bostonom. V finalu so Celticsi premagali Lakerse s 4:2 v zmagah. Dve leti zatem so se Jezerniki oddolžili, finalno serijo so dobili po sedmih tekmah. Foto: Reuters
Kyle Kuzma je bil odkritje lanske sezone. Na naboru Lige NBA je bil šele 27. izbor. V povprečju je dosegal 16,1 točke, 6,3 skoka in 1,8 podaje na srečanje. Foto: Reuters

Jezerniki so zelo premešali ekipo. Prišli so Rajon Rondo, Lance Stephenson, Michael Beasley in JaVale McGee, ki imajo veliko izkušenj tudi v končnici. Lonzo Ball, Brandon Ingram in Kyle Kuzma so zelo talentirani, vendar niso odigrali niti ene tekme v končnici Lige NBA, kjer so Lakersi zadnjič igrali aprila 2013, ko je bil San Antonio boljši s 4:0 v zmagah v uvodnem krogu.

33-letni James je julija podpisal štiriletno pogodbo, prejel bo 153,3 milijona ameriških dolarjev. Igral je že v devetih finalnih serijah, osvojil pa je tri prstane. Leta 2012 in 2013 je bil najboljši z Miamijem, leta 2016 pa s Clevelandom. S Cavaliersi je v zadnjih dveh finalih izgubil proti Golden Statu z 1:4 in 0:4 v zmagah.

"Čaka nas še dolga pot do nivoja igre, ki jo ima trenutno Golden State. Vsi nosilci igre so ostali in zares imajo sijajno ekipo. Že od prvega dne so uigrani. Mi začenjamo z ničle in to bo trnova pot. Ne smemo se primerjati z Bojevniki, ki so v zadnjih letih zgradili dinastijo. Zavedam se, da bomo imeli dobre in slabe trenutke v dolgem rednem delu sezone. Vsi delci se morajo sestaviti za popoln mozaik, to pa je dolgotrajen proces," je pojasnil James, ki je še dodal, da ne čuti nobenega dodatnega pritiska po prihodu v Kalifornijo. Postal je tudi protagonist v nadaljevanju košarkarskega filma Space Jam, a dodaja, da bo vse misli usmeril izključno v košarko.

Walton: LeBron ima tisti pogled
V zadnjih petih sezonah so bili Lakersi daleč od končnice. Pot navzgor se je začela februarja lani, ko sta bila odpuščna generalni menedžer Mitch Kupchak in športni direktor Jim Buss. Prišla sta legendarni Magic Johnson in Rob Pelinka, ki sta v letu in pol popolnoma spremenila Lakerse in evforija se je po dolgih sušnih letih znova vrnila v Staples Center.

"LeBron se dobro zaveda, da so priprave ključne za dobro sezono. Zares je odličen mentor za naše mlade igralce. Ima tisti pogled, ki sem ga že večkrat videl v našem klubu," je bil zadovoljen trener Luke Walton. Mislil je seveda na ubijalski pogled Kobeja Bryanta, ki je aprila 2016 končal bogato kariero.

Ball: Imamo najboljšega igralca v Ligi NBA
"Imamo najboljšega igralca v Ligi NBA. Popolnoma jasno je, da so pričakovanja zdaj precej večja," je povedal Lonzo Ball, ki v uvodni sezoni ni navdušil, a ima še veliko rezerve.

Johnson: James je pravi magnet
59-letni Johnson je bil vodja "Showtime" ekipe v osemdesetih letih, ki je osvojila pet naslovov prvaka. Zelo se je zavzel za prihod Jamesa, obiskal ga je na njegovem domu in eno uro pripravljal govor, saj se je zavedal, da bo od tega odvisna prihodnost Lakersov.

"Nismo pripeljali le LeBrona. Rondo je že osvojil naslov z Bostonom. Stephenson in Beasley sta odlična košarkarja, ne zanima me, kakšne težave sta imela v preteklosti. Oba sta kakovostna in zelo tekmovalna. Draymond Green ni najboljši igralec Golden Stata, je pa vsekakor najbolj tekmovalen. On je ključen za uspeh Bojevnikov v zadnjih sezonah," je razmišljal Johnson.

"James je pravi magnet. Mladi igralci vsrkavajo znanje na vsakem treningu. Vedno misli že pet potez naprej. Na treningih se vidi, da je razred zase in mladi igralci zelo napredujejo. Učil sem se od Michaela Cooperja, vseskozi sva tekmovala na treningih in postal sem najboljši v Ligi NBA. Imamo pravega trenerja za tako ekipo. Walton je osvojil dva prstana, ima zmagovito mentaliteto," je še dodal Magic.

Pelinka: Različni karakterji za šampionsko moštvo
Tudi generalni menedžer Pelinka je velik optimist: "Največje ekipe v zgodovini Lige NBA so imele velike osebnosti. Veliko je bilo razližnih karakterjev v šampionskih moštvih. Chicago je bil v devetdesetih letih dinastija. Jordan, Pippen in Rodman so bili popolnoma različni karakterji. Ko so začutili tisto pravo kemijo, jih ni bilo mogoče zaustaviti. LeBron je prišel v dvorano in takoj pogledal pod strop, kjer visijo vsi dresi legend Lakersov in vsi praporji za naslove. Zdaj je njegov trenutek, da se vpiše med nesmrtne v našem klubu. Prvi je prišel na trening, govoril je z vsemi v klubu. On zares študira košarko, vsaka podrobnost je pomembna. Mislim, da imamo zares močno ekipo, tudi klop je dolga."

Lakersi redni del sezone začenjajo 18. oktobra v Portlandu.