LeBron James je bil v središču pozornosti v Pekingu. Foto: EPA
LeBron James je bil v središču pozornosti v Pekingu. Foto: EPA

LeBron James in soigralci so navdušili gledalce, ki so večino tekme spremljali stoje in z bučnim navijanjem proslavili vsako atraktivno potezo prvakov Lige NBA.

Dvorana Wukesong, v kateri so ZDA na olimpijskih igrah 2008 osvojile zlato medaljo, je bila polna do zadnjega kotička. Gledalci so z navdušenjem pozdravili igralce obeh moštev, še posebej pa najkoristnejšega igralca junijskega finala Jamesa, ki se jim je oddolžil z nekaj lepimi zabijanji in dvajsetimi doseženimi točkami. Nova okrepitev prvakov Ray Allen je zbral 15 točk, od tega je zadel štiri trojke. Za Miami je zaigral tudi Dwyane Wade, ki se vrača po operaciji kolena. Pri Clippersih je največ točk dosegel Blake Griffin (19).

Košarka je na Kitajskem med najbolj priljubljenimi športi. Igra jo približno 300 milijonov ljudi, državno prvenstvo pa je v zadnjih letih dobilo tudi malce pridiha iz Lige NBA. V prejšnji sezoni so prvaki postali igralci Ducks iz Pekinga, ki so v svoje vrste zvabili nekdanjega zvezdnika Lige NBA Stephona Marburyja, letos pa se bo kitajskim gledalcem predstavil še Tracy McGrady.

Pripravljalna tekma, Peking:
MIAMI
- LA CLIPPERS
94:80 (29:18, 24:17, 23:25, 18:20)
James 20 (6/11 iz igre), R. Allen 15 (4/8 za tri), Cole in Carney po 11; Griffin 19, Crawford 16, Butler 13