Nikola Janković. Foto: www.alesfevzer.com
Nikola Janković. Foto: www.alesfevzer.com

Janković je izbral mlad klub, nastal je leta 2013, ki bo prvič zaigral v turški prvi ligi.

205 cm visok igralec iz Vranja ima za sabo odlično sezono pri Unionu Olimpiji - je MVP rednega dela Lige ABA in najkoristnejši igralec slovenskega pokalnega tekmovanja, v katerem je po štirih letih končno zmagal ljubljanski klub, v pozabo pa ne bo še kmalu utonila niti njegova odlična predstava na prvi tekmi finala državnega prvenstva, ko je z noro trojko rešil svoje moštvo poraza proti Rogaški ...

Tudi trener Olimpije Gašper Okorn je v intervjuju za MMC omenil Jankovića poleg Gregorja Hrovata, Brandona Jeffersona in Devina Oliverja: "Oni imajo lep potencial, ga bo pa treba razvijati. Morali bodo tudi paziti, kam odidejo in kakšne bodo njihove vloge."

Pet novih Zokijevih soigralcev
V ponedeljek je italijanski evroligaš Emporio Armani Milano, za katerega igra tudi Zoran Dragić, uradno predstavil pet novih igralcev.

Iz Olympiacosa je prišel 25-letni Američan Patrick Young, iz Darüšafake 27-letni Latvijec Dairis Bertans, iz Brindisija 27-letni Francoz Amath M' Baye, iz Galatasaraya 32-letni Srb Vladimir Micov, iz Maccabija pa 28-letni Američan Andrew Goudelock.

Iz milanskega kluba pa odhaja 28-letni Američan Rakim Sanders, podpisal je z Barcelono.