Jure Zdovc bo na pripravah v Kranjski Gori, ki sledijo po kitajski turneji, poskušal odpraviti napake, ki se pojavljajo v igri slovenske reprezentance. Foto: Aleš Fevžer
Jure Zdovc bo na pripravah v Kranjski Gori, ki sledijo po kitajski turneji, poskušal odpraviti napake, ki se pojavljajo v igri slovenske reprezentance. Foto: Aleš Fevžer

Slovenska košarkarska reprezentanca je v finalu Stankovićevega pokala proti ruski B-ekipi izgubila s 73:72, potem ko je skoraj vso tekmo vodila. V 35. minuti je bilo še 65:57, tri minute pred koncem 67:61. Toda v odločilnih trenutkih je Slovenija delala veliko napak in bila nenatančna, Rusi, ki so Slovence premagali že v četrtek, pa so hladnokrvno preobrnili potek tekme. V drugem polčasu so dosegli 45 točk, kar je v nasprotju z vsemi načeli Zdovčeve obrambne filozofije.

Preveč neumnosti za zmago
"Tokrat sem veliko bolj razočaran kot po prvem porazu. Pričakoval sem težko tekmo, saj nam Rusi enostavno ne ležijo. So mlada in hitra ekipa. Celotno tekmo so se nam upirali in nas lovili. V zadnji četrtini smo imeli osem točk prednosti, pa smo, podobno kot na prvi tekmi, napravili preveč neumnosti," je povedal selektor Jure Zdovc in brez dlake na jeziku nadaljeval.

Poraz je prišel pravočasno
"Izgovora za to ni. Prepričan sem, da se fantje zavedajo, da je ta poraz nesprejemljiv. Enajst izgubljenih žog ni veliko, a napravili smo znova osnovnošolske napake in zasluženo izgubili. Čestitke Rusom, ki so bili bolj motivirani. Naša ekipa je bila na drugi strani počasna, utrujena in bleda. Poraz je prišel ob pravem času. Zadnje tekme so pokazale, kje imamo težave v naši igri. V Kranjski Gori bomo delali na tem, da jih rešimo."

"Zmage si nismo zaslužili"
Tudi Domen Lorbek, ki je v ključnih sekundah najprej slabo sprejel podajo Jake Klobučarja, nato pa je precej posilil met s strani, priznava, da si Slovenija ni zaslužila zmage: "Tekme nismo odigrali tako, kot smo si zamislili. Že začeli smo slabo. Videlo se je, da imajo Rusi več želje in energije. Igrali so tudi boljšo obrambo. Zmage si nismo zaslužili. Do SP-ja je še kar nekaj časa, je pa res, da bomo morali napraviti še veliko. Treba bo trdo trenirati in popraviti napake."