Kje bo kariero nadaljeval Jure Zdovc? Foto: www.alesfevzer.com
Kje bo kariero nadaljeval Jure Zdovc? Foto: www.alesfevzer.com

Predsednik kluba Mladen Veber je v intervjuju za Sportske novosti namreč sezono ocenil kot neuspešno, saj Zdovčevim varovancem ni uspelo osvojiti Lige ABA, v Evropskem pokalu pa niso naredili koraka naprej, tako da so ostali brez evroligaškega nastopa.

V Eurocupu so se sicer uvrstili med najboljših 16 ekip, a v drugem delu tekmovanja niso dosegli niti zmage in so tako zasedli zadnje mesto v skupini G. Eurocup je osvojila Darussafaka, ki se je vrnila v evroligaško druščino.

Cedevita s 3:1 ugnala Cibono
Cedevita je bila prepričljivejša v finalu državnega prvenstva, kjer je večnega tekmeca, Cibono, odpravila s 3:1 v zmagah. Na zadnji tekmi finala so v dvorani Dražena Petrovića s 77:68 ugnali Cibono. Finale so igrali na tri zmage, prvo tekmo je Cibona dobila s 96:87, nato pa so sledile tri zmage Cedevite – na drugi so slavili z 82:73, na tretji pa je bila zmaga gladka, saj so nasprotnike premagali s kar 81:54. Za najboljšega igralca finalne serije je bil imenovan Roko Leni Ukić.

Cedevita je tako postala petič zapored prvak Hrvaške.

Pogovori z Alonsom, Zdovcem ...
Kot Zdovčev naslednik se omenja nekdanji trener Barcelone, Bilbaa in Baskonie, Španec Sito Alonso, ki je bil leta 2012 imenovan za najboljšega trenerja Španije. Alonso si je ogledal finalno serijo, sam pa naj bi bil po Vebrovih besedah zelo zainteresiran za trenerski stolček Cedevite: "On je eden izmed kandidatov. Zelo je zainteresiran, kar je zame zelo pomembno pri sprejemanju poslovne odločitve. Niso mi všeč tisti, ki preveč razmišljajo."

Na vprašanje, ali je Zdovc definitivno nekdanji trener Cedevite, je Veber odgovoril: "Ne, tudi on je eden izmed kandidatov. Sodelovanje je formalno prekinjeno, ker nismo osvojili Lige ABA, ampak pogovorili se bomo tudi z njim."

Ime trenerja bo znano najpozneje 15. junija.

Hrvaško državno prvenstvo

Četrta tekma:

CIBONA - CEDEVITA 1:3
68:77 (18:21, 22:22, 13:21, 15:13)
2.000; Žorić 20 (10 skokov), Novačić in Tomas po 13, Ratkovica 11; Musa 21, Markota 11, Stipanović in Ukić po 10,

V krepkem tisku je izid v zmagah. Igrali so na tri zmage.