Klemen Prepelič je formo z EP-ja prenesel tudi na klubsko raven. Foto: Reuters
Klemen Prepelič je formo z EP-ja prenesel tudi na klubsko raven. Foto: Reuters
Madridski Real se zanima za Prepeliča

24-letni Prepelič je član francoskega Paris Levalloisa. Slovenski reprezentant je odlično formo z evropskega prvenstva prenesel tudi na klubsko raven, saj je bil v soboto v uvodnem krogu francoskega prvenstva prvi strelec tekme proti Monacu, ki so jo Parižani izgubili z 71:77. V 32 minutah je dosegel 21 točk ter imel statistični indeks 24.

Real je vzpostavil kontakt s Prepeličem po koncu evropskega prvenstva, na katerem je v povprečju dosegal 13,8 točke, 2,3 skoka in dve podaji. Še posebej so izstopali njegovi učinki na odločilnih tekmah; na nobeni ni dosegel manj kot 13 točk, za tri točke je metal 58,8 %, v finalu proti Srbiji pa je dosegel 21 točk.

"Spoštovanja vredna statistika glede na to, da je igral v senci Gorana Dragića, Luke Dončića in Anthonyja Randolpha. Slovenec je v odločilnih trenutkih pokazal svojo kakovost in hladno kri. Neverjetno, da tako kakovosten igralec ne bo nastopal v evroligi," so zapisali pri Marci.

Najverjetnejša možnost je, da bi Prepelič prišel v Madrid, kjer igrata Luka Dončić in Anthony Randolph, v januarskem prestopnem roku. "Prle" je okrepil Parižane poleti. Tam sta njegova soigralca francoski legendi Florent Pietrus in Boris Diaw. Pred tem je igral v Banvitu, Unionu Olimpiji, Oldenbrugu in Limogesu.

Madridski Real se zanima za Prepeliča